UMBus Enumerator Vyřešeno
UMBus Enumerator
Prosím, mohl by mi někdo vysvětlit jako laikovi tak, abych to pochopila, co je UMBus Enumerator? Počítač mi říká, že je s tím nějaký problém. Dík.
Re: UMBus Enumerator
To je když na to vezmeš kladivo, začneš to vařit a za stálého míchání vyléváš do WC. Asi tak jsem všichni moudří z toho Tvého dotazu...
(co takhle napsat podrobně jak se to stalo, a popsat detailně okolnosti...)
(co takhle napsat podrobně jak se to stalo, a popsat detailně okolnosti...)
Pane atari,
omlouvám se za přílišnou stručnost.
V souvislosti s mým dotazem viz "Windovs versus foťák Canon 760D - stahování snímků" jsem se pokoušela zjistit, jestli není problém s ovladači USB portů mého notebooku Elitebook 8570p. (Což mi poradil poradce z helpdesku Canon.)
Na cestě Ovládací panely\Hardware a zvuk jsem ve Správci zařízení otevřela Další zařízení a v něm Neznámé zařízení, jehož vlastnosti mi prozradily, že se jedná o neznámé zařízení od neznámého výrobce s umístěním UMBus Root Bus Enumerator a že toto zařízení není nakonfigurováno správně (Kód1). A že bych měla najít ovladač.
Jelikož patřím ke generaci zrozené v roce, kdy společnost Phillips začíná experimentovat s barevnou televizí, neumím moc dobře anglicky a vyhledávání informací na internetu mě omezuje na stránky česky psané nebo přeložené automatem. Proto musím spoléhat na pochopení lidí počítačově vzdělaných, kteří mi občas pomohou v mé snaze s překonáním problémů elektronické sféry.
Stačilo by mi vysvětlení, co ten UMBus je (imbus bych věděla), jestli je důležitý (obecně), jestli může mít souvislost s překážkou připojení mého nového foťáku k notebooku a co s tím mám dělat.
Jsem sice již půlstoletí mladá a počítačový ryzí laický uživatel, ale snažím se porozumět a už jsem ledacos dokázala s podporou zkušené mládeže spravit a rozchodit.
Děkuji za pochopení.
omlouvám se za přílišnou stručnost.
V souvislosti s mým dotazem viz "Windovs versus foťák Canon 760D - stahování snímků" jsem se pokoušela zjistit, jestli není problém s ovladači USB portů mého notebooku Elitebook 8570p. (Což mi poradil poradce z helpdesku Canon.)
Na cestě Ovládací panely\Hardware a zvuk jsem ve Správci zařízení otevřela Další zařízení a v něm Neznámé zařízení, jehož vlastnosti mi prozradily, že se jedná o neznámé zařízení od neznámého výrobce s umístěním UMBus Root Bus Enumerator a že toto zařízení není nakonfigurováno správně (Kód1). A že bych měla najít ovladač.
Jelikož patřím ke generaci zrozené v roce, kdy společnost Phillips začíná experimentovat s barevnou televizí, neumím moc dobře anglicky a vyhledávání informací na internetu mě omezuje na stránky česky psané nebo přeložené automatem. Proto musím spoléhat na pochopení lidí počítačově vzdělaných, kteří mi občas pomohou v mé snaze s překonáním problémů elektronické sféry.
Stačilo by mi vysvětlení, co ten UMBus je (imbus bych věděla), jestli je důležitý (obecně), jestli může mít souvislost s překážkou připojení mého nového foťáku k notebooku a co s tím mám dělat.
Jsem sice již půlstoletí mladá a počítačový ryzí laický uživatel, ale snažím se porozumět a už jsem ledacos dokázala s podporou zkušené mládeže spravit a rozchodit.
Děkuji za pochopení.
