Zjistil jsem, že když kopíruji z disku (SSD 540MB/s) na flashku (zápis 99-130 MB/s při kopírování, ustálí se na 127) a kartu ve čtečce ( 81 MB/s zápis při kopírování) - obojí na jednom hubu, tak jsem zjistil, že na kartu se kopíruje 83 MBps a na flasku 86 MB/s, dohromady asi 170 MB/s. Když pozastavím ,flashku, rychlost kopírování se nezmění u karty (82 MB/s), ale když zastvím na kartu, rychlost vzroste na původních 117-127 MB/s ). Vždy počkám než se rychlost ustálí.
Mě by zajímalo, kde je problém. Proč 5Gbps=625 MBs teoretických (i kdyby praktických 300) tedy nefunguje, že by se kopírovalo plnou rychlostí na obě zařízení (127+83=210), ale jen 170. Kde je brzda?
PS: nemám zařízení, které by schopné přenášet nad 250 MB/s pro ověření rychlosti.
PS: čtení flashka má 210 MB/s (tedy o nejěkých 80MBps víc než při zápisu-nyní 129 MB/s), ale nezkoušel jsem.
PS: flashka i microsd karta celkem topí při tomto přenosu.
PS: usb hub via VL812.
čtení
PS: při čtení: (z karty a flshky na plochu)
dohromady: load C: 70%, 123 MBPs flash, 81 karta
zvlášť: karta 85 MBps, flash 190 MB/s
Takže limit zde při čtení je210 MB/s, ale zvlášť by daly275 MB/s.
Orientačně jsem dělal bench32.exe na c:, abych vyloučil bottleneck SSD:
512MB test size, queue 1
64kB 188 MBps
128kB 250 MBps
256 kB 320 MB/s
Myslíte, že se zde projeví limit SSD?
USB 3.0 hub - limit 170 MB/s?
USB 3.0 hub - limit 170 MB/s?
Naposledy upravil(a) Herda dne 27 úno 2016 23:16, celkem upraveno 1 x.
Re: USB 3.0 hub - limit 170 MB/s?
Musíš počítat s tím že teoreticky je teoreticky a prakticky je prakticky. Navíc Huby pochopitelně přenos dat zpomalují.
Já bych to přisuzoval hubu. Ale možná jsem nepochopil na co se ptáš
Já bych to přisuzoval hubu. Ale možná jsem nepochopil na co se ptáš
Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!
CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB
CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB
Cely problem je v tom, ze rychlost kopirovani zavisi na nejpomalejsim clanku retezce.
USB 3.0 sice teoreticky dokaze az 400 MB/s, ale jaka j rychlost kterou zvladnou pametove radice a samotne pameti v tech zarizenich?
Tech 130 MB/s je na flashky a SD karty tak akorat co podporuji.
Obycejna class 10 karta zvladne zapis jen nejakych 10-15 MB/s.
USB 3.0 sice teoreticky dokaze az 400 MB/s, ale jaka j rychlost kterou zvladnou pametove radice a samotne pameti v tech zarizenich?
Tech 130 MB/s je na flashky a SD karty tak akorat co podporuji.
Obycejna class 10 karta zvladne zapis jen nejakych 10-15 MB/s.
Tak jsem zjisil, že když hub vyřadím, rychlostní omezení zůstávají. Tudíž je podle mě problém pomalého čipsetu. Nedá se někde najít, jaká jsou limitu USB u intel chipsetů?
Nejpomalejší článek řetězce je nejspíš hub a nebo port čipové sady vždyť přece píšu rychlosti, když kopíruji samostatně (karta 85 R/W, flash 190,120 R,Wstačí kopírování pozastavit, konečně užitečná feature windows
. Jaký je overhead USB 3. 0? Je to stále kódování 8/10? Tohle je neobyčejná karta, i když stále jen UHS-1, víc než 105 MBps nebudou umět. A flashky umí u 450 MBps (mushkin ventura, samsung t1, pak něco Patriot Rage2), otázka je, zda to není spíš už ssd přes usb.
aktualizováno o rychlosti směrem z hubu.
Ptám se na to, jaký je vlastně limit praktický rychlosti USB 3.0, potažmo hubu. Nebo hraje roli, že hub musí obsluhovat 2 zařízení (vlastně jestli nedochází k malému "congestion" a jestli, kdybych přenášel na 1 zařízení v hubu, tak by rychlost byla vyšší)
Ano, na hub bych se právě zaměřil, 5Gbps specifikace SS USB skoro nemá co dočinění s rychlostí hubu, ale přesto mi třeba vrtá hlavou toto téma. Měřil někdo někdy něco takového? Jak jsou na tom huby na zákl. deskách? Jakou mají USB porty na deskách topologii(jesli každý usb konektor bývá vlastní port nebo v rámci šetření jeden port rozveden do hubů)?
Doplňjící otázka: Když budu kopírovat z flashky na kartu, poteče nejde nějak zařídit, aby data šly jen hubem a tedy nešly do PC?
Nejpomalejší článek řetězce je nejspíš hub a nebo port čipové sady vždyť přece píšu rychlosti, když kopíruji samostatně (karta 85 R/W, flash 190,120 R,Wstačí kopírování pozastavit, konečně užitečná feature windows

aktualizováno o rychlosti směrem z hubu.
