Sdílení tiskárny Vyřešeno
Re: Sdílení tiskárny
Měl jsem najít pracovní skupinu, což jsem udělal pokud se nemýlím. K předchozím věcem jsem odpovídal výše.
-
- Pohlaví:
Poslední rada - zkus zrušit FW na PC2.
A k dalšímu - neověřil jsi zda jsou PC na stejné síti (bod 2)
Neověřil jsi ping - bod 3
Místo toho mě zásobuješ informacemi, které jsou k ničemu a nikdo je nechtěl.
A k dalšímu - neověřil jsi zda jsou PC na stejné síti (bod 2)
Neověřil jsi ping - bod 3
Místo toho mě zásobuješ informacemi, které jsou k ničemu a nikdo je nechtěl.
Počítače jsou na stejné síti pouze přes router - PC1 bezdrátově, PC2 kabelem. Žádný NAS server nebo něco podobného tu není zavedeno. V záložce "síť" v počítači jsou v obou PC vidět oba PC. Pokud stále neodpovídám na to, co bylo dotazováno, prosím o návod ke zjištění.
Nevyznám se v tomto okruhu a tudíž ani nevím, jak ověřit ping. Byl bych rád za nasměrování.
Omlouvám se za nevyhovující odpovědi. FW jsem na PC2 zrušil.
Nevyznám se v tomto okruhu a tudíž ani nevím, jak ověřit ping. Byl bych rád za nasměrování.
Omlouvám se za nevyhovující odpovědi. FW jsem na PC2 zrušil.
-
- Pohlaví:
Tvůj poslední příspěvek dokazuje mé tvrzení. Opět informace kterou jsme nežádal, navíc už jsi ji sdělil.
PC musí být ve stejné síti - nejlépe ověříš příkazem "ipconfig /all" zadaném v příkazovém řádku. Obě IP adresy, masky a IP adresu brány, masku, popřípadě rovnou screen výsledku sem vlož.
A když už budeš znát IP adresy, pak vyzkoušej příkaz ping na druhý PC. Tedy z PC1 na IP adresu PC2 a opačně. Obě PC pak musí mít ping na router (brána).
Více:
viewtopic.php?t=148215&p=1171117#p1171117
PC musí být ve stejné síti - nejlépe ověříš příkazem "ipconfig /all" zadaném v příkazovém řádku. Obě IP adresy, masky a IP adresu brány, masku, popřípadě rovnou screen výsledku sem vlož.
A když už budeš znát IP adresy, pak vyzkoušej příkaz ping na druhý PC. Tedy z PC1 na IP adresu PC2 a opačně. Obě PC pak musí mít ping na router (brána).
Více:
viewtopic.php?t=148215&p=1171117#p1171117
Přikládám screeny z příkazového řádku ipconfig /all z obou PC.
Ping na obě PC jsem vyzkoušel, přikládám screeny. Ping na router (bránu) jsem z každého PC provedl stejným způsobem jako ping na IP adresy obou PC, přikládám screeny.
Vše jsem zkontroloval podle odkazu na diagnostiku sítě. U PC2 není povolen DHCP, jinak by mělo být vše v pořádku. Doufám, že tentokrát již poskytuji správné informace. Pokud ne, poprosím o ještě bližší vysvětlení jak je získat.
Ping na obě PC jsem vyzkoušel, přikládám screeny. Ping na router (bránu) jsem z každého PC provedl stejným způsobem jako ping na IP adresy obou PC, přikládám screeny.
Vše jsem zkontroloval podle odkazu na diagnostiku sítě. U PC2 není povolen DHCP, jinak by mělo být vše v pořádku. Doufám, že tentokrát již poskytuji správné informace. Pokud ne, poprosím o ještě bližší vysvětlení jak je získat.
-
- Pohlaví:
OK. Síťově to vypadá v pořádku.
Pokud tedy stále nefunguje, pak:
1. Zrušit firewally na obou PC (alespoň po dobu zkoušek)
2. Ověřit, zda PC1 (WiFi) není připojen v režimu host (v nastavení routeru)
3. Vyzkoušet sdílení tiskárny přes LAN kabel
4. Ověř sdílení souborů a tiskáren
Pokud tedy stále nefunguje, pak:
1. Zrušit firewally na obou PC (alespoň po dobu zkoušek)
2. Ověřit, zda PC1 (WiFi) není připojen v režimu host (v nastavení routeru)
3. Vyzkoušet sdílení tiskárny přes LAN kabel
4. Ověř sdílení souborů a tiskáren
Firewally jsem zrušil.
