po nějaké té chvíli šmírování jsem se konečně rozhodl zaregistrovat a zeptat se na svůj problém:
Mám W7 SP1 se všema posledníma aktualizacema. Systém je necelé dva roky starý. Potíže začaly, když jsem po měsíci stráveném v nemocnici doma konečně PC nahodil - první příznaky byly takové, že W7 odmítaly najít ovladače od grafiky (N760) a ty i když byly nainstalované, tak je pořád W7 chtěly (neúspěšně) tahat přes svůj aktualizační systém. Vše jsem vyřešil navrácením k záchytnému bodu, přeinstaloval ovladače k GPU, doinstaloval aktualizace OS a pak byl chvíli klid.
Tento týden mi ale začal nový problém, se kterým jsem se ještě nesetkal - po startu OS a najetí na plochu začínají nabíhat programy po spuštění: ESS6, Malwarebytes Anti-Malware, ovladače od GPU a Steam. Bohužel v tomto momentě plocha, resp. PC celé kompletně zamrzá. Projevuje se to tak, že po kliknutí na jakoukoliv část plochy (ikony, tray, start) ta část zamrzne, eventuelně se šprajcne všechno. Jednou při použití CTRL+ALT+DEL po čase vyskočila chyba, že příkaz nelze dokončit. Disky slyšitelně stojí, nehrabou. Zajímavé je, že za cca pět minut všechno najednou jako by roztálo a jede se dál, jak kdyby se nic nestalo.

Scany jak ESS6, tak Anti-Malwaru nic samozřejmě nenachází (provedl jsem i hloubkové kontroly). Až na tenhle problém jinak nepociťuji nějaké zpožďování výkonu nebo podezřele dlouhé loadingy ve hrách - vše běží relativně pořád stejně.
A ještě jeden dotaz trochu mimo - možná asi dojde na reinstall systému, což není moje zrovna moc oblíbená činnost, ale zvládnu to. A právě s ohledem na reinstall mě napadlo si konečně pořídit SSD. Na CZC mají ve slevě Samsung SSD 850 EVO 250GB. Je to pro běžný využití použitelnej disk, popř. jsou nějaké alternativy v cenové a kapacitní relaci?
Děkuji za pomoc :)