Python - dotaz k uložení
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Python - dotaz k uložení
Ahoj,mám problém. Když píšu v pythonu kod , tak to je normálně že udělám třeba def tak to "def" je normálně psáno modře zkrátka to vypadá takhle http://wiki.netbeans.org/wiki/images/e/ed/Unfolded-code_Python.png jenže když pak modul spustím, chce to uložení . Soubor normálně uložím na plochu a funguje,jenže když se vrátím zpět do kodu , tak už není barevně, je to jako kdybych psal klasicky textový dokument , vše je černě. nevíte co s tím ? Díky
Re: Python - dotaz k uložení
Použij jiný editor.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
jak to myslíš jiný editor ?
Dodatečně přidáno po 29 minutách 54 vteřinách:
už to jde , musel sem dopsat příponu .py ... ale mám nový problém , když píšu čárky a háčky a spustím to , tak se objevují divné znaky místo čárek a háček,přitom mi to ještě napsalo , že se to nebude dobře zobrazovat , at tam napisu # -*- coding: utf-8 -*- , jenže to jsem tam hodil a pořád to nebere háčky a čárky , nevíte co s tím ?
Dodatečně přidáno po 29 minutách 54 vteřinách:
už to jde , musel sem dopsat příponu .py ... ale mám nový problém , když píšu čárky a háčky a spustím to , tak se objevují divné znaky místo čárek a háček,přitom mi to ještě napsalo , že se to nebude dobře zobrazovat , at tam napisu # -*- coding: utf-8 -*- , jenže to jsem tam hodil a pořád to nebere háčky a čárky , nevíte co s tím ?
Použij jiný editor, který umí v kódování UTF-8 ukládat
Nebo použij jiný operační systém (jako já), který pracuje v jednom univerzálním kódování nativně, a ne ten redmondský sajrajt, co používá tři různá lokální najednou!
Také bys mohl prozradit v čem to vlastně píšeš, třeba je tu někdo kdo to také používá a řekne ti co děláš a nastavuješ blbě. Křišťálové koule jsou už totiž letos vyprodané...

Nebo použij jiný operační systém (jako já), který pracuje v jednom univerzálním kódování nativně, a ne ten redmondský sajrajt, co používá tři různá lokální najednou!
Také bys mohl prozradit v čem to vlastně píšeš, třeba je tu někdo kdo to také používá a řekne ti co děláš a nastavuješ blbě. Křišťálové koule jsou už totiž letos vyprodané...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2223
-
od Cleric
Zobrazit poslední příspěvek
25 pro 2024 11:47