Zda je PC1 v režimu host se mi nepodařilo nikde v nastavení routeru najít.
PC1 jsem připojil k síti kabelem LAN, problémy přetrvávají.
Sdílení souborů a tiskáren podle screenů je na obou PC povoleno.
Přikládám postup při přidávání tiskárny v PC2 a chybovou hlášku, kterou vyhazuje PC2 když se snažím otevřít PC1 v síti. Nemůže být problémem to, že u PC2 není povolen DHCP, jak jsem psal výše? V nastavení routeru jsem našel také firewall, nemám ho také zrušit? Pokud jsem někde opět postupoval špatně, omlouvám se a prosím o vysvětlení postupu.
Zda je PC1 v režimu host se mi nepodařilo nikde v nastavení routeru najít.
PC1 jsem připojil k síti kabelem LAN, problémy přetrvávají.
Sdílení souborů a tiskáren podle screenů je na obou PC povoleno.
Přikládám postup při přidávání tiskárny v PC2 a chybovou hlášku, kterou vyhazuje PC2 když se snažím otevřít PC1 v síti. Nemůže být problémem to, že u PC2 není povolen DHCP, jak jsem psal výše? V nastavení routeru jsem našel také firewall, nemám ho také zrušit? Pokud jsem někde opět postupoval špatně, omlouvám se a prosím o vysvětlení postupu.
-
- Pohlaví:
Zkontroluj na obou PC, zda máš službu Server spuštěnu.
Znovu zkontroluj, zda účet, pomocí nějž se z PC2 snažíš dostat na PC1 je na PC1 založen. Tento účet musí mít potřebná práva (pro pokusy povol správce) a nesmí mít prázdné heslo.
Znovu zkontroluj, zda účet, pomocí nějž se z PC2 snažíš dostat na PC1 je na PC1 založen. Tento účet musí mít potřebná práva (pro pokusy povol správce) a nesmí mít prázdné heslo.
Služba Server nebyla na PC2 spuštěna. Spustil jsem ji tedy a nyní to hází chybu jinou, přikládám.
Co se účtů týče, zkoušel jsem to ze dvou účtů na PC2, které mají shodný účet (jméno, heslo, administrátorská práva) v PC1. Heslo prázdné nemají.
Zkusil jsem ještě nasdílet adresář z PC2 a přes PC1 se k nasdílenému adresáři dostanu. Z PC2 se ale vůbec do PC1 nedostanu.
Co se účtů týče, zkoušel jsem to ze dvou účtů na PC2, které mají shodný účet (jméno, heslo, administrátorská práva) v PC1. Heslo prázdné nemají.
Zkusil jsem ještě nasdílet adresář z PC2 a přes PC1 se k nasdílenému adresáři dostanu. Z PC2 se ale vůbec do PC1 nedostanu.
-
- Pohlaví:
Nezkoušel jsi náhodou v rámci zrychlení PC vypínat nějaké služby dle pochybných návodů z netu?
Já určitě ne. V počítači je ale pouze 1GB RAM a W7, tudíž počítač je pomalý. Jeden IT technik, který tam systém instaloval se snažil přidat RAM, ale nepodařilo se mu to, takže je možné že tam něco nastavoval. Ale byl to odborník z povolání, takže si nemyslím, že by tam něco pokazil. Možné je ale vše.
-
- Pohlaví:
Jasně. Pak není divu, že to nefunguje.
Takže zkontroluj služby:
Klient DHCP
Klient DNS
Pracovní stanice
Podpora rozhraní NetBIOS
mapovač koncových bodů protokolu RPC
Prohledávání počítačů
Všechny by měly běžet a mít spouštění automaticky. Na obou PC.
Takže zkontroluj služby:
Klient DHCP
Klient DNS
Pracovní stanice
Podpora rozhraní NetBIOS
mapovač koncových bodů protokolu RPC
Prohledávání počítačů
Všechny by měly běžet a mít spouštění automaticky. Na obou PC.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Hledám někoho na opravu historické barevné laserové tiskárny Příloha(y)
od Radovan-kocour » 12 pro 2024 13:32 » v Vše ostatní (hw) - 9
- 5940
-
od Radovan-kocour
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:01
-
-
- 1
- 3237
-
od TechShowGamer