Herní PC do 50 000 Kč

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

calidorm2
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Herní PC do 50 000 Kč

Příspěvekod calidorm2 » 27 říj 2015 09:47

Za prvý vůbec nepiš o hlučnosti toho dražšího chladiče když je zvukově úplně stejný, kdybych je vedle tebe zapnul tak nepoznáš rozdíl.To myslím i v chlazení pokud teda budeš taktovat tak nějaký ty 3 Celsia navíc ?

Za druhý nepiš prosím kraviny jako ,,skylake i7 když se přetaktuje tak že je ,,brutálně" výkonnější", já se tu nehádám co se dá z čeho kolik vycucnout ale snažil jsem se dát najevo na čem ušetřit a pro normálního uživatele i hráče jak jsem již dřív naznačil, výkonnostně rozdíl nepozná, na tomto výkonu pochybuju že bude muset i v budoucnu taktovat a taky cenově rozdíl je znatelný, do toho přidám že jsem ani jednou nenapsal skylake ale jednoduše klasický i7 kterých zde padlo plno návrhu.

Za třetí, vysvětli my prosím co je na značce Fortron špatnýho a to i v potaz že je tam 5 let záruka, na to se těším nejvíc.
Jinak vůbec nechápu proč ti vadí že jsem tam dal do cenový stropu 50 tis (1 tis navíc omlouvám se) ještě výkonnější sestavu ve SLI? to je snad na něm ne co si vybere ?

Reklama
beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod beather » 27 říj 2015 09:55

calidorm2 píše:Za prvý vůbec nepiš o hlučnosti toho dražšího chladiče když je zvukově úplně stejný, kdybych je vedle tebe zapnul tak nepoznáš rozdíl.To myslím i v chlazení pokud teda budeš taktovat tak nějaký ty 3 Celsia navíc ?

Za druhý nepiš prosím kraviny jako ,,skylake i7 když se přetaktuje tak že je ,,brutálně" výkonnější", já se tu nehádám co se dá z čeho kolik vycucnout ale snažil jsem se dát najevo na čem ušetřit a pro normálního uživatele i hráče jak jsem již dřív naznačil, výkonnostně rozdíl nepozná, na tomto výkonu pochybuju že bude muset i v budoucnu taktovat a taky cenově rozdíl je znatelný, do toho přidám že jsem ani jednou nenapsal skylake ale jednoduše klasický i7 kterých zde padlo plno návrhu.

Za třetí, vysvětli my prosím co je na značce Fortron špatnýho a to i v potaz že je tam 5 let záruka, na to se těším nejvíc.
Jinak vůbec nechápu proč ti vadí že jsem tam dal do cenový stropu 50 tis (1 tis navíc omlouvám se) ještě výkonnější sestavu ve SLI? to je snad na něm ne co si vybere ?

už jenom to sli je naprostá blbost... napiš mi, jaké hry podporují BEZ PROBLÉMU SLI? Borec si bude chtít zahrát i starší hry a prostě s tím bude mít problém + větší spotřeba... 980Ti je jednoznačná volba
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

calidorm2
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod calidorm2 » 27 říj 2015 10:13

Ach jo, pořád dokola, četli jste už někdy vůbec o funkci SLI ? Řekl bych že by to chtělo ještě trochu studovat články nebo návody. Myslím že kdo chce investovat do pc 50 tisíc, tak na tu spotřebu už tolik nekouká, jestli dá ročně o 300 korun míň nebo víc (jinak opravte mně jestli +-* mám špatný odhad) ještě se zeptám, myslíš že 980Ti má malou spotřebu ? Ten kdo si chce pořídit herní dělo popřípadě SLI, tak myslím že má za účelem hrát nejnovější hry, kterým disponuje většina už dnešních her a u kterých ten výkon je fakt potřeba, jinak určitě nevíš že funkce SLi se dá rovnou z plochy v tvém PC vypnout, popřípadě že by jsi měl ten problém...
¨
Jinak stále nechápu váš problém, když je ten rozpočet 50 tisíc a já tam dostal do něho 2X 980, tak pořád nechápu včem je problém? To tam bude v to počitači jako překážet? Ono totiž zdarma další 980 je k ničemu a lepší si vzít dražší (zbytečně dražší) kompomenti a vejít se přesně do těch 50 tisíc.. :idea:

satik
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod satik » 27 říj 2015 10:25

calidorm2 píše:Za prvý vůbec nepiš o hlučnosti toho dražšího chladiče když je zvukově úplně stejný, kdybych je vedle tebe zapnul tak nepoznáš rozdíl.To myslím i v chlazení pokud teda budeš taktovat tak nějaký ty 3 Celsia navíc ?

