Zdravím. Už nevím, co bych vyzkoušel, tak poprosím o radu zde. Mírně jsem fórum na potíže se zvukem prohledal, ale nenarazil jsem na odpověď, co by mi pomohla s problémem. Tedy zvuk z notebooku poslouchám prakticky výhradně přes sluchátka. V nastavení zvuku:
Mám na výběr mezi Reproduktory/Sluchátka a nebo Komunikační sluchátka. U první možnosti zvuky jednou normálně, potíž je v tom, že kvalita zvuku je prostě špatná a proto mám povolenou i tu druhou možnost. Bohužel při zapnutém Skypu mi jde zvuk Skypu do sluchátek jako jediný a všechny ostatní zvuky jdou do reproduktorů. Viz. další obrázky.
I když jsem měl sluchátka nastavená jako výchozí, zvuk šel do repro. První možnost jsem tedy zakázal, ale bohužel mám problém při spouštění médií (winamp, mpc-hc) kdy zvuk často vůbec nepřehraji, nebo se prostě seknou při přehrávání. Nebo ve hře mi přestane jít zvuk úplně (musím ji zapnout, vybrat zařízení pro vstup ty sluchátka a pak repro systémově vypnout). Máte někdo tip, jak všechny zvuky dát pod ty komunikační sluchátka? Abych nemusel systémově nic vypínat, ale všechny zvuky mi šly přes tu zvolenou možnost? Díky všem!
notebook - nastavení sluchátek jako výchozí zařízní
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: notebook - nastavení sluchátek jako výchozí zařízní
Nepomohlo by ti tohle? viewtopic.php?f=107&t=133636
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj. Díky za rychlou odpověď. Zkoušel jsem to, ale bohužel to stále nejde:
Ať mezi tím přepínám jak chci, vždy ty pitomé reproduktory budou jako výchozí (při přehrávání vždy hraje ikona s reprem) - což je ten horší zvuk, jakmile je zakážu, nepřehraju nějakou skladbu ve winampu třeba :(. Mít stolák, tak s tím pravděpodobně problémy nemám.
Ať mezi tím přepínám jak chci, vždy ty pitomé reproduktory budou jako výchozí (při přehrávání vždy hraje ikona s reprem) - což je ten horší zvuk, jakmile je zakážu, nepřehraju nějakou skladbu ve winampu třeba :(. Mít stolák, tak s tím pravděpodobně problémy nemám.
-
- Pohlaví:
No, je to notebook...
Co takhle odpojit sluchátka, nastavit výchozí repro na vše a pak připojit sluchátka? Některé ntb v tomto případě zareagovaly automaticky přepnutím veškerého zvuku na sluchátka.
Co takhle odpojit sluchátka, nastavit výchozí repro na vše a pak připojit sluchátka? Některé ntb v tomto případě zareagovaly automaticky přepnutím veškerého zvuku na sluchátka.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak výchozí repro funguje vše jak má, to já vím, ale ten zvuk není bohužel tak čistý
. Bohužel jsem na to při poslechu narazil náhodou - na tu rozdílnou kvalitu, když je výstup pouze sluchátka, nebo ten reproduktor (a to i při volání na Skype - zvuk je zkrátka zahalený). Nicméně mi snad zítra příjde DAP s možností D/A převodníku přes USB a k tomu i přenosný zesík, tak uvidím, co to udělá :). I tak děkuji.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1299
-
od Dolpi
Zobrazit poslední příspěvek
07 kvě 2025 06:48