Jaký SSD?
Re: Jaký SSD?
jo ve startu určitě , podiv se na youtube ssd vs hdd start up
- Vstrom650
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
SSD ten počítač neskutečně oživilo. S HDD to nejde srovnat. Je potřeba něco u toho SSD nastavovat? Co jsem koukal, jde tam zvolit nějaký rychlostní profil. Ten mám nastaven na Performance.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Hlavne vypnout defragmentaci
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Jde o to, zda se budeš honit za výkonem, nebo za spolehlivostí. Pokud ti například SSD zrychlí spouštění o 80% tak je to super. A pokud tam dáš pomalejší SSD, tak to zrychlení bude třeba jen 75%. A ten rozdíl těch 5% je nepodstatný, a skoro ho ani nepoznáš, možná při spuštění PC, ale při běhu určitě né. Takže já vždy vybíral spolehlivost na prvním místě. Už několik let používám CRUCIAL řada M4 bez jediného problému, mám 3 kusy. Dle různých for a zkušeností, měly vysokou spolehlivost a jednu z nejmenších chybovostí. Už 2 roky to však nesleduji, takže nevím zda si Crucial drží svůj standard.
- Vstrom650
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Já koupil Samsung Evo 850. Tu defragmentaci musím vypnout v nějaké údržbě? Ještě to tam psalo o nějaké funkci Rapid, ale to jsem přesně nepochopil, co to dělá. Na SSD mám systém a programy. Hry a data na HDD
Byla to chyba a moc se těším na reakce, budou jako vždy, velice zábavné. Stačí ve Windows, aby na NTFS (SSD) neprováděl defragmentaci. Platíš zbytečně navíc a něco, co není v konečném součtu ani lepší, než stará M4. Interně se fragmentuje souvislost stránek neustále, avšak s tím nic nenaděláš.
- Vstrom650
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tak co jsem četl, doporučují nejčastěji tyhle Eva a pak Crucialy. Vybral jsem Samsung a hotovo:roll: Stejně je to podle mě jen věc názoru, co je lepší. Pořád lepší než přijít do obchodu a koupit hned první Kingston
Vážně? Na to bych si nevsadil. Už několik měsíců jsou V300 zpět na NAND Toshiba, které jsou kvalitou a rychlostí než proslulé Micron, které stojí za problémy minulé. Ale není. Na doporučení nedám, většina ani netuší, jak ten disk pracuje a recenze nejsou jiné.
- Vstrom650
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Prostě jsem vzal jeden z doporučených zde na fóru. Jen jsem potřeboval vědět, jestli je potřeba něco nastavovat, ale kromě té defragmentace asi nic.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Genome píše:jak ten disk pracuje
Já bych to chtěl vysvětlit, hlavně jak tam lítají ty elektrony.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”