Zvukově stejný? To je myšleno vážně nebo se snažíš trolit? Pokud mezi 3000rpm 90mm fanem a 1200rpm 120mm fanem nepoznáš sluchový rozdíl, asi je čas zajít k ušnímu.
3°C navíc? Rozdíl mezi Gelid3 a třeba NH-D14 na i7 4770K při stejných otáčkách je cca 15-20°C (Gelid jsem měl předtím, Noctuu mám teď), kde jsi přišel na 3°C?

calidorm2 píše:Za druhý nepiš prosím kraviny jako ,,skylake i7 když se přetaktuje tak že je ,,brutálně" výkonnější", já se tu nehádám co se dá z čeho kolik vycucnout ale snažil jsem se dát najevo na čem ušetřit a pro normálního uživatele i hráče jak jsem již dřív naznačil, výkonnostně rozdíl nepozná, na tomto výkonu pochybuju že bude muset i v budoucnu taktovat a taky cenově rozdíl je znatelný, do toho přidám že jsem ani jednou nenapsal skylake ale jednoduše klasický i7 kterých zde padlo plno návrhu.

Ty jsi psal, že i7 a Xeon mají stejný výkon, což ale platí jen v některých případech. Že to nemá takový vliv na fps ve hrách jako grafika souhlasím, ale zase ten PC bude na tom lépe do budoucna, grafiku vymění i BFU, u procesoru už je to trochu složitější :)

calidorm2 píše:Za třetí, vysvětli my prosím co je na značce Fortron špatnýho a to i v potaz že je tam 5 let záruka, na to se těším nejvíc.

Tohle ti ničím nepodložím, opírám se o názory z různých recenzí/fór na internetu. Enermax a Fortron dřív patřily mezi špičku, ale dneska je jejich kvalita (hlavně u nižších modelů) dost proměnlivá.
Všeobecně nejlépe jsou dneska hodnocený Seasonicy a z těch levnějších pak Corsairy (kromě VS serie).
A ten 600W Fortron za 1600 Kč se poměrem cena za Watt až moc blíží k zdrojům nízkých kvalit typu Evolveo, LC Power, Eurocase apod.

calidorm2 píše:Jinak vůbec nechápu proč ti vadí že jsem tam dal do cenový stropu 50 tis (1 tis navíc omlouvám se) ještě výkonnější sestavu ve SLI? to je snad na něm ne co si vybere ?

Třeba proto, že teď ty dvě GTX 980 nevyužije (pokud nemá 4K monitor) a do budoucna to taky není úplně nejlepší investice, protože cca za půl roku se čekají nové grafiky, s až dvojnásobným výkonem.

Dodatečně přidáno po 5 minutách 11 vteřinách:
calidorm2 píše:Ach jo, pořád dokola, četli jste už někdy vůbec o funkci SLI ? Řekl bych že by to chtělo ještě trochu studovat články nebo návody. Myslím že kdo chce investovat do pc 50 tisíc, tak na tu spotřebu už tolik nekouká, jestli dá ročně o 300 korun míň nebo víc (jinak opravte mně jestli +-* mám špatný odhad) ještě se zeptám, myslíš že 980Ti má malou spotřebu ? Ten kdo si chce pořídit herní dělo popřípadě SLI, tak myslím že má za účelem hrát nejnovější hry, kterým disponuje většina už dnešních her a u kterých ten výkon je fakt potřeba, jinak určitě nevíš že funkce SLi se dá rovnou z plochy v tvém PC vypnout, popřípadě že by jsi měl ten problém...
¨
Jinak stále nechápu váš problém, když je ten rozpočet 50 tisíc a já tam dostal do něho 2X 980, tak pořád nechápu včem je problém? To tam bude v to počitači jako překážet? Ono totiž zdarma další 980 je k ničemu a lepší si vzít dražší (zbytečně dražší) kompomenti a vejít se přesně do těch 50 tisíc.. :idea:

