Ahoj, prosim o radu s vyberem nasky
Naska bude slouzit v domacnosti a vyuziju ji pro zalohy, na sdileni a hlavne streamovani filmu v HD.
Taky bych chtel aby mela 2 sloty a pokud by byly zaplneny, tak s nejakyma dobryma diskama, jinak radsi bez.
Dale bych chtel download server, ftp server a pripadne nejaky jednoduchy web server, ale ten neni podminkou.
Vybral jsem zatim tyhle dve:
Synology DiskStation DS215j
WD My Cloud EX2
Doporucite mi nejakou z nich? Jestli ne uvitam navrh vhodnejsi nasky.
Dekuju za pomoc a nazory
//EDIT: Podporuje Synology DiskStation DS215j taky torrent client? Neni to podminka ale pokud ano tak super. EX2 je podporuje, to jo
Kterou NASku
Kterou NASku
Naposledy upravil(a) kecupak dne 12 led 2016 20:28, celkem upraveno 1 x.
Re: Kterou NASku
Za mě mohu doporučit WD My Cloud, ale jsem pro jednoslotové řešení a rozhodně nedoporučuji přímo z Netu žádný download (P2P a podobné), protože si tak harddisky brzy odrovnáš, lepší řešení je stahovat na interní disky a pak přesunout ...
Doma mám: 2 x 3 TB NAS WD My Live Book + 1 x 6 TB NAS WD My Cloud.
- Spartak1991
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Z těch dvou doporučuju Synology, dělá podle mého názoru nejlepší Nasy..
IT (Zaměření SW a HW)
PC: Case:Fractal Design Define R5, MB:MSI B470 Gaming Plus, CPU:Ryzen 5 2600+Fera 3, GPU:MSI GTX1060 6GB, RAM:Kingston 2x8GB 3200MHz, SSD:Crucial 1TB (1x500GB, 2x250GB), PSU:Corsair RM750x, externí HDD:Samsung 1TB a Seagate 1TB, OS:Windows 10 HP 64bit, LCD:1) Samsung S24E510C, 2) Samsung C24F396, Myš:Razer, Klávesnice:Asus
NTB: Lenovo Thinkpad E530
Mobil: Huawei P smart 2019
PC: Case:Fractal Design Define R5, MB:MSI B470 Gaming Plus, CPU:Ryzen 5 2600+Fera 3, GPU:MSI GTX1060 6GB, RAM:Kingston 2x8GB 3200MHz, SSD:Crucial 1TB (1x500GB, 2x250GB), PSU:Corsair RM750x, externí HDD:Samsung 1TB a Seagate 1TB, OS:Windows 10 HP 64bit, LCD:1) Samsung S24E510C, 2) Samsung C24F396, Myš:Razer, Klávesnice:Asus
NTB: Lenovo Thinkpad E530
Mobil: Huawei P smart 2019
X píše:Za mě mohu doporučit WD My Cloud, ale jsem pro jednoslotové řešení a rozhodně nedoporučuji přímo z Netu žádný download (P2P a podobné), protože si tak harddisky brzy odrovnáš, lepší řešení je stahovat na interní disky a pak přesunout ...
To tak trochu nechapu. Na interni disky v NASce? Ten download mi prijde jako skvela moznost, ale rozhodne nebudu stahovat porad, jen na prilezotostne stazeni velkeho souboru, aby mi nemusel bezet pocitac. A taky co na tom stahovani tak ty disky nici? Ja nevidim rozdil mezi tim a zalohovanim nebo streamovanim. A hodne lidi pise, ze ma dobrou zkusenost se Synology, jsou nejake nevyhody u WD?
Víš co je interní disk v PC? A P2P není obyčejné stahování, ale stovky paralelních stahování najednou, obrovská zátěž pro disk, jehož hlavička lítá jak zběsilá.
X píše:Víš co je interní disk v PC? A P2P není obyčejné stahování, ale stovky paralelních stahování najednou, obrovská zátěž pro disk, jehož hlavička lítá jak zběsilá.
a taky jakej je rozdíl když budu stahovat přes p2p do pc oproti Nasce? Neděje se to samý?
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano děje se to samé,jenže,když odepíšeš disk v pc tak je pravděpodobně malá pravděpodobnost ztráty dat pokud ho používáš převážně na tahání,kdežto u nasu budeš mít pravděpodobně dva disky v raidu(zrcadlení) a jak z toho chceš tahat data pokud klekne?Už při výběru disků do nasu se doporučují disky pro tento hw a nejraději aby nebyly ze stejné výrobní serie,protože,když klekne jeden tak je vysoká pravděpodobnost,že bude mít stejnou chybu a v brzké době se odporoučí i ten druhý.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”