Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně zvukové karty Sound Blaster VX 5.1. Jde o to že jsem ji dříve používal ve Win 7, měl jsem s ní problémy, ale po stažení přídavných ovladačů zvuku jsem to rozchodil, ale teď mám Win 8.1 a nepomáhají ani ty přídavné ovladače. Zvukovka hlásí, že je připojená a aktualizovaná, před pár dny jsem hledal řešení a dostal jsem se až na stránky Windows, kde poradili spustit poradce při potížích... bezvýsledně, nehlásilo to žádnou chybu. Nemá někdo nápad, nebo zkušenost s touto kartou ve Win 8.1?
Díky za odpovědi. R.
Sound Blaster VX 5.1 Win 8.1 beze zvuku
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Sound Blaster VX 5.1 Win 8.1 beze zvuku
GigaByte GA-AB350-Gaming 3, AMD RYZEN 7 3800X, AMD Radeon RX 7800 XT, 32GB RAM (DDR4 3000MHz)
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Sound Blaster VX 5.1 Win 8.1 beze zvuku
pro windows 10 má creative aktuální ovladače, až upgraduješ, vyzkoušej a dej vědět 

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
Psat kazdemu kdo ma problem s Windows 7 nebo 8 aby napred upgradoval na 10 uz neni ani vtipne. Kdyby uzivatel chtel upgradovat, tak to sam udela, povinne to neni (navic obrovska spousta software jeste 10 oficialne nepodporuje, takze na upgrade na 10 je jeste hooodne casu).
Ta diskuse na webu Microsoftu bude nejpis tato:
http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 31a?auth=1
Pokud karta ve spravci zarizeni nehlasi chybu, mela by fungovat.
Zaroven by ale mela byt v ovladacich panelech nastavena jako vychozi zvukove zarizeni, jinak bude vse automaticky hrat pres kartu na zakaldni desce nebo pres HDMI vystup graficke karty.
Ta diskuse na webu Microsoftu bude nejpis tato:
http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 31a?auth=1
Pokud karta ve spravci zarizeni nehlasi chybu, mela by fungovat.
Zaroven by ale mela byt v ovladacich panelech nastavena jako vychozi zvukove zarizeni, jinak bude vse automaticky hrat pres kartu na zakaldni desce nebo pres HDMI vystup graficke karty.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Integrovanou mám vypnutou přes BIOS. Takže mi to bere rovnou tuto. A i když jsem měl zapnutou integrovanou, a tuhle nastavenou jako výchozí tak to nefungovalo.
Díky za radu ohledně upgradu, ale nejeden kamarád to udělal a všichni litovali, takže nechci riskovat.
A ano je to tato diskuze.
Díky za radu ohledně upgradu, ale nejeden kamarád to udělal a všichni litovali, takže nechci riskovat.
A ano je to tato diskuze.
GigaByte GA-AB350-Gaming 3, AMD RYZEN 7 3800X, AMD Radeon RX 7800 XT, 32GB RAM (DDR4 3000MHz)
Takze ted je tam tento ovladac pro 8.0: SB24_PCDRV_LB_1_04_0090a?
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano.
Slo by skusit fintu: odinstalovat vsecko od Creativu, co se nainstalovalo s ovladacem i samotny ovladac (spravce zarizeni - zvukova karta - prave tlacitko - odinstalovat - zaskrtnout odebrat ovladace).
Pak restartovat, stahnout znova ten ovladac, prejmenovat ten soubor z EXE na CAB a rozpakovat treba 7zipem.
Potom ve spravci zarizeni bude u toho SB VX zluty vykricnik - prave tlacitko, aktualizovat ovladac a navest ho to te slozky kde je rozpakovany instalacni soubor, tim se nainstaluje pouze ovladac te zvukove karty. Pak skusit jestli se neco zmenilo - treba ve VLC spustit nejake video a vybrat zvukove zatizeni SB VX. Hlavne ale neinstalovat zadne obslusne aplikace.
Ten ovladac totiz vypada jako nejaky narychlo upraveny bastl z roku 2007.
Pak restartovat, stahnout znova ten ovladac, prejmenovat ten soubor z EXE na CAB a rozpakovat treba 7zipem.
Potom ve spravci zarizeni bude u toho SB VX zluty vykricnik - prave tlacitko, aktualizovat ovladac a navest ho to te slozky kde je rozpakovany instalacni soubor, tim se nainstaluje pouze ovladac te zvukove karty. Pak skusit jestli se neco zmenilo - treba ve VLC spustit nejake video a vybrat zvukove zatizeni SB VX. Hlavne ale neinstalovat zadne obslusne aplikace.
Ten ovladac totiz vypada jako nejaky narychlo upraveny bastl z roku 2007.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Oka zkusím a dám vědět.
Uz jsem na to nejspis prisel - on je to totiz upraveny ovladac pro Windows Vista.
Skusil bych tomu podstrcit i ten nejnovejsi ovladac pro Windows 10 (stahnout exe, prejmehnovat na cab, rozpakovat 7zipem).
Skusil bych tomu podstrcit i ten nejnovejsi ovladac pro Windows 10 (stahnout exe, prejmehnovat na cab, rozpakovat 7zipem).
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Teďka jsem na to taky koukal, že to je win vista. Takže zkusím ty 10tky a uvidí se.
Odesláno z mého PMP7280C3G_QUAD pomocí Tapatalk
Ten ovladac co ma byt pro 10ky je tomu pro Visty hodne podobny, rekl bych ze je to skoro ten samy s drobnou upravou.
Windows 8.1 by ho mely vzit taky, aspon podle INF souboru.
Windows 8.1 by ho mely vzit taky, aspon podle INF souboru.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ale i u těch 10tek to vypadá jako z win. Vista.
Zpět na “Problémy s hardwarem”