Reproduktory 2.1

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

MasarykB
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Reproduktory 2.1

Příspěvekod MasarykB » 11 úno 2015 14:52

Ahojte, mám takový problém. Nevím jaké si koupit reproduktory k PC set 2.1.. Radši se poradím se zkušenějšíma ..
Potřeboval bych sehnat nějaké "Kvalitní" repro do 1500Kč.
Potrpím si na kvalitních basech a aby zvládali i při větší hlasitosti.. Nevím jestli je za takovou cenu možné nějaké takové sehnat. Díval jsem se i na recenze.
A špatně nemluvili o Geniusech. Nebo Trust tytan či Logitech ... Moc děkuju za rady .. :)

Reklama
ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Re: Reproduktory 2.1

Příspěvekod ondoubek » 11 úno 2015 17:43

Zdravím, ty Trust Tytan 2.1 mám a nepříjdou mi moc dobré. Za prvé, nová série těchto repráků se prodává s ovladačem kde je vadný potenciometr, takže občas škrčí jeden reprák. Možná na tuto vadu narazit můžeš, stěžuje si dost lidí. Zvuk jako takový je celkem OK, basy jsou na obyč 2.1 sestavu poměrně hluboké a začínají hrát už na 45Hz. Problém je pokud je zesílíš více než na 50%, pak začne hlavně subwoofer dost zkreslovat a drnčet. Velký problém je taky umístění, třeba v obýváku basy nejsou vůbec, ale v pokoji je to OK. Satelity působí velmi levně. Né že by byly špatné, ale raději bych než Tytan 2.1 bral Trust GXT 38 2.1, kde se závada s potenciometrem neprojevuje.
Potom mám zkušenosti s Genius SW-G2.1 1250, který jsou za tu cenu výborné. Hrají nahlas asi jako ty Trusty a jsou levnější. Reprák v subwooferu je menší (5,25" vs 6,5") a začíná hrát asi na 52Hz, což není špatné, ale oproti Trustům nic moc. Nižší středy celkem chybí, ale to i u Trustů.
Subwoofer začíná výrazněji zkreslovat asi po 60% hlasitosti (tím myslím otočení kolečka na zesilovači). Basy se pěkně šíří po místnosti a jsou měkčí než u Trustů a subwoofer je jedno kam dáš narozdíl od Trustů (doporučuji ale do rohu nebo někde tak 20cm od zdi, na zem).

MasarykB
nováček
Stav:

Příspěvekod MasarykB » 11 úno 2015 21:27

Moc díky za radu :) Ještě jsem přemýšlel nad Genius GX Gaming SW-G2.1 3000 ... :)

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 11 úno 2015 22:04

S těmi zkušenost nemám, ale snad by nemusely být zlé. Mají velký reproduktor (6,5") takže by mohly basovat hluboko a taky velkou ozvučnici a zaoblené hrany bassreflexového nátrubku (což je plus, protože mnoho subwooferu tam má obyčejnou papírovou trubku a pak se hodně ozývají pazvuky).

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 11 úno 2015 22:06

Jestli chceš kvalitní reproduktory, tak vybírej mezi Logitechy. Od značky Genius se drž dál, jsou to šmejdy.

minczerova
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod minczerova » 11 úno 2015 23:38

Babis náhodou ja mám ešte staršie genius repráky konkrétne Genius SW-G2.1 1250 a fungujú skvelo už 2 roky.

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 12 úno 2015 06:58

No vidíš, mě třeba přesně tyhle odešly po 2 dnech. Logitechy máme doma dvoje, jedny hrajou 8 let, druhý 2 roky.

monitor007
nováček
Stav:

Příspěvekod monitor007 » 12 úno 2015 13:14

Ty Genius GX Gaming SW-G2.1 3000 mam doma a chystám je vrátit. Satelitům chybí středy a výšky a je to hrozně znát zvlášť u písniček co máš naposlouchaný a cítíš že tam něco chybí, hrajou jakoby ploše nebo jak to říct :D Subwoofer kope slušně ale basy se slévají takže při rychlejších basech to vyluzuje takovej knedlík basů. Vracím je hlavně, protože v porovnání s mýma 7 let starýma repráčkama za pár stovek hrajou porovnatelně hůře i když mají fakt libovej design :D

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 12 úno 2015 15:20

Logitechy jsou sice kvalitní, ale ty miniaturní repráčičky v satelitech nebudou dobré. Subwoofer mají dobrý, 5,25" reproduktor a 5,5" pasivní zářič. Pokud chceš kvalitu a velmi dobrý zvuk, zkus se sehnat bazarové Logitechy Z2300.

MasarykB
nováček
Stav:

Příspěvekod MasarykB » 13 úno 2015 08:46

Ještě jsem narazil na tyhle Philips SPA5300/10 (http://www.alza.cz/philips-spa5300-10-d149610.htm) Co na ně říkáte ? :)

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 13 úno 2015 11:23

Zkušenosti s nima nemám, ale podívej se na ty recenze. Nic moc teda.

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 13 úno 2015 13:31

Nevím jak moc jsou dobré po zvuku, ale zpracováním mi přišly o úroveň až dvě lepší než ty Trusty.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”