To je divné chování. Měl by to být nějaký ovladač od Microsoftu, čistě teoreticky by to nemělo s tím foťákem souviset. Doporučuji tento postup:
1. Ovladač odebrat - odinstalovat a restartovat.
2. Vyzkoušet PC zda vše funguje (hlavně periferie, kormě toho fotáku) Podívat se, ve správci zařízení zda tam ten chybějící ovladač znovu je jako neznámé zařízení. Pokud ano, tak to je poškozená instalace pravděpodobně Win.
3. Pokud se tam to neznáme zařízení po restartu neobjeví, tak to s WIN zřejmě nesouvisí. Pak tedy znova připojit foťák a zkontrolovat zda se tam ten chybějící ovladač objeví jako neznámé zařízení. Pokud ano, tak to souvisí s tím foťákem.
Zde http://sciologness.com/download/84649/u ... rator.html jsme našel nějaký univerzální ovladač, který se tváří jako aktuální z 5.1.2016. Tak je možné ho nainstalovat a třeba to pomůže. Ovšem je tu vždy nějaké riziko, že to může ještě více „rozhasit“ systém“, když se používají takového ovladače od třetích stran. Nejlépe je udělat před pokusy zálohu systému, minimálně vytvořit bod obnovy, aby bylo možné se vrátit.
1. Ovladač odebrat - odinstalovat a restartovat.
2. Vyzkoušet PC zda vše funguje (hlavně periferie, kormě toho fotáku) Podívat se, ve správci zařízení zda tam ten chybějící ovladač znovu je jako neznámé zařízení. Pokud ano, tak to je poškozená instalace pravděpodobně Win.
3. Pokud se tam to neznáme zařízení po restartu neobjeví, tak to s WIN zřejmě nesouvisí. Pak tedy znova připojit foťák a zkontrolovat zda se tam ten chybějící ovladač objeví jako neznámé zařízení. Pokud ano, tak to souvisí s tím foťákem.
Zde http://sciologness.com/download/84649/u ... rator.html jsme našel nějaký univerzální ovladač, který se tváří jako aktuální z 5.1.2016. Tak je možné ho nainstalovat a třeba to pomůže. Ovšem je tu vždy nějaké riziko, že to může ještě více „rozhasit“ systém“, když se používají takového ovladače od třetích stran. Nejlépe je udělat před pokusy zálohu systému, minimálně vytvořit bod obnovy, aby bylo možné se vrátit.
Něco je úplně špatně...
Zkusila jsem foťák připojit na jiný PC. Bez problémů, tedy foťák je v pořádku.
Zkusila jsem odinstalovat to neznámé zařízení (UMBus Emulerator). Na ikoně notebooku v "Ovládací panely\Hardware a zvuk\Zařízení a tiskárny" symbol žlutého trojúhelníku zmizel. Restartovala jsem PC. Podívala jsem se do Ovládacích panelů. UMBus byl zpět...
Zkusila jsem stáhnout aktuální ovladače pro USB porty. Začalo se, nezdařilo se...
Našla jsem si HP ovladače pro můj typ ntb. Stahuju, nezdařilo se.
Vždycky se mi objeví nějaká hláška, že se něco pokazilo.
Hledám na stránkách HP nějaký kontakt, ale pořád mě to v kruzích posílá dokola na "hepl yourself".
Ze zoufalství se i přihlašuju a nechávám si instalovat jejich software pro detekci mého zařízení... samozřejmě že opět došlo k nějaké chybě...už půl hodiny mi tam visí okno "Nyní probíhá detekce zařízení" a ..."načítání"
Ta bezmocnost mě už nebaví.
Zkusila jsem foťák připojit na jiný PC. Bez problémů, tedy foťák je v pořádku.
Zkusila jsem odinstalovat to neznámé zařízení (UMBus Emulerator). Na ikoně notebooku v "Ovládací panely\Hardware a zvuk\Zařízení a tiskárny" symbol žlutého trojúhelníku zmizel. Restartovala jsem PC. Podívala jsem se do Ovládacích panelů. UMBus byl zpět...

Zkusila jsem stáhnout aktuální ovladače pro USB porty. Začalo se, nezdařilo se...

