Upgrade na Windows 10 - je to normální?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Grander
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Upgrade na Windows 10 - je to normální?

Příspěvekod Grander » 14 bře 2016 07:13

Je to bohužel tak, aktualizace na Windows 10 spadá nyní do doporučených aktualizací, takže pokud máte nastavenou automatickou instalaci aktualizací, desítky se vám zcela sami nainstalují.. :-(

Tady se o tom píše:
http://technet.idnes.cz/microsoft-se-va ... ftware_nyv

Reklama
vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 14 bře 2016 10:18

Martab píše:Je uplně jedno, za co to považuješ ty, důležité je, jak to "vidí" MS, a ten to vidí tak, jak to prezentuje...
V tom asi máš pravdu. Připadá mi to ale tak jako kdyby např. někdo najednou začal považovat černou barvu za bílou, protože mu to tak lépe vyhovuje jeho záměrům s něčím a to i přes to, že naprostá většina lidí tu černou barvu nadále považuje za černou. Je na tom vidět, že pro Microsoft je čestné a solidní jednání neznámý pojem.
Martab píše:Ale že by se v PC udělalo něco samo, tak je to nějaké divné (pokud má uživatel automatickou instalaci, tak to je jeho rozhodnutí a musí s tím počítat...).
Samo asi ne, ale asi nějakým zásahem ze strany Microsoftu. Mne počítač vždy upozornil, že bude aktualizovat a některé aktualizace mi dával na výběr jestli je chci provést, ale poslední dobou už to nedělal bez toho aniž bych si něco ohledně toho já sám přenastavil. Já jsem počítal s aktualizacemi Windows, ale ne s automatickým upgrade na verzi 10. To, že Microsoft asi začal považovat aktualizace a upgrade za totéž je už jiná věc.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 14 bře 2016 10:29

Vzhledem k tomu, ze podpora Windows 7 skoncila pred rokem tak tam pro system nic jineho nez bezpecnostni aktualizace a upgrade na Windows 10 prijit uz nemuze.

Je to to same jako Windows 8.0 a Windows 8.1 - pro instalaci dalsich aktualizaci bylo nutne upgradovat system na 8.1, jinak nesly nainstalovat.

Microsoft zrejmne pocita s tim, ze vetsina uzivatelu tomu nerozumi a nevsimne si toho, ze podpora dane verze OS skoncila takze nejjednodussi reseni je udrzet aktualizovany system je nainstalovat Windows 10.

Proste chce predejit tomu, ze uzivatele krici ze maji zavirovany system, zaplae aktualizace a nevsimli si, ze uz par let zadna aktualizace nevysla.

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 14 bře 2016 11:03

petr22 píše:Vzhledem k tomu, ze podpora Windows 7 skoncila pred rokem tak tam pro system nic jineho nez bezpecnostni aktualizace a upgrade na Windows 10 prijit uz nemuze.
Tak to jsem nevěděl, že podpora sedmiček už skončila. Předpokládal jsem, že pro sedmičky ještě nějaká (možná omezená) podpora stále je i když asi brzo úplně skončí. Já bych ale i ty bezpečnostní aktualizace považoval za podporu, protože na jiné starší verze Windows už asi ani to není.
petr22 píše:Microsoft zrejmne pocita s tim, ze vetsina uzivatelu tomu nerozumi a nevsimne si toho, ze podpora dane verze OS skoncila takze nejjednodussi reseni je udrzet aktualizovany system je nainstalovat Windows 10.
Ano, nejlepší způsob jak udržet OS aktuální je asi přechod na ten Windows 10, ale proč zrovna takovým ne příliš solidním způsobem. Microsoft asi počítá s tím, že docela dost lidi tomu nerozumí a nevyznají se v tom a tak to zneužívají k tomu aby jim ten Windows 10 nacpali do počítače tak aby si toho možná mnozí z nich ani nevšimli. Takové praktiky ze strany Microsoftu rozhodně nemůžou být považované za solidní.

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 14 bře 2016 11:08

windows 10 vyšly minulej rok v létě, měls málo času, aby sis upgrade udělal podle svejch časovejch možností?
a když už to mrkvosoft udělá za tebe, že ani nemusíš hnout prstem, na tom je nesolidního co?
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 14 bře 2016 11:27

vlazy píše:
petr22 píše:Vzhledem k tomu, ze podpora Windows 7 skoncila pred rokem tak tam pro system nic jineho nez bezpecnostni aktualizace a upgrade na Windows 10 prijit uz nemuze.
Tak to jsem nevěděl, že podpora sedmiček už skončila. Předpokládal jsem, že pro sedmičky ještě nějaká (možná omezená) podpora stále je i když asi brzo úplně skončí. Já bych ale i ty bezpečnostní aktualizace považoval za podporu, protože na jiné starší verze Windows už asi ani to není.