Ptám se na to, jaký je vlastně limit praktický rychlosti USB 3.0, potažmo hubu. Nebo hraje roli, že hub musí obsluhovat 2 zařízení (vlastně jestli nedochází k malému "congestion" a jestli, kdybych přenášel na 1 zařízení v hubu, tak by rychlost byla vyšší)
Ano, na hub bych se právě zaměřil, 5Gbps specifikace SS USB skoro nemá co dočinění s rychlostí hubu, ale přesto mi třeba vrtá hlavou toto téma. Měřil někdo někdy něco takového? Jak jsou na tom huby na zákl. deskách? Jakou mají USB porty na deskách topologii(jesli každý usb konektor bývá vlastní port nebo v rámci šetření jeden port rozveden do hubů)?
Doplňjící otázka: Když budu kopírovat z flashky na kartu, poteče nejde nějak zařídit, aby data šly jen hubem a tedy nešly do PC?
Tak na jiném notebooku jsou rychlosti vyšší: ('jenom čtení) (pořadí flash , karta ve s čtečce)
na hubu : 242 Mbps dohromady ( 146 a 85)
zvlášť: 190-210 a 86 (součet je 286)
mimo hub dohromady: 190+85=275
Takže to znamená, že hub je omezen na 240 a ten šitový notebook dokonce na 210.
na hubu : 242 Mbps dohromady ( 146 a 85)
zvlášť: 190-210 a 86 (součet je 286)
mimo hub dohromady: 190+85=275
Takže to znamená, že hub je omezen na 240 a ten šitový notebook dokonce na 210.
Podivně seká se jeden USB 3.0
Mám obtížně detekovatelnou a popsatelnou chybu na notebooku s 3 USB 3.0 porty na Haswell notebooku s Windows 8.
Pozoruji ji jen na tom USB portu vpravo notebooku, na jiných ne. S některými zařízeními se ta chyba nestává vůbec a s některými jen někdy (asi 50% připojení)
Na jiných PC s těmi zařízení se ta chyba nestává.
A stává se, že při kopírování z čtečky karet se zpomalí přenos z původních nominálních 85 Mbps na 38, pak se to seká, jde to k nule, po 30sekundách opět vystoupá na 38, pak sekne, jde na nulu a tak. Během seknutí jsou programy zamrzlé, nejde dialog bezpečně odebrat zobrazit.
Taky eventwvr.msc ukazuje:
Ovladač zjistil chybu řadiče na \Device\Harddisk2\DR18. (Chyba, disk, ID 11)
Na zařízení \Device\Harddisk3\DR31 byla při operaci stránkování rozpoznána chyba. Upozornění, disk ,ID 51)
Nemůže to souviset s údajnou chybouv USB 3.0 řadiče na Haswellech? Pokud vím, týká se pouze, přechodu do standby, což nedělám
Dost mi to vadí, tahle chyba. Ivy Bridge (Win8,Win7 ) tím netrpí.
Taky pozoruji, že se mi odpojují na tom ntb disky, když jsou zapojené současně (a možná současně probíhá přenos). Nevím přesně, kdy se to stává v jakých portech.
Pozoruji ji jen na tom USB portu vpravo notebooku, na jiných ne. S některými zařízeními se ta chyba nestává vůbec a s některými jen někdy (asi 50% připojení)
Na jiných PC s těmi zařízení se ta chyba nestává.
A stává se, že při kopírování z čtečky karet se zpomalí přenos z původních nominálních 85 Mbps na 38, pak se to seká, jde to k nule, po 30sekundách opět vystoupá na 38, pak sekne, jde na nulu a tak. Během seknutí jsou programy zamrzlé, nejde dialog bezpečně odebrat zobrazit.
Taky eventwvr.msc ukazuje:
Ovladač zjistil chybu řadiče na \Device\Harddisk2\DR18. (Chyba, disk, ID 11)
Na zařízení \Device\Harddisk3\DR31 byla při operaci stránkování rozpoznána chyba. Upozornění, disk ,ID 51)
Nemůže to souviset s údajnou chybouv USB 3.0 řadiče na Haswellech? Pokud vím, týká se pouze, přechodu do standby, což nedělám
Dost mi to vadí, tahle chyba. Ivy Bridge (Win8,Win7 ) tím netrpí.
Taky pozoruji, že se mi odpojují na tom ntb disky, když jsou zapojené současně (a možná současně probíhá přenos). Nevím přesně, kdy se to stává v jakých portech.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Podivně seká se jeden USB 3.0
Proč nepokračuješ v původním tématu, když řešíš stejný problém s USB. řešení tím neurychlíš a porušuješ pravidla tohoto fóra. Téma sloučeno s původním.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Protože jde o jinou věc a je to jiný problém s USB.
Nebo podle čeho si myslíš, že jde o stejný problém s USB.
A čím porušuji jaké pravidla? Pročetl jsem si sekce 2 a 3.
Nebo podle čeho si myslíš, že jde o stejný problém s USB.
A čím porušuji jaké pravidla? Pročetl jsem si sekce 2 a 3.
Zpět na “Problémy s hardwarem”