Maturitní/ročníková práce

...

Moderátor: Mods_senior

Leel
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Maturitní/ročníková práce

Příspěvekod Leel » 17 lis 2015 18:42

Zdravím, potřebovala bych poradit mám si vymyslet téma ohledně informatiky na ročníkovou práci. Napadá mě spoustu témat, ale bohužel u nás chtějí i výstup a nenapadá mě nic, prošla jsem internet ale nic jsem nenašla rozumného.Může t být jakékoliv téma z informatiky ale musím tam mít 30 stránek celkově takže potřebuji i trochu teorie a potom jak jsem určené téma prováděla. Minulý rok jsem dělala Linux napsala jsem teorii o Linuxu a poté jsem Linux nainstalovala a ukázala pomocí PRTSC jak se co dělá . Nepomohli by jste mi vymyslet téma ? Musíme to mít hotové do ledna. Dík :|

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Maturitní/ročníková práce

Příspěvekod petr22 » 17 lis 2015 18:48

Libovolne tema? Pocitace Silicon Graphics - ono jich za tech 20 a neco let co firma existovala neni zase tolik.

Spousta mista jde zaplacnout obrazkama z filmu, kde se na nich delaly triky. Skoro povinny jsou screenshoty z Jurskeho parku, kde ty SGI jsou primo na stole a postavy ve filmu je pouzivaji. Navic jako operacni system se pouziva IRIX, coz je Unix stejne jako Linux, tak to vypada hoodne podobne.

Velka vyhoda je ze to nemuzou chtit prevest v praxi, protoze kdo by jim tam tahal Origin server s terminalama :-)
Naposledy upravil(a) petr22 dne 17 lis 2015 18:53, celkem upraveno 1 x.

Leel
nováček
Stav:

Příspěvekod Leel » 17 lis 2015 18:53

Podobné téma ohledně serverů už někdo v naší třídě má takže bohužel to dělat nemohu :/

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 17 lis 2015 18:56

To nema se servery tak jak je zname dnes nic spolecneho (server na hostovani internetovych stranek nebo na rizeni pocitacove site).

https://en.wikipedia.org/wiki/Silicon_Graphics

Vetsina z toho jsou normalne vypadajici desktopove pocitace, pouze v dobe uvedeni na trh ponekud vykonnejsi (a ponekud - hodne - drazsi).

Ty servery (Origin) jsou tam jen kvuli vypocetnimu vykonu - cim vic se jich slozi dohromady, tim rychleji to pocita - rika se tomu renderovaci farma. Dneka se to dela tak, ze se spoji dohromady treba 2000 pocitacu s Linuxem (jenze Linux tenkrat nebyl).

Dalsi vyborne tema jsou pocitace Amiga, tech bylo celkem par typu za pouhych 8 let vyvoje (1986-1994). S Amigama navic urcite nekdo rad pomuze, protoze spousta lidi je mela pred temi 20 lety doma - byly levnejsi nez PC. A spousta lidi je pouziva dodnes.

https://en.wikipedia.org/wiki/Amiga
Naposledy upravil(a) petr22 dne 17 lis 2015 19:00, celkem upraveno 1 x.

Leel
nováček
Stav:

Příspěvekod Leel » 17 lis 2015 19:00

Zkusím se zítra ve škole zeptat jestli by to mohlo být, ale potřebovala bych trošku jednodušší téma teď mě napadlo antiviry akorát nevím co bych tam mohla udělat tak abych to měla na 30 stránek :/ nebo celkovou bezpečnost pc jak udělat

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 17 lis 2015 19:03

Treba ty Amigy:

Amiga 1000
Amiga 500
Amiga 2000
Amiga 500+
Amiga CDTV
Amiga 3000
Amiga 600
Amiga 1200
Amiga 4000
Amiga 4000T
Amiga CD32

Pokud jsem na neco nezapomel, jsou to vsechny co existuji. Kdyz o kazde udelas dvoustranu, kde budou fotky jak ten pocitac vypada a prehled parametru (staci opsat z netu) tak mas 20 stran. Idealni je ale sehnat nekoho kdo to pouzival, aby poradil.

Tady je to popsano cesky:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Amiga

Z vlastni zkusenosti - tema, ktere ucitel nezna ma sve vyhody, protoze odbornik jsi pak ty a ne ucitel :smile:

Leel
nováček
Stav:

Příspěvekod Leel » 17 lis 2015 19:05

Jenže tam pořád nemám výstup :P Musím "napsat recept a pak podle něj uvařit" :D jinak s tím odborníkem souhlasím :D

Koto15
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Koto15 » 17 lis 2015 20:07

Já maturoval z "Porovnání video editorů" s přehledem za 1, zkrátil jsem to a stejně co má 50+ stránek, výstup může být video upravené v některém editoru. Jestli si chceš ušetřit desítky hodin, prodám ti to.

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 17 lis 2015 20:54

konečně po nějaký době skutečně zajímavý téma - jaký si zvolit téma :lol:
taky bych nevěděl, co si zvolit, ale napadlo mě - co třeba wifi sítě nebo domácí sítě obecně? zabezpečení, nastavení a tak
uvařit můžeš třeba prolomení sítě se "zabezpečením" wep, na youtube je spousta návodů
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 17 lis 2015 20:56

Rekl bych ze neco podobneho si vybere vetsina lidi.

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 17 lis 2015 21:04

no, taky mě to napadlo :? ale vždycky je nějaká šance, že ne :D
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 17 lis 2015 21:08

Pokud to ma vic lidi (jestli je to povoleno) tak vzdycky existuje sance ze tomu bude nekdo rozumet vic.

Kdyz to dela clovek jako jediny tak ma vyhodu v tom, ze nelze srovnavat a kdyz tomu ucitel nerozumi tak se nezmuze ani na odborne dotazy.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”