Zdravim všechny.
Mám tu už nějaky týden problem s USB zařizeními jako jsou flash disky a externí disky a pod.
Pracuji na notebooku lenovo E540 a jednoho dne po probuzení a připojení usb disku se nenačetl v tento počítač. V zařízení a tiskárny zobrazený disk je. KDyž dám správce počítače a správce disků tak to vyhodí toto
Podle tohodle to vypadá, jako když si počítač všechny jednotky hází pod jeden oddíl a to DISK 0.
Flash disk mam 16 Gb, takže by to mělo odpovídat asi nejspíš těm 13,22 Gb, akorát nevim co s tim udělat, když kliknu na ten disk s kapacitou 13,22 Gb nic mi ot nenabídne, pouze nápovědu. V zařízení a tiskárny když na to kliknu, tak mi to přiřazení disku nenabídne.
Prosim o radu co se s tim děje, jestli pomůže natvrdo reinstal OS, ale potřebuji si zálohovat dost věcí z něj popřípadě, ale nemam je jak nahrat nikam :(
USB disk načte, ale neobjeví
Re: USB disk načte, ale neobjeví
Přiřaď ve Správci disků písmena jednotlivým oddílům a diskům (PTM na jednotku).
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Asi si pleteš pojmy a to oddíl a disk. Já tam vidím jen jeden disk s více oddíly.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Takže to USB je podle tebe co?
Prostě po připojení disku nebo něčeho podobnyho, klidně i tiskárnu mi to nenajde. Nebo najde v zařízeních, ale neni nikde vidět :(
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Led 2015 17:39) ---
A ve správci disků těm oddílum nemužu nic přiřadit. Nabídne mi to max nějakou online pomoc.
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Led 2015 18:59) ---
Tady přikladam fotku spravce zařízení a tiskáren. Kde dole uplně jde vidět připojená tiskárna i USB disk. Ale ani jedno v tento počítač nevidim a ve wordu když chci přes ní tisknout tak mi ji to nenalezne
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Led 2015 17:39) ---
A ve správci disků těm oddílum nemužu nic přiřadit. Nabídne mi to max nějakou online pomoc.
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Led 2015 18:59) ---
Tady přikladam fotku spravce zařízení a tiskáren. Kde dole uplně jde vidět připojená tiskárna i USB disk. Ale ani jedno v tento počítač nevidim a ve wordu když chci přes ní tisknout tak mi ji to nenalezne
Jsi přihlášený jako administrátor? Kdo instaloval OS a kdo rozděloval disk? Zkoušel jsi přeinstalovat ovladače?
Zkus z příkazového řádku (jako správce) spustit sfc /scannow (a odentrovat). Těch 13,22 GB je nějaký oddíl pro obnovu. USB to být nemůže.
Na tom horním screenu - nemáš tam náhodou ještě dole (schovaný) nějaký další disk?
Zkus z příkazového řádku (jako správce) spustit sfc /scannow (a odentrovat). Těch 13,22 GB je nějaký oddíl pro obnovu. USB to být nemůže.
Na tom horním screenu - nemáš tam náhodou ještě dole (schovaný) nějaký další disk?
OS bohužel bylo nainstalováno v Notebooku už ve výrobě nejspíš někde. Jako administrator bych měl být přihlášený. Bohužel už žádný disk tam nemam. Ale je to divný, protože to začlo dělat tohle z ničeho nic. Večer fungovalo a druhý den po zapnutí už to nešlo :(
Návrat do některého Bodu obnovy taky nepomohl? Ty oddíly tam byly předtím "opísmenkované"? Co ty ovladače? Zkontroluj si systém souborů a disk: v příkazovém řádku (jako správce) - sfc /scannow a taky potom chkdsk /r
Asi bych provedl opravnou instalaci Windows. Nevím jestli to pomůže - možná bude potřeba nová instalace OS i s rozdělením HDD. Zálohovat bys data měl v každém případě.
Viz. http://www.servispckupka.cz/jak_opravit_windows_7_moznosti_obnoveni_systemu.php
Asi bych provedl opravnou instalaci Windows. Nevím jestli to pomůže - možná bude potřeba nová instalace OS i s rozdělením HDD. Zálohovat bys data měl v každém případě.
Viz. http://www.servispckupka.cz/jak_opravit_windows_7_moznosti_obnoveni_systemu.php
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1678
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
02 říj 2024 13:36