A četl jsi ty něco o funkci SLI? Microstuttering, frame latence apod.? A jak už psal Beather, někde SLI škáluje špatně a někde vůbec, problémy s chlazením...
SLI smysl má jen pokud není jiná volba a ideálně pak na grafiku hodit vodní chlazení, se vzduchem i v kvalitní bedně a s dobrým airflow to klidně může být 15°C navíc oproti jedné kartě.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 27 říj 2015 13:15

Můžezete se přestat dohadovat? Ty a oko drahé komponenty mají své odpodstatnění. U LGA2011 jso desky okolo 5K uplně normální a nějaký XEON se na ty i7 (2011v3) nechytá, dále 2011 mý vyšší spotřebu a více tepla vyzařuje, tedy potřebuje výkonnější chladič. Ty tvé sestavy jsou taková střední třída doplněná o nějaký ten HE prvek. A třeba ten zdroj, tak on ten výrobce není problém, ale do mercedesu za 2míče přece jebudeš přečerpávat naftu z traktoru v JZD... Jde o to, že když už za to chce dát těch 50K tak by to mělo mít nějakou úroveň...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

calidorm2
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod calidorm2 » 27 říj 2015 22:39

Nechci se dohadovat ale tohle mě fakt rozesmálo, 2 gtx 980 - ,,tvé sestavy jsou taková střední třída doplněná jen nějakým HE" ehmm jen pouze o GK za 15 tisíc je jen maličkost, já vím.. Jinak výkonově na hry je to v podstatě ještě hroší.., u tý SLi pouze jen o 40% vyšší výkon..ehmm, a co se týče všeho i toho zdroje tak slátáte pořád dokola zdroje seasonic a pod.. že jsou nejlepší .. ano jsou kvalitní zdroje, ale rozhodně né tak luxusní jak podáváš a fortron je v podstatě na tom úplně stejně, koukáte jen pouze na značku a hlavně cenu (taky nejspíš doporučení na koupi u CZC) - podle toho se od vašeho názoru odvíjí kvalita.

K té ceně a tvýmu názoru na 2 míče.. určuješ kvalitu podle značky a ceny, nevydím ani jediný důvod obávat se že ten zdroj vydrží míň jak seasonic. O tom vše mluví i záruka 5 let.. K tomu připojím že se potvrzuje můj názor, seasonic a pod bereš jako Ferari za 2 míče, fortron jako Zetor, já si ale myslím že je špatný doporučovat věci u kterých koukáš jen pouze na cenu a značku, podle mě je lepší zkloubit co nejlíp výkon a cenu (taky kvalitu) co nejlíp, aby se dalo připlatit na dalším výkonu, samozřejmě ne aby to taky bylo škaredý.

Jinak dodám, ta SLi byl pouze návrh, neber to tolik osobně ale stejnak si myslím že jsem dal velmi kvalitní výkon za co nejžší cenu. Jinak nevidím důvod si nekoupit větší výkon.

Edit: jestli nebude uživatel žádný experimentátor (pouze běžný uživatel/hráč), nechápu jestli pozná v základovce za 1800 a 5000 vůči tý ceně a kvality rozdíl?
Jinak chtěl herní pc myslím že ten xeon stačí na vše nebo se mýlím ? to myslím i do budoucna, Skylake se zakl. zbytečně drahý a ta spotřeba se dá snad spočítat i na prstech za ten rok, že by o 50 korun víc ?

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 28 říj 2015 08:07

Zakladatel chtěl sestavu za 50K tak to s sebou obnáší určité náležitosti... Pokud chceš více, tak si rozklikni spoiler.
► Zobrazit spoiler

Tímto bych tuto debatu ukončil.

To R8d6a: Pokud jsou nějaké dotazy, tak se klidně ptej, popřípadě nějaké přání a připomínky ;)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

R8d6a
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod R8d6a » 28 říj 2015 15:23

Měl bych dotaz ohledně procesoru, uživatel Spartak1991 navrhl do sestavy Intel Core i7-6700K. Jak si vede tento konkrétní procesor oproti Intel Core i7-5820K?

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 28 říj 2015 15:30

Tam kde se využijí 2-3 jádra vede 6700K díky vyšší frekvenci, dále se karta obrací a tam kde se využije všech 12 vláken vede drtivě 5820K

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní PC
    od jirka153 » 06 říj 2024 11:48 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    3306
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    14 říj 2024 08:32
  • herní PC 45-50 tis.