Dobrý večer.
Tento problém se týká momentálně softwaru, ale není možné, že jeho příčinou není hardware, tak se omlouvám, zda-li jsem zvolil špatný obsah.
Už se mi to stalo asi 5krát a většinou, když mám třeba hodně oken v prohlížeči nebo mám k tomu spuštěný nějaký problém, ale nikdy pc není natolik zahlceno, že by to byl primární důvod.
Problém se projevuje windows zvukem a objevení tabulky, v které je nedostatek paměti a ještě něco, což si nevybavuji, následuji chvilkový zámrz a poté objevení plochy bez dolní windows lišty. Uprostřed je tabulka s názvem kritická chyba, ale bez jakéhokoliv obsahu. Pouze rám a uprostřed je normální plocha obrazovky. S počítačem jde dále pracovat (hýbat myší, otvírat položky), avšak nelze nic skrze windows tlačítko. Při stisknutí kombinace pro správce úloh se objeví pouze jednobarevná plocha. Počítač musím restartovat natvrdo a tím se problému zbavím.
Jako další příčina mě napadlo to, že mám win10, ale nejsem si jist. PC mám 3 roky a nedávno jsem dokupoval 8 GB ram, které nejsou přesně totožné od těch, co jsem tam měl před tím. Avšak parametry mají stejné, i výrobce. Jen to nejsou přesně ony, jelikož už nebyly v prodeji. Problém, ale nenastává od té doby, takže jen zmiňuji relativní zdroj. Bohužel screen nejsem během problému udělat, tak snad vám tento popis postačí k případné identifikaci.
Díky moc za případné odpovědi, či rady.
Problém s pc - kritická chyba
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s pc - kritická chyba
Zkontroluj paměti programem Memtest a to 2 - 4 x celý test. Test musí být bez chyby. Vadnou paměť je třeba vyjmout z PC a případně reklamovat. je-li v záruce. Dále zkontroluj disk se systémem, programem CrystalDiskIngo a výsledek sem vlož do přílohy. "mám win10, ale nejsem si jist" - to nevíš co jsi nainstaloval?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Dobře, díky moc. To víš, že jsem si jist. Jenom jsem přemýšlel nad nějakou kravinou, když jsem to psal. Win10 prostě mám .. Díky za rady,jdu na to.
Dodatečně přidáno po 3 hodinách 30 minutách 12 vteřinách:
Tak všechny testy dokončeny. Tady je příloha výsledků toho CrystalDiskInfo a ten Memtest jestli jsem to udělal správně byl skrze "BIOS", takže tam jsem to neměl jak vyscreenovat, ale po dokončení to napsalo 0 errors, tak v tom také nevidím problém..
Takže nevím, čím dál by to mohlo být ..
Dodatečně přidáno po 3 hodinách 30 minutách 12 vteřinách:
Tak všechny testy dokončeny. Tady je příloha výsledků toho CrystalDiskInfo a ten Memtest jestli jsem to udělal správně byl skrze "BIOS", takže tam jsem to neměl jak vyscreenovat, ale po dokončení to napsalo 0 errors, tak v tom také nevidím problém..
Takže nevím, čím dál by to mohlo být ..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nepřehřívá se PC, nebo nemáš přetaktováno? Pomohlo by přesné znění té chybové hlášky.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Přehřívání jsem nezpozoroval .. Teplota CPU je vždy kolem 50 stupňů a nikdy jsem ho netaktoval. Ale napadá mě jedna věc. Asi před 3-4 měsíců jsem v BIOSU změnil frekvenci RAMek, jelikož mám 1600Hz a v BIOSU byly nastavené na 1333Hz, což mě zaskočilo, a tak jsem to přehodil na frekvenci RAMek. Mohu nějak zjistit, zda-li se jedná o původ problému ?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud PC odmítá nastavení na 1600, ponech nastavení 10333MHz. Třeba s tím má ZD problém.
Dobře. Tak jakmile to udělá znova, tak to srazím zpět. Ale je mi to divné. Jelikož deska podporuje frekvenci do 1866Hz a že by odmítala 1600Hz je škoda vůči Ramkám.. Ale díky za radu :)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud dáš do PC různé rychlé paměti, běží v drtivé většině spolehlivě jen na rychlosti nejpomalejší paměti.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 7898
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
02 dub 2025 21:50
-
- 4
- 3338
-
od Steage7717
12 lis 2024 18:49
-
- 6
- 10330
-
od atari
16 bře 2025 11:11
-
- 4
- 1330
-
od zik9
12 čer 2025 15:33
-
-
prohližeč událostí id 1796 chyba Příloha(y)
od walderan » 01 dub 2025 15:58 » v Problémy s hardwarem - 9
- 4121
-
od walderan
04 dub 2025 15:42
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”