chlazení grafiky
chlazení grafiky
Zdravím mám takový problém a nevím už jak ho mám vyřešit a nebo kde hledat v nastavení a to že mám dvě grafické karty jedna je asus ati radeon hd 5970 x2 2gb a ta druhá je rareon hd 6870 a jde o to že ať dám do pc jednu nebo druhou tak mi nechcou při nárustu teploty na grafice se zvyšovat otáčky ventilátoru aby se uchladily u té první dokonce teplota vystoupá až na nějakých 96 stupnů a pak se vypne aby nedošlo k poškození a ventilátor na ni jede pořád stejně jen na nejnižší otáčky ,zkoušel jsem i program fan ,ale stále nic,žádná regulace.Jinak mám již druhou úplně novou desku MSI 970 GAMING zdroj FATALITY 750W .Myslíte že by to mohlo být ovladači (zkoušel jsem několik) a nebo se musí něco zapnout v biosu nebo někde jinde.PŘEDEM VÁM VŠEM MOC DĚKUJI ZA RADU A POMOC.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: chlazení grafiky
V biosu se nic zapínat nemusí.Pokud to nejde v ovladačích,tak to udělej v programu MSI Afterburner.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V první řadě bych se podíval, zda je v pořádku airflow. Od čeho usuzuješ, že ventilátor na grafice neběží naplno? V biosu žádný nastavení grafiky nenajdeš. Spíš bych hledal v utilitách ke grafice, jenž bývají součástí ovladače. Je ale i možné, že v těchto tropických vedrech chlazení prostě nestíhá, jelikož hodně Radeonů/AMD jsou přímotopy.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Jak jsem psal ventilátor na té první grafice je jak vysavač když jede naplno,ale mě je rád že se vůbec točí,jede pořád na stejné nízké otáčky
Jinak ventilátory jsou v pořádku a dělá mi to u obou dvou karet,jinak díky za radu vyskouším ten MSI Afterburner a dám vědět jestli pomohlo.
Tak vyskoušeno,ale ani tak mi to nechce povolit regulaci otáček a stále běží na minimum i když ji zahřeji na cca 85 stupnů
Vyskoušeno vše možné a stále nic ,při startu PC se ventilátor rostočí na rychlé otáčky,potom klesnou a i když pustím třeba test grafiky tak teplota roste nahoru a ventilátor má pořád nízké otáčky a ne a ne se zvednout,už nevím kde by mohl být problém. 

Stále nevyřešeno ventilátor jede podle gpu-z na 30% a víc nechce ,když zapnu třeba hru tak se grafika přehřeje a vypne se a z ventilátorem to ani nehne pořád si jede těch 30% prosím o radu kde by se mělo co nastavit už jsem s toho zoufalý a nevím si rady.Předem vám moc děkuji za pomoc
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2658
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
18 dub 2025 11:01
-
- 1
- 2472
-
od šulda
16 črc 2024 19:19
-
-
Reklamace Přehřívající Se Grafiky Příloha(y)
od MichaelSR » 21 srp 2024 15:51 » v Problémy s hardwarem - 24
- 9300
-
od MichaelSR
26 srp 2024 02:03
-
-
- 4
- 2308
-
od FELINY
24 zář 2024 17:18
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4891
-
od kecalek
22 led 2025 11:01
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”