Našla jsem si HP ovladače pro můj typ ntb. Stahuju, nezdařilo se.

Vždycky se mi objeví nějaká hláška, že se něco pokazilo.
Hledám na stránkách HP nějaký kontakt, ale pořád mě to v kruzích posílá dokola na "hepl yourself".

Ze zoufalství se i přihlašuju a nechávám si instalovat jejich software pro detekci mého zařízení... samozřejmě že opět došlo k nějaké chybě...už půl hodiny mi tam visí okno "Nyní probíhá detekce zařízení" a ..."načítání"
Ta bezmocnost mě už nebaví.
To bych nedělal. Tím se instaluje balast, a pak to může ještě něco jiného nabourat, a problém se stejně nevyřeší.beneva píše:Ze zoufalství se i přihlašuju a nechávám si instalovat jejich software pro detekci mého zařízení...
Tak bych si tipnul, že jsou poškozené WIN. Sice tomu moc nevěřím, ale pro klid v duši bych zkusil příkaz "sfc /scannow" bližší info zde: https://support.microsoft.com/cs-cz/kb/929833.
Ještě je možné vyzkoušet opravnou instalaci WIN.
Pokud se to títmo nevyřeší, a funguje vše ostatní, tak bych se s tím smířil a nechal to být, a nebo přeinstalace WIN. Stejně k tomu jednou dojde.
Inu, zkouším postupovat podle návodu v linku support. ... a nejsem si jistá, kdo vypil víc vína, jestli já nebo můj noťas.
Když napíšu do příkazového řádku cmd, najde mi to cmd. Když na to kliknu, objeví se černé miniokýnko, asi tak 7 x 4 cm, kde bliká bílý kurzor a písmenka jsou menší než blechy. No tak okýnko samozřejmě zmaximalizuju. Jenže v tu chvíli skoro slyším, jak ntb posměšně šumí ventilátorem, protože okýnko se zvětšilo pouze na délku obrazovky a blechy jsou stále stejně malé.
No nic, kurzor tam bliká, napíšu tedy požadované sfc/scannow a nic se neděje. Po druhém přečtení si uvědomím, že jsem měla kliknout pravým myšítkem a spustit to jako správce. Tak to zopakuju a zřejmě se něco rozběhlo. Blechy poněkud mění tvary a ventilátor zase zintenzivnil, neklamné znamení o nějaké činnosti.
No, zkontrolovala jsem průběh a vypadá to na 100% prohledání. Bohužel, nepřečtu ani ň. Je to mrňavé a nedá se to zkopírovat a uložit jinam pro zvětšení písma. Jak dobrodružné. Pravým myšítkem zkouším Vybrat vše. A ejhle, ono to jde vložit semhle:
Microsoft Windows [Verze 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena.
C:\windows\system32>sfc/scannow
Začíná kontrola systému. Tento proces nějakou dobu potrvá.
Začíná fáze ověření skenování systému.
Ověření 100% je dokončeno.
Program Ochrana prostředků systému Windows nenašel žádné narušení integrity.
C:\windows\system32>
Tak jsem tam, kde předtím... v pr...
Když napíšu do příkazového řádku cmd, najde mi to cmd. Když na to kliknu, objeví se černé miniokýnko, asi tak 7 x 4 cm, kde bliká bílý kurzor a písmenka jsou menší než blechy. No tak okýnko samozřejmě zmaximalizuju. Jenže v tu chvíli skoro slyším, jak ntb posměšně šumí ventilátorem, protože okýnko se zvětšilo pouze na délku obrazovky a blechy jsou stále stejně malé.
No nic, kurzor tam bliká, napíšu tedy požadované sfc/scannow a nic se neděje. Po druhém přečtení si uvědomím, že jsem měla kliknout pravým myšítkem a spustit to jako správce. Tak to zopakuju a zřejmě se něco rozběhlo. Blechy poněkud mění tvary a ventilátor zase zintenzivnil, neklamné znamení o nějaké činnosti.
