srovnání SATA1 a SATA2 vůbec nekulhá pokud se jedná o start systémů a nenáročných aplikací nepozoroval jsem rozdíl (jestli je to řádově 1-2sekundy tak je to nepodstatné)
mám to odskoušeno na svém PC jak s XP tak s Vistou
to se týče rychlejších disků vše je to náběh přes ramky a ten samý procesor takže odchylky jsou zanedbatelné
rozdíl bude pouze v aplikácích přenášející nebo pracující s velkým objemem dat (což start systému zdaleka není teda v takovém rozsahu že by to zdržovalo uživatele)
Na ktery disk dam OS?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Rozdíl Sata I a II, nestojí za řeč - tak jsem to myslel, pokud jsi to nepochopil. Raptor je něco jiného. Když tvrdíš, že PC nabíhá z RAM, tak si odpoj všechny disky a spusť si Windows.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
to Pic
chce si to přečíst pořádně a pomalu pak dochází k mylným uvahám.
mimochodem vydělej ramky a skus si nastartovat PC když náběh systému není přes ně .
OMG
ps: když někdo napíše: Srovnání se SATA1 a SATA2 v tomto případě silně kulhá
normální člověk si domyslí že to nesedí = srovnání-v tomto případě silně kulhá (nevím co bych tam jiného hledal)
chce si to přečíst pořádně a pomalu pak dochází k mylným uvahám.

mimochodem vydělej ramky a skus si nastartovat PC když náběh systému není přes ně .
OMG

ps: když někdo napíše: Srovnání se SATA1 a SATA2 v tomto případě silně kulhá
normální člověk si domyslí že to nesedí = srovnání-v tomto případě silně kulhá (nevím co bych tam jiného hledal)
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
memphisto,Marfy a Pic mají samozřejmě pravdu.
Určitě ho nainstaluj na toho Raptora.Je to poznat a to dost.Ale má to i nevýhodu - Raptor děsně řve.
jarod72pm:Máš pravdu že není rozdíl v rychlosti mezi SATA1 a SATA2(rozdíl v těhle specifikacích je pouze podpora NCQ a HotSwap u SATA2) .Ale je rozdíl mezi 7200 otáčkovým obyčejným diskem a 10000 skoro serverovým produktem.Vyzkoušej to někdy....
Určitě ho nainstaluj na toho Raptora.Je to poznat a to dost.Ale má to i nevýhodu - Raptor děsně řve.
jarod72pm:Máš pravdu že není rozdíl v rychlosti mezi SATA1 a SATA2(rozdíl v těhle specifikacích je pouze podpora NCQ a HotSwap u SATA2) .Ale je rozdíl mezi 7200 otáčkovým obyčejným diskem a 10000 skoro serverovým produktem.Vyzkoušej to někdy....
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
o to se taky nikdo nepře jen pro mě by bylo užitečnější instalovat OS na klasiku disk protože spouštění systému
mi nepřjde jako drastická záležitost a prakticky je jedno kde je ale pro výpočty převody a vůbec pro práci s aplikacemi se mi zdá pohodlnější nechat si ten rychlejší disk.
proto se mi zdálo že tu všichni preferují rychlý start OS a ten pomalejší disk nechat na další veškeré činosti jako podivná rada která nějak strácí opodstatnění s prací na PC (nemám ho jen k vůli windowsu ale jistě k důležitějším věcem) nebo mi snad tady něco uniklo?
mi nepřjde jako drastická záležitost a prakticky je jedno kde je ale pro výpočty převody a vůbec pro práci s aplikacemi se mi zdá pohodlnější nechat si ten rychlejší disk.
proto se mi zdálo že tu všichni preferují rychlý start OS a ten pomalejší disk nechat na další veškeré činosti jako podivná rada která nějak strácí opodstatnění s prací na PC (nemám ho jen k vůli windowsu ale jistě k důležitějším věcem) nebo mi snad tady něco uniklo?
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Který notebook koupit? do 15 000 Kč
od pikaso.andreas » 22 pro 2024 07:19 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 0
- 1581
-
od pikaso.andreas
Zobrazit poslední příspěvek
22 pro 2024 07:19
-
-
-
Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp) - 5
- 4241
-
od jaro3
Zobrazit poslední příspěvek
08 srp 2024 20:56
-
-
- 1
- 1816
-
od petr22