Dobrý den, asi týden mám novou grafickou kartu R9 390 od ASUS STRIX 8Gb, jako procesor mám amd fx-6300 na základním taktu...
Když hraju např,: GTA 5 (zakoupené) tak když se podívám na město z hor prostě na více objektů tak se hra začne sekat padne to na 35fps když se podívám mimo město tak to běží 90fps.
To stejné dělá i u hry fallout 4 když se kouknu na stromy tak fps spadnou.
Prosím vás můžete mi někdo poradit co to způsobuje ? domnívám se že procesor mojí grafikou kartu "brzdí"
Předem děkuji za vaše příspěvky a rady :)
R9 390
Re: R9 390
Jake je vyuziti procesoru kdyz se to deje?
Ciste technicky je FX-6300 vykonove pod urovni nejlevnejsi I3, takze to ze na Radeon 390 nestaci je hodne pravdepodobne - zvlast u her kde zalezi na vykonu na jadro ktery je na urovni Core 2 Duo z roku 2008.
Ciste technicky je FX-6300 vykonove pod urovni nejlevnejsi I3, takze to ze na Radeon 390 nestaci je hodne pravdepodobne - zvlast u her kde zalezi na vykonu na jadro ktery je na urovni Core 2 Duo z roku 2008.
- JohnyDesign
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
CPU jede nad 60% zátěž, i víc...
Dodatečně přidáno po 3 minutách 15 vteřinách:
A jestli se můžu ještě zeptat, co by jste mi doporučil za procesor ? :)
Dodatečně přidáno po 3 minutách 15 vteřinách:
A jestli se můžu ještě zeptat, co by jste mi doporučil za procesor ? :)
To záleží, jakou máš desku a jakej máš rozpočet. Napiš , kolik bys rád investoval a něco vymyslíme. :)
Jednoznačně by bylo lepší prodat desku + FX 6300 a vyměnit to za intel, kterej už určí tvůj rozpočet.
Jednoznačně by bylo lepší prodat desku + FX 6300 a vyměnit to za intel, kterej už určí tvůj rozpočet.
Naposledy upravil(a) Crywer dne 19 pro 2015 11:48, celkem upraveno 1 x.
Idealni by bylo zjistit jak jsou zatizena jednotliva jadra presne v te chvili kdy se to zacne sekat - jestli je minimalne jedno z nich na 100%.
Aby doslo k vyraznemu zvyseni vykonu, je treba poridit Intel - coz znamena i novou zakladni desku a idelane i DDR4 pameti.
Aby doslo k vyraznemu zvyseni vykonu, je treba poridit Intel - coz znamena i novou zakladni desku a idelane i DDR4 pameti.
- JohnyDesign
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Mám asus M5A97 R2.0
Nadruhou stranu je blbost, aby se ti to sekalo a bylo to nehratelný. Jaký máš nastavení grafiky ? Já hraju na medium / high na FX 8300 4Ghz a 650 ti taky lehce oc a pod 50 FPS mi to nepadne nikdy, takže na 40 FPS by ti to mělo ject v pohodě.
Ale jestli si to hodláš zahrát na ultra se vší parádou, tak výměna procesoru by byla potřeba :)
Ale jestli si to hodláš zahrát na ultra se vší parádou, tak výměna procesoru by byla potřeba :)
- JohnyDesign
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Já hraji všechny hry na 1920x1080 a ULTRA detaily, ale prostě když se podívám na stromy nebo na více objektů tak ty FPS spadnou, nebo třeba se to děje u FAR CRY 4 že prostě hraju a jsou tam micro lagy...a hrozně to obtěžuje
Dodatečně přidáno po 1 minutě 56 vteřinách:
Nebo The Wither 3 mám také nastavené na ULTRA HAIRWORK OFF a jede to kolem těch 70FPS a když jedu rychle na koni nebo rychle hýbu s myší tak jde vidět jak se to lehce zasekává :)
Dodatečně přidáno po 1 minutě 56 vteřinách:
Nebo The Wither 3 mám také nastavené na ULTRA HAIRWORK OFF a jede to kolem těch 70FPS a když jedu rychle na koni nebo rychle hýbu s myší tak jde vidět jak se to lehce zasekává :)
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pořídil bych FX 8300. Přecházet na Intel se zrovna 2x nevyplatí a už vůbec ne na Skylake... Pak bude výkon CPU (s FX 8300) adekvátní k výkonu GPU.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Ten vykon FX-8300 je ciste relativni - v nekterych hrach je rada, kdyz dosahne aspon 50% vykonu nejlevnejsi I5ky.
FX-6300 a FX-8300 na tom navic budou ve vetsine her prakticky stejne. AMD zkratka nema dlouho mit nebude proecsor, ktery by poskytl nejaky narust vykonu proti nejlacinejsi I3/I5.
FX-6300 a FX-8300 na tom navic budou ve vetsine her prakticky stejne. AMD zkratka nema dlouho mit nebude proecsor, ktery by poskytl nejaky narust vykonu proti nejlacinejsi I3/I5.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 19 pro 2015 12:27, celkem upraveno 2 x.
Tak výkon R9 390 určitě amd 6300 brzdí. Záleží podle toho , kolik bys rád investoval pokud 2000-2500Kč, tak prodej procesor a kup 8300 + adekvítní chladič, jestli bazarovou nebo někde v akci už je na tobě, ale stim, že už do svý základovky lepší procesor nedáš, protože 9xxx řada AMD je totální paskvil. Pokud ovšem máš a jsi ochoten dát víc , tak pak by byla lepší výměna za intel.
Rozdíl ve vykonu ve hrách fx 8300 a fx 6300 je tak 5 %, přecházet se nevyplatí. Dokup si nějaký dobrý chladič a přetaktuj procesor. Nebo nastav limit na 30 fps a bude ti to připadat plynulé.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”