Společný konektor - reproduktory blokují mikrofon

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Vitja
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Společný konektor - reproduktory blokují mikrofon

Příspěvekod Vitja » 05 dub 2015 15:48

Ahoj,

mám notebook Toshiba Portége Z30-A-12N (Windows 7), který má společnou audio zdířku pro vstup i výstup.
Problém s tím mám takový, že když zapojím do zdířky reproduktory, tak mi přestane fungovat zabudovaný mikrofon. Tudíž pokud chci s někým hlasově komunikovat přes internet, tak buď musím použít jednojackový headset, USB headset nebo zabudované reproduktory a zabudovaný mikrofon, což je poměrně otravné.
Poradíte mi prosím, jak dosáhnout stavu externí reproduktory + zabudovaný mikrofon?

Díky

Víťa
Jak řekl moudrý: "Я не голодный, но потрахаться было бы не плохо! "

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Společný konektor - reproduktory blokují mikrofon

Příspěvekod Pic » 05 dub 2015 18:42

Používáš sluchátka s mikrofonem, která mají společný konektor, nebo jenom sluchátka. Neznám uvedený ntb, ale domnívám se, že umožňuje buď připojit sluchátka s mikrofonem (která mají společný konektor pro sluchátka a mikrofon), nebo použít vestavěný mikrofon a reproduktory v ntb. Pokud máš ještě manuál, tak se do něj mrkni. Jinak by to nemělo moc logiku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

cervcek
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod cervcek » 05 dub 2015 23:47

Pravděpodobně máš 4 pólový 3,5 mm jack na kterém je zapojen vstup pro sluchátka stereo výstup. Po zapojení 3 pólového jacku reproduktorů by neměl být mikrofon ovlivněn. Buď máš 4 pólový konektor na reproduktorech, nebo je špatně nastaven ovladač zvuku.

Nejjednodušší řešení se mi jeví toto: po připojení reproduktorů najdi v ovládacích panelech položku Zvuk, na záložce záznam zvol zabudovaný mikrofon a pravým tlačítkem myši na něj klikni, zvol "nastavit jako výchozí zařízení".

Další řešení by bylo koupit si redukci z 4 pólového jacku na 2x 3 pólový. Pak bys používala současně externí reproduktory a externí mikrofon.
Redukce vypadá takto, ale nechápu, jak to můžou prodávat za stovku, když to lze doma vyrobit za 15 Kč.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Vitja
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Vitja » 09 dub 2015 21:01

V nastavení mám jen jeden mikrofon a jeden směšovač, ani jeden nefunguje při zapojených reproduktorech. Je nějaká možnost, jak rozeznat počet pólů jacku?

Pro PIC: Jde o to, že když zapojím reproduktor, tak mi přestane fungovat zabudovaný mikrofon.
Jak řekl moudrý: "Я не голодный, но потрахаться было бы не плохо! "

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 09 dub 2015 21:15

Již bylo vše uvedeno, tak si to pozorně přečti a podle toho jednej. Jinak bychom se jen opakovali.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”