No, zkontrolovala jsem průběh a vypadá to na 100% prohledání. Bohužel, nepřečtu ani ň. Je to mrňavé a nedá se to zkopírovat a uložit jinam pro zvětšení písma. Jak dobrodružné. Pravým myšítkem zkouším Vybrat vše. A ejhle, ono to jde vložit semhle:
Microsoft Windows [Verze 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena.
C:\windows\system32>sfc/scannow
Začíná kontrola systému. Tento proces nějakou dobu potrvá.
Začíná fáze ověření skenování systému.
Ověření 100% je dokončeno.
Program Ochrana prostředků systému Windows nenašel žádné narušení integrity.
C:\windows\system32>
Tak jsem tam, kde předtím... v pr...
pak už jedině zbývá zálohovat data a ntb obnovit do továrního nastavení
Tím přijdu o všechny nainstalované programy? Fotky a dokumenty si stáhnu na externí HD, ale instalační soubory od programů obvykle po nainstalování mažu. No, asi mi nic jiného nezbude.
Díky za rady, vážím si každé z nich.
Díky za rady, vážím si každé z nich.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus pred tou reinstalaci sem dat ID problemoveho HW, treba ovladac najdeme.

Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Pokud se dívám správně, tak ID problémově označeného hardwaru je toto: UMB\UMBUS.
Název objektu fyzického zařízení: \Device\00000095
Schopnosti:CM_DEVCAP_SILENTINSTALL ; CM_DEVCAP_SURPRISEREMOVALOK
Identifikátor GUID typu sběrnice: {00000010-0000-0000-b442-0f0580f8ffff}
Starší typ sběrnice: 0000000F
Číslo sběrnice: 00000000
Výčet: UMB
... atd...
Cesty k umístěním: UMBROOT(0)#UMB(IPBusEnumRoot)
ID základního kontejneru: {00000000-0000-0000-ffff-ffffffffffff}
Cesta instalace zařízení: UMB\UMB\1&841921D&0&IPBUSENUMROOT
Stav uzlu zařízení (DevNode): 01802400, DN_HAS_PROBLEM, DN_DISABLEABLE, DN_NT_ENUMERATOR, DN_NT_DRIVER
Kód problému: 00000001
Nadřazený objekt: Root\UMBUS\0000
Podsložky na stejné úrovni: UMB\UMB\1&841921d&0&PrinterBusEnumerator
ID zařízení PnP-X: IPBusEnumRoot
Nižší verze loga: 6.0
Řadiče USB se zdají být OK (viz přílohy), pro který z nich mám najít ID?
Název objektu fyzického zařízení: \Device\00000095
Schopnosti:CM_DEVCAP_SILENTINSTALL ; CM_DEVCAP_SURPRISEREMOVALOK
Identifikátor GUID typu sběrnice: {00000010-0000-0000-b442-0f0580f8ffff}
Starší typ sběrnice: 0000000F
Číslo sběrnice: 00000000
Výčet: UMB
... atd...
Cesty k umístěním: UMBROOT(0)#UMB(IPBusEnumRoot)
ID základního kontejneru: {00000000-0000-0000-ffff-ffffffffffff}
Cesta instalace zařízení: UMB\UMB\1&841921D&0&IPBUSENUMROOT
Stav uzlu zařízení (DevNode): 01802400, DN_HAS_PROBLEM, DN_DISABLEABLE, DN_NT_ENUMERATOR, DN_NT_DRIVER
Kód problému: 00000001
Nadřazený objekt: Root\UMBUS\0000
Podsložky na stejné úrovni: UMB\UMB\1&841921d&0&PrinterBusEnumerator
ID zařízení PnP-X: IPBusEnumRoot
Nižší verze loga: 6.0
Řadiče USB se zdají být OK (viz přílohy), pro který z nich mám najít ID?
Volám Olymp! Volám Dia, zda něco našel, třeba... náhodou...
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”