Zatížení internetu

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

ELWZOY
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Zatížení internetu

Příspěvekod ELWZOY » 28 úno 2016 17:52

Zdravím,
poslední dobou mě trápí vysoký ping skoro každý den v rozmezí 19-22 hodiny. Bylo mi jasné, že to bude mít něco společné s tím, že prostě v tyhle doby je to nejvíce vytížené, a tak jsem se rozhodl zabloudit na stránky providera, kde jsem našel tyto "grafy".

Jak jsem po chvíli zjistil pomocí grafu "last hour", došlo mi, že kdykoliv se to dostane přes hodnotu 900 a začne to škrábat na 950, začne ta vysoká latence.
Mou otázkou je tedy, co přesně tyto grafy znamenají, popř. pokud existuje nějaký racionální rešení, jak by se tohle dalo opravit. V síťařině apod jsem laik a když jsem kontaktoval providera samotného, nebyl mi schopen dát konkrétní odpověď, a dá se říct že mě "odpálkoval".

Zde jsou výše zmiňované grafy
Obrázek

A zde přikládám můj ping v rozmezí +- 10 minut.. Jak je vidět, tak prostě ten ping jednou za čas vyskočí a pomalu jde dolu. Napadlo mě, že by to také mohl být nějaký indikátor, tak to také přidám.
Obrázek

EDIT: Omlouvám se, pokud tenhle topic sem na tyhle fóra nepatří, ale bylo to snad jediné místo, kam mě napadlo napsat o tomto problému.

Reklama
_vcn
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Zatížení internetu

Příspěvekod _vcn » 28 úno 2016 19:10

Špičky vytížení teda moc jako "špičky" nevypadají. Záleží na tom, jakou má poskytovatel konektivitu. Jestli mu ta současná nestačí, tak to by vysvětlovalo ty zvláštní plochý "špičky" vytížení.
Hlavně na tom ročním grafu (last year) jsou vidět maxima vytížení a přes určitou hodnotu (něco pod 1 Gbit/s) se hodnota už nedostane a to nikdy. Podle mě nestačí konektivita.

O jaký typ připojení jde? A Jaký je to poskytovatel? Odpovídají rychlosti připojení v době problémů normální rychlosti připojení? (samozřejmě s ohledem na agregaci)
Potřebujeme určit, kde dochází k nárůstu odezvy. Stáhni https://sourceforge.net/projects/winmtr/files/Latest/WinMTR-v092.zip/download a až budou problémy, tak program zapni, do políčka Host napiš www.seznam.cz a klikni na Start. Až problémy ustanou, tak klikni na Stop a dej sem do přílohy screenshot s výsledkem.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷

ELWZOY
nováček
Stav:

Příspěvekod ELWZOY » 29 úno 2016 18:54

_vcn píše:Špičky vytížení teda moc jako "špičky" nevypadají. Záleží na tom, jakou má poskytovatel konektivitu. Jestli mu ta současná nestačí, tak to by vysvětlovalo ty zvláštní plochý "špičky" vytížení.
Hlavně na tom ročním grafu (last year) jsou vidět maxima vytížení a přes určitou hodnotu (něco pod 1 Gbit/s) se hodnota už nedostane a to nikdy. Podle mě nestačí konektivita.

O jaký typ připojení jde? A Jaký je to poskytovatel? Odpovídají rychlosti připojení v době problémů normální rychlosti připojení? (samozřejmě s ohledem na agregaci)
Potřebujeme určit, kde dochází k nárůstu odezvy. Stáhni https://sourceforge.net/projects/winmtr/files/Latest/WinMTR-v092.zip/download a až budou problémy, tak program zapni, do políčka Host napiš www.seznam.cz a klikni na Start. Až problémy ustanou, tak klikni na Stop a dej sem do přílohy screenshot s výsledkem.

Je to normální drátové připojeni (ne wifi, ne optika), nevím co přesně po mě chete když se ptáte na typ připojení, jsem opravdu laik.
Poskytovatel je místní (KHnet.info)
Rychlosti určitě neodpovídají, normálně mívám okolo 25down/10up tuším, a teď při problémech mám 3,8down/2,6up.

Obrázek
Obrázek

Musím říct, že tentokrát problém nastal v o dost horším podání, podám výsledky testu znova až to bude blbnout jako obvykle.
Obrázek

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 29 úno 2016 18:59

Obavam se ze toto je primo klasicka ukazka poddimenzovane site, ktera je v nejvetsi spicce pretizena natolik, ze je nutne omezovat rychlost jednotlivych uzivatelu aby sit aspon nejak fungovala.

https://www.khnet.info/view.php?cisloclanku=2003062601

Nicmene z tohoto je mi jasne, ze je to typicka ceska garazova spolecnost - hlavne pripojit co nejvic uzivatelu, to je jedno ze kdyz to skusi pouzit vsichni najednou tak jde cela sit do kopru. A take je mi jasne, ze zadne zlepseni nebude dokud si nebudou stezovat vsichni uzivatele a hromadne prechazet k jinemu poskytovateli.

