Pokažený font ve Win Vyřešeno
Pokažený font ve Win
Dobrý den, včera se mi do Win nainstalovaly aktualizace a po nich jsou najednou fonty zobrazované na obrazovce kostrbaté, u menšího písma téměř na hranici čitelnosti. Předpokládám, že se něco stalo s funkcí automatického vyhlazování písma. Nevím však, jak to opravit, prosím o radu.
-
- Pohlaví:
Re: Pokažený font ve Win
Zkus to obnovit, toto je z W8.1. A laskavě také piš jaký máš systém.
Systém je Win Vista 32b SP 2 (mám to uvedeno v profilu).
Problém je, že v ovládacích panelech v sekci Písma nemám dialog nastavení, takže nevím,
kde to mohu obnovit. Zkoušel jsem i vypnout a zapnout technologii ClearType, ale nepomohlo to.
Poradil by prosím někdo?
Problém je, že v ovládacích panelech v sekci Písma nemám dialog nastavení, takže nevím,
kde to mohu obnovit. Zkoušel jsem i vypnout a zapnout technologii ClearType, ale nepomohlo to.
Poradil by prosím někdo?
Stejný problém - fonty Courier do 12 px jsou v podstatě nečitelné, systém Windows Server 2008 přes terminálové připojení, na jiném počítači s lokálním přístupem zatím žádný problém... Řešení? V nedohlednu... Zatím nic nepomohlo, obnovení systému nepřichází v úvahu, je to produkční server, s kterým nelze moc laborovat...
Pridávam sa - aj ja. Potrebujem pomoc - 15.2.2015 sa mi nainštaloval upgrate OS Windows Vista Business SP2 32bit verzia. Od tej chvile mam pokazene fonty. Neviem či by tento problém nemal rešit priamo Microsoft. Pri pohlade do suborov fontov pod c:\Windows\Fonts\ sa chyba prejavuje napr. abnormálnym zväčšením niektorých znakov vo vzorovych výpisoch. Je zaujímavé že presne identická chyba sa objavuje aj v niektorých súboroch iných fontov ale rovnako na tých istých miestach v ukážkovom texte. To že sa deje niečo podivné som zistil, keď napr. editor PsPAD mal pozmenené fonty, na WEB strankach sa niektoré fonty zmenili ine nie. Moja aplikácia ktorá komunikuje textovo cez seriovy port a doteraz používal svoj obyčajny font (ktorý sa nedá nastavovať) ho má zmenený, zväčšený a pixely sa vo fontoch stracaju. Vyhladzovanie znakov mám zapnuté.
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Úno 2015 12:12) ---
Prikladám obrázky na posúdenie - dva zlé jeden na porovnanie relativne dobrý. Vsetky sú v podadresari c:\Windows\Fonts\
A ukažka zmeny fontu v aplikácii FireFox - pri zobrazení Preskúmať prvok - tak v pracovnom okne jeden typ písma má evidentne pokazenú čitateľnosť.
Okrem toho chcem upozorniť, že som v počítači nerobil nič neobvyklé a mám inšatalovaný ochranný softvér od ESET - SMART SECURITY 8.0.304.1 - príčinou musela byť posledná obnova. Nezvyčajné by mohlo byť, že sa spustila a automaticky reštartovala počítač počas chviľky, keď som od stoja odišiel (a mal som otvorenú aplikáciu - IDE pre vývoj softvéru pre mikropočítače-o časť textu som prišiel)...
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Úno 2015 12:12) ---
Prikladám obrázky na posúdenie - dva zlé jeden na porovnanie relativne dobrý. Vsetky sú v podadresari c:\Windows\Fonts\
A ukažka zmeny fontu v aplikácii FireFox - pri zobrazení Preskúmať prvok - tak v pracovnom okne jeden typ písma má evidentne pokazenú čitateľnosť.
Okrem toho chcem upozorniť, že som v počítači nerobil nič neobvyklé a mám inšatalovaný ochranný softvér od ESET - SMART SECURITY 8.0.304.1 - príčinou musela byť posledná obnova. Nezvyčajné by mohlo byť, že sa spustila a automaticky reštartovala počítač počas chviľky, keď som od stoja odišiel (a mal som otvorenú aplikáciu - IDE pre vývoj softvéru pre mikropočítače-o časť textu som prišiel)...
