Windows 8.1 - nefunkční laptop mikrofon

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

sEmprE
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Windows 8.1 - nefunkční laptop mikrofon

Příspěvekod sEmprE » 13 úno 2015 15:59

Zdravím,

včera jsem založil téma o té aktivaci windows. No dnes jsem si je tedy nainstaloval a vše funguje v pořádku. Tedy skoro. Nefunguje mikrofon vůbec. Předtím ve Windows 8 fungoval, na Linuxech, které jsem měl půl roku též fungoval a až teď vůbec nereaguje. Pochybuji, že by to bylo v nastavení, i když co já vím. Vše jsem tam povolil atd atd.... Ještě se mi tak provokativně zobrazuje, že je vše v pořádku a funkční a dokonce ve Zvuku tam vidím přímo ten posuvník u mikrofonu jak se hýbe, když mluvím. Realtek HD též nic.... Nikde nemám mute nebo něco takového, tak blbý nejsem.

Poradíte prosím ? Toto je dost průser věru....

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Windows 8.1 - nefunkční laptop mikrofon

Příspěvekod guest » 13 úno 2015 17:04

Přeinstaluj zvukovku.

Odesláno z mého MT15i

sEmprE
nováček
Stav:

Příspěvekod sEmprE » 13 úno 2015 17:10

Ještě než jsi to napsal, odinstaloval jsem ten Realtek HD a posun byl asi takový, že z mikrofonu šel zvuk. Nicméně bylo to velmi silné a hnusné šumění. :(

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 13 úno 2015 17:11

Bude potreba nainstalovat ovladace od vyrobce vcetne vsech obsluznych aplikaci - to se tyka hlavne zvukovky, grafiky, chipsetu a wifi karty.

sEmprE
nováček
Stav:

Příspěvekod sEmprE » 13 úno 2015 17:12

Chipset jsem nainstaloval origo, grafiku normálně od Nvidie a wifi kartu akorát nemám.... a zvukovku.... -> http://support.lenovo.com/us/en/product ... =Downloads Zkusil jsem ten normálně pro win 8.1

Mohl bys mi prosím poradit, který konkrétně driver z toho Wirreless LAN ? :(

EDIT: Po opětovném nainstalování zvukového ovladače mikrofon funguje. Sice ve špatné kvalitě, ale funguje. Takže řešení - reinstall ovladače :D
Nicméně, mohl by jsi mi i přesto poradit, který ovladač z té nabídky Wirreless LAN bych měl nainstalovat prosím ? Ať už to mám kompletní....

rhsCZ
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod rhsCZ » 13 úno 2015 17:39

Tu poslední, čili nejníže, prostě ta nejnovější verze "2.1.0.21" s názvem "Atheros LAN Driver for Windows 8.1 (64-bit) - IdeaPad Y400, Y500" a hlavně je pro windows 8.1 u těch ostatních je windows 8 nebo Windows 7, pokud by to nešlo, tak můžeš zkusit i pro Windows 8, ale nezaručuje se, že bude fungovat správně

„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”