To znamená, že když teď zavoláš na MS, že Ti nějaká aplikace nebo HW na Windows 7 nejde, MS od toho dá ruce pryč s tím, že si máš pořídit novou verzi systému. Jinak bezpečností aktualizace budou vydávané až někdy do 2020.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

behavioralista
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod behavioralista » 14 bře 2016 11:35

Kdo má dnes zapnuté automatické stahování a instalaci aktualizací?
Mě už ani nehlásí,že nové aktualizace vyšly a vždycky si v tom Windows Updatu odborně projedu každou aktualizaci a zjistím si co která dělá než je dám stáhnout a instalovat.
No a než skončí aktualizace W7,tak už skončí i aktualizace W10 a už bude W11 nebo 12.

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 14 bře 2016 12:26

x-rated píše:windows 10 vyšly minulej rok v létě, měls málo času, aby sis upgrade udělal podle svejch časovejch možností?
Nejde o to kdy to vyšlo a o časové možnosti, ale o to, že by každý snad mohl mít možnost si sám určit kdy chce ten Windows upgradovat nebo ho neupgradovat vůbec a ne, že to bude Microsoft určovat za někoho kdy má ten upgrade provést a snažít se ho k tomu donutit nebo mu to nějak profikaně upgradovat, tak aby si toho nevšimnul a pak ho postavit před hotovou věc, tj. před upgradovaný Windows 10.
Času na to bylo dost, ale nemám příliš rád když mne někdo do něčeho nutí nebo provokuje kdy co mám udělat a nedává mi na to příliš možnosti si o tom rozhodnout samému.

d1amond píše:Jinak bezpečností aktualizace budou vydávané až někdy do 2020.
A právě toto považují za podporu Windows 7 i když to není úplná podpora taková jaká byla kdysi před léty.

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 14 bře 2016 13:17

vlazy píše:nedává mi na to příliš možnosti si o tom rozhodnout samému.

takže tři čtvrtě roku je málo času, jo? :shock: :roll:
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 14 bře 2016 14:22

x-rated:
"Já o voze ty o koze". :-(
Vytrháváš částí věty z celku a nesmyslně se dotazuješ na to co jsem v té větě napsal hned na začátku. :-(
Mne nejde o to kolik času na to upgrade je nebo bylo, ale o to abych si mohl sám určit kdy to upgrade provedu. To bezplatné upgrade by mělo být k dispozici až někdy do letošního července. Každý by snad mohl mít možnost si sám určit kdy to upgraduje (loni v srpnu, prosinci, nyní v březnu nebo až na poslední chvíli letos v červenci atp.) a ne, že se to Microsoft snaží různými profikanymi a nesolidními způsoby upgradovat lidem už nyní. To pak tak trochu ztrácí smysl ta možnost bezplatného upgrade až do letošního července.

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 14 bře 2016 14:39

mrkvosoft asi ví, jak to chodí, když někdo něco nechává na poslední chvíli... obvykle se to pak nestihne, že :smile: tak je přece lepší dřív než pozdějc...

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 14 bře 2016 15:21

x-rated:
To jak to chodí, když někdo něco nechává na poslední chvíli ví snad docela dost lidi a ne pouze "mrkvosoft". Jestli se to pak stihne nebo ne to už je snad věc každého jednotlivce. Pokud to někdo nestíhne tak pak může být naštvaný asi pouze na sebe a pokud ten Windows 10 bude i přes to chtít mít, tak si ho pak bude muset bohužel koupit. Mne ani tak nejde o to co je lepší, ale o to, že Microsoft se snaží sám určovat co je pro koho lepší a realizovat to za něho. Neměl bych nic proti tomu kdyby Microsoft občas zobrazil nějaké textové připomenuti, že se blíží konec možnosti bezplatného upgradování, ale bez snahy to upgrade spustit. Připadá mi to tak jako by Microsoft měl s tím Windows 10 nějaké nekalé úmysly a proto se ho možná snaží dostat na co nejvíce počítačů.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”