-
- Pohlaví:
Já bych zase upozornil, že porušujete Pravidla fóra, když si nezaložíte vlastní příspěvek a pletete se do cizího.
-
- Pohlaví:
To bidlobox, zkusil si použít Bod obnovení k datu, kdy to nezlobilo?
To Blue Spirit: Obnovení bylo to první co mne napadlo, bohužel Bod obnovení nebylo možné použít.
P. S.: Jiné uživatelské příspěvky v "mém" tématu snad nevadí, vždyť se týkají prakticky toho samého problému, tak je to alespoň na jednom místě, ne?
P. S.: Jiné uživatelské příspěvky v "mém" tématu snad nevadí, vždyť se týkají prakticky toho samého problému, tak je to alespoň na jednom místě, ne?
-
- Pohlaví:
Přečti si Pravidla fóra. Stejná závada nemá vždycky stejné řešení a několika lidem se každému zvlášť opravdu špatně odpovídá.
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
Já bych si dovolil v tomto případě oponovat, dle mě jde ve všech případech o stejný problém, a řešení bude nejspíš stejné. Naopak, popis z více počítačů může těm zdatnějším možná napomoct lépe diagnostikovat problém a jedním šmahem dokonce pomoct všem.
Jinak se omlouvám za revoltu, ale v tomto případě si myslím, že to je ku prospěchu věci.
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Úno 2015 13:50) ---
Tady bych si typnul, že daná dvě písma pouze nemají podporu UNICODE nebo slovenštiny, že tam chyba nebude
Ovšem ukázka čtvrtá je právě ten daný problém - písmo Courier se špatně vykresluje ve všech aplikacích, kde je použito
Jinak se omlouvám za revoltu, ale v tomto případě si myslím, že to je ku prospěchu věci.
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Úno 2015 13:50) ---
jarjan píše:Prikladám obrázky na posúdenie - dva zlé jeden na porovnanie relativne dobrý.
...
...
Tady bych si typnul, že daná dvě písma pouze nemají podporu UNICODE nebo slovenštiny, že tam chyba nebude
Ovšem ukázka čtvrtá je právě ten daný problém - písmo Courier se špatně vykresluje ve všech aplikacích, kde je použito
-
- Pohlaví:
Oponovat klidně můžeš, ale pak počkej na někoho, kdo bude odpovídat každému z vás zvlášť.
Původní příspěvek se týká systému Win Vista 32b SP 2.
Zkusil bych dočasně odinstalovat aktualizaci co to způsobila.
Původní příspěvek se týká systému Win Vista 32b SP 2.
Zkusil bych dočasně odinstalovat aktualizaci co to způsobila.
Naposledy upravil(a) guest dne 16 úno 2015 13:58, celkem upraveno 1 x.
Jistě, mohu oponovat a čekat na odpověď každému zvlášť, ale také mohu čekat na odpověď jednomu a ta by s pravděpodobností hraničící s jistotou pomohla všem postiženým, protože bude mít stejný základ. Je otázka, zda má smysl zakládat nová vlákna na stejné symptomy a nebo zda je rozumnější to spojit v jednom vlákně. Pro mě je určitě rozumnější se připojit k problému a čekat na vyřešení v jednom vlákně, než si hlídat 20 vláken. Ale asi je to na konkrétním názoru, takže zde už s debatou končím a nebudu otravovat, Když to není "podle Pravidel" a jen budu čekat, zda někoho něco napadne, co bych mohl zkusit i u sebe...
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Úno 2015 14:01) ---
Jo... ještě bych si dovolil oponovat jednou, ale už fakt naposled... Můj system - Windows Server 2008 - je v podstatě taky Vista, pokud mě paměť neklame, je založen na stejném jádru nebo co jsem to o tom četl.. A pak je otázkou, zda bych měl zakládat paralelní vlákno k témuž problému nebo ne i já.. Ale to bylo jen takové malé rejpnutí...
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Úno 2015 14:01) ---
Jo... ještě bych si dovolil oponovat jednou, ale už fakt naposled... Můj system - Windows Server 2008 - je v podstatě taky Vista, pokud mě paměť neklame, je založen na stejném jádru nebo co jsem to o tom četl.. A pak je otázkou, zda bych měl zakládat paralelní vlákno k témuž problému nebo ne i já.. Ale to bylo jen takové malé rejpnutí...
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”