windows 7 64bit zabírá 45gb na ssd Vyřešeno
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
windows 7 64bit zabírá 45gb na ssd
Dobrý den, už jsem tu psal kvůli formátování pc, to už jsem uskutečnil, teď mě ale trápí to že mám dostupnout pamět celkově na ssd 57gb a nyní kvůli instalaci win 7 jenom 15gb, ovladače- 8gb, programy, 5gb. Dá se nějak omezit velikost windows 7 ? jinak obnovení bodu už jsem smazal, vyčištění disku už jsem uskutečnil ale furt mám volných jen 5gb na ssd c) a to tam nic nemám nainstalované.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: windows 7 64bit zabírá 45gb na ssd
Jinak mám ve složce windows. system 32, není to myšleno jako instalačka windows 32 bit ?
mateeejsimi píše:Jinak mám ve složce windows. system 32, není to myšleno jako instalačka windows 32 bit ?
Ne, to není.
Programy, které můžeš, tak instaluj na jiný disk, stejně tak si přesuň knihovny, bod obnovení není potřeba jen smazat, ale je dobré vytyčit mu maximální místo na disku, jinak se po smazání zase vytvoří a můžeš mazat donekonečna.
Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak teď se mi aktualizoval windows a mám zaplněných ještě více, všiml jsem si že pageefile a hibernate zabírá 20 gb asi, je možné to smazat ? četl jsem že se to maže, jinak jak smazat ten pagefile ? píše mi to že to mám zapnuté že to kvůli tomu nejde smazat, jak to vypnu, jinak mám 16gb ram takže mě to trápit nebude, to více mě trápí to ssd.
Pagefile vypnes v ovladacich panelech, nicmene ke spravne funkci Windows a programu je nutny (idealne 1,5 nasobek velikosti RAM). Muzes ho ale mit na jinem disku nez C. Ze mas 16 GB ti nepomuze kdyz bude system potrebovat vetsinu dat z pameti odlozit do virtualni pameti - a ona tam nebude, vysledkem je vetsinou pad aplikace nebo modra smrt.
Hiberfile vypnes tak, ze zakazes hibernaci (ten na jinem disku byt nemuze).
Cely problem je samozrejmne v tom, ze 64 GB SSD na Windows zkratka nestaci - minimalni pouzitelna velikost je 96 GB, jeste lepe 12 GB. Windows a systemove soubory proste zabiraji vic nez 50 GB, to je v poradku.
Hiberfile vypnes tak, ze zakazes hibernaci (ten na jinem disku byt nemuze).
Cely problem je samozrejmne v tom, ze 64 GB SSD na Windows zkratka nestaci - minimalni pouzitelna velikost je 96 GB, jeste lepe 12 GB. Windows a systemove soubory proste zabiraji vic nez 50 GB, to je v poradku.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
aha, tudíž asi investuji do nového ssd disku, jinak jak přesunu systémové věci na disk d) ? kde to jinak vůbec najdu ten pagefile
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
tak pagefile jsem vypl na c) a zapl na d). zvýšilo mi to paměť o 16gb, což je pro mě veliký úspěch, ještě se pokusím vypnout hibernaci, jinak mockrát děkuji, dost mi to pomohlo. :)
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: windows 7 64bit zabírá 45gb na ssd Vyřešeno
vypl jsem hyberfil přes cmd a mám volných 30gb !! fakt moc děkuji, teď už nebudu muset řešit paměť na ssd.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8265
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30