Zkratka levny internet, a jeste navic pres wifi. Ukazkovy priklad.

ELWZOY
nováček
Stav:

Příspěvekod ELWZOY » 29 úno 2016 19:16

Takže se s tím mám buďto smířit nebo přestoupit k jinému poskytovateli? Koukal jsem, že je tu dostupný JON.cz, ale co jsem četl hodnocení tak dost lidí si stěžuje. Navíc uzavírá smlouvy na minimálně 3 roky tuším, takže pokud bych nebyl spokojený, nezbývalo by mi nic, než to trpět.

EDIT: Služby od tohohle poskytovatele využívám už strašně dlouhou dobu (7 let to je určitě), tak mi přišlo divné, že najednou se objeví tento problém.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 29 úno 2016 19:35

"když jsem kontaktoval providera samotného, nebyl mi schopen dát konkrétní odpověď, a dá se říct že mě "odpálkoval"."

S takovouhle firmou bych se rozloucil i po tech 7 letech, takovehle chovani k zakaznikum je neomluvitelne.

To ze jsou neziskova organizace neznamena, ze nebudou resit problemy zakazniku.

ELWZOY
nováček
Stav:

Příspěvekod ELWZOY » 29 úno 2016 20:03

Jak řikám, jako alternativního providera jsem našel JON.cz, ale bojím se přestoupit, protože hodnocení, které jsem našel, je hodně smíšené (někteří řikají, že je perfektní, druzí zase, že má hroznou stabilitu). A jejich sepisování smluv na 3 roky taky nezní zrovna hezky, pokud teda neexistuje i možnost tu smlouvu zrušit během té doby.

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 29 úno 2016 20:09

smlouva se dá uzavřít maximálně na dva roky, i na webu to mají
http://www.jon.cz/jon-maxim-internet-jon/
i tak se dá ukončit předčasně, za každej zbejvající měsíc se doplácí pětina z plný částky za měsíc
na vyzkoušení máš 2 tejdny od instalace, na to se žádná smlouva na 2 roky nevztahuje
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 29 úno 2016 20:10

To se mi nejak nezda - v ceniku je uvedene ze tyhle ceny plati pri podepsani smlouvy na 2 nebo 3 roky, takze logicky by mely byt i jine ceny pri podepsani smlouvy na kratsi dobu.

Kdyz nekde bydlim treba jen 3 nebo 6 mesicu tak prece musi jit zridit pripojeni.

http://www.jon.cz/jon-maxim-internet-jon/

EEEEEEEEEEEEEEEEE !?

standardní rychlostní připojení je 6Mbit, při stahování dat se rychlost na dobu 5 minut navýší na 32Mbit

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 29 úno 2016 20:12

ježišmarja :shock: prasata :roll: :evil:
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 29 úno 2016 20:15

Uplne na me dychl tak rok 1999, kdy Dattelkabel pozdeji UPC omezoval rychlost tak, ze proste zahazoval pakety.

To bude taky povedena firma s dostatecnou konektivitou. Par sosacu stahujicich na plno nejspis sunda celou sit. Ale je treba cenit tu snahu mit pokryty nejen cely Kolin, Castav a Pdebrady ale i vsecky ty vesnice mezi.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 29 úno 2016 20:16, celkem upraveno 1 x.

ELWZOY
nováček
Stav:

Příspěvekod ELWZOY » 29 úno 2016 20:16

Počkat, takže pokud to chápu dobře, JON.cz taky nebude zrovna extra dobrý poskytovatel? Každopádně díky za odpovědi zatím, konečně aspoň tuším, v čem je chyba.
Naposledy upravil(a) ELWZOY dne 29 úno 2016 20:17, celkem upraveno 1 x.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Poskytovatel internetu Pe3ny
    od Dakim21 » 22 led 2025 19:19 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    12794
    od pikaso.andreas Zobrazit poslední příspěvek
    23 led 2025 10:42
  • Win 10 Pro problem připojení internetu
    od Bary-Jan » 05 úno 2025 16:45 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    3272
    od Bary-Jan Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 22:07
  • Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
    od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě
    6
    4725
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2024 12:48
  • Výběr kabelu pro natažení internetu po domě
    od Ondras66 » 26 lis 2024 22:26 » v Sítě - hardware
    3
    3429
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 pro 2024 07:38
  • Domácí WiFi síť se zdrojem internetu z mobilního Hotspotu