Čau lidi,
mám problémy s internetem a chtěl bych se zeptat jestli někdo neví o co by mohlo jít. Jde o to, že mi vypadává internet, ale tím stylem, že notebook se tváří že je pořád připojenej, nepíše to žádnou chybu, ani omezení, ale nejde načíst žádná stránka. Stává se to průměrně po několika hodinách co jsem na internetu, resp. co zapnu počítač. Občas se stane, že funguje třeba youtube a nic jinýho, nebo funguje twitter, ale zobrazí se jen příspěvky, ale fotky ne.
Jediný co to vyřeší je restartování počítače. Když vypnu a zapnu počítač tak net pořád nefunguje, když odpojim kabel a zapojim, pořád nefunguje. Rozběhne se jedině po restartu. Zkoušel jsem ping na server googlu, když to vypadlo a psalo to chybu, že to prostě nejede.
Jinak připojenej jsem momentálně přes wifi, ale i když se připojím přes kabel, stává se to dál. Nedávno jsem přešel na win 10 a řekl bych že to tou dobou začalo, ale nejsem si 100% jistej, že je to tím. Protože předtím jsem tenhle notebook dost dlouho nepoužíval.
Snad jsem sem vypsal všechny informace. Předem díky za jakoukoliv pomoc.
Díky Stern
Vypadávání internetu
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vypadávání internetu
Ahoj,
možná je chyba v DNS serverech, které ti přiřadil DHCP klient...
zkus v daný moment pingovat adresu 77.75.77.53 (seznam) ... pokud bude odpovídat, změnil bych DNS na googlovské tj. 8.8.8.8 ... změnu ve windows si vygoogli ale dělá se to nějak tak, že klikneš na síťový adapter tcp/ip a tam ve vlastnostech zadáš dns server ručně
možná je chyba v DNS serverech, které ti přiřadil DHCP klient...
zkus v daný moment pingovat adresu 77.75.77.53 (seznam) ... pokud bude odpovídat, změnil bych DNS na googlovské tj. 8.8.8.8 ... změnu ve windows si vygoogli ale dělá se to nějak tak, že klikneš na síťový adapter tcp/ip a tam ve vlastnostech zadáš dns server ručně

Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

Díky za odpověď :)
A funguje to takhle i když mám statickou ip? Mám internet od starnetu a IP a DNS jsem si nastavoval sám, podle toho co jsem dostal od starnetu. Jde mi o to jestli DNS můžu takhle měnit, aby to pak pořád jelo.
A funguje to takhle i když mám statickou ip? Mám internet od starnetu a IP a DNS jsem si nastavoval sám, podle toho co jsem dostal od starnetu. Jde mi o to jestli DNS můžu takhle měnit, aby to pak pořád jelo.
- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
jasně.. dns nemá na tok dat žádný vliv 

Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru

Ok zkusím to, kdyžtak sem dám zítra vědět jak to dopadlo. Zatím díky :)
- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
není zač 

Vím že jsem se dlouho neozval, ale delší dobu jsem noťas nepoužíval. Každopádně zkusil jsem co jsi mi radil, ale internet pořád vypadává (nevěděl jsem co nastavit jako náhradní DNS, když jsem jako hlavní dal googlovský, tak jsem tam nechal jako náhradní tu původní).
Přidalo se k tomu navíc ještě to, že když noťas zrestartuju, tak se občas stane, že nedetekuje wifi a nezbyde mi nic jinýho než připojit kabel od wifi, aby internet vůbec naběhl.
Předem díky za všechny rady
Přidalo se k tomu navíc ještě to, že když noťas zrestartuju, tak se občas stane, že nedetekuje wifi a nezbyde mi nic jinýho než připojit kabel od wifi, aby internet vůbec naběhl.
Předem díky za všechny rady

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 3275
-
od Bary-Jan
Zobrazit poslední příspěvek
05 úno 2025 22:07
-
- 1
- 12795
-
od pikaso.andreas
23 led 2025 10:42
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4736
-
od Riviera kid
26 lis 2024 12:48
-
-
- 3
- 3429
-
od petr22