po blbém úkonu mám blbý dotaz, na který mi snad někdo ochotný chytře odpoví :)
O co jde. Před týdnem jsem s koupí zánovní výkonnější grafické karty (Gigabyte GTX 670) přepojil původní vedení přes VGA kabel na HDMI. Od té doby jsem ale zjistil, že můj už asi 5 let starý 27" LCD monitor Asus H274HL nezvládá defautlní obnovovací frekvenci 60Hz, ani 59Hz, ale jen 50Hz - obrazovka často zhasínala (blikala). Hledal jsem na internetu možná řešení a chtěl jsem zkusit nástroj CRU monitor. Postupoval jsem podle tohoto návodu:
http://www.overclock.net/t/1493866/guid ... ur-monitor
Nic jsem nenastavoval, měly se jen zobrazit nové možnosti v nastavení obnovovací frekvence ve Win. Jenže od restartu už mám trvale černou obrazovku. Abyste chápali souvislosti, od doby, co funguji na HDMI kabelu, monitoru trvá, než se rozsvítí - normálně se zapne, ale obraz se objeví někdy třeba až po 10 sekundách na přihlašovací obrazovce - náběh systému (UEFI) nevidím. No jenže teď bohužel, i když se monitor po zapnutí/restartu zapne, nevidím ani tu přihlašovací obrazovku. Zvukovka ale normálně cvakne, což dělá až při startu Win, takže asi Windows nabíhá normálně, jen to nevidím.
Opakovaně jsem mačkal "F2", popř. "Del", abych se dostal aspoň do dnešní podoby UEFI, ale PC na to nereaguje a normálně spouští Win. Tak samo jsem se nesčetněkrát pokoušel mačkat "F8" pro výběr nouzového režimu, ale marně. Vypojil jsem disk a vložil jsem instalační CD, jenže ani to mi monitor nezobrazil, i když rychlostí otáček asi instalátor najel.
Nevíte někdo prosím, co s tím? Dochází mi fantazie. Přitom fakt nechápu, proč se něco měnilo, když jsem rozlišení neměnil, měly se jen přidat možnosti, které by byly "chráněné" 10 sekundovou prodlevou pro potvrzení nového rozlišení. Nevím, jestli může pomoci jiný kabel? Mám možnost připojení VGA kabelu, jen grafika nemá na VGA výstup, jen dual DVI => vedlo by někam zapojit VGA přes redukci na DVI? Nebo co více se může dát dělat? Je sice fajn, že ta utilitka má možnost restartovat všechna nastavení, no to bych se prvně musel do toho Windows na plochu dostat, abych to mohl vrátit a poslepu to nenajdu..

Děkuji předem za všechny případné rady.
Denis
Dodatečně přidáno po 14 minutách 41 vteřinách:
Ještě detail. Zkusil jsem vyndat baterku ze základovky. Po startu PC je zjevné, že Win nenabíhá, asi jsem v tom UEFI, ale obrazovka je stále černá..