Upgrade na Windows 10 - je to normální?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

x-rated
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Upgrade na Windows 10 - je to normální?

Příspěvekod x-rated » 14 bře 2016 15:41

já mám spíš pocit, že ať mrkvosoft udělá cokoliv, tak to vždycky bude špatně :roll: aktualizace je zadarmo = je to špatně... aktualizace se instaluje automaticky a nevyžaduje žádnej zásah uživatele = je to špatně... když už to uživatel odloží naneurčito, tak se po čase sama znova připomene = je to zase špatně

v prvním příspěvku píšeš
vlazy píše:Prozatím na to nejsem připravený a nemám na to dost času se tomu věnovat.
na co přesně se chceš připravovat? na co nemáš dost času? čemu přesně se chceš tak moc věnovat?
aktualizace se instaluje bez zásahů uživatele a nic se po tobě nechce... maximálně pak někdy pustit vyčištění disku, ale to nespěchá
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 14 bře 2016 15:46

A ještě k otázce průběhu upgrade. Nečekej od toho nějakou velkolepou šou. Po stažení budeš 20 minut koukat na kolečko s ubíhajícími procenty.
Potom už nastavuješ systém tak jako při každém 1 spuštění.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 14 bře 2016 15:51

Po tom co sis naklikal se aktualizace sama spustí v noci, jediný správný postup byl kliknout na zavírací křížek okna, zakázat jakékoli automatické aktualizace, smazat již automaticky stáhlé (instalačku) Win 10, které ty na hardu zabírají několik GB místa, odstranit telemetrii v upgradech Win 7, která slouží pro špehování uživatelů a stěžovat si u MS a na ČOI.

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 14 bře 2016 18:01

x-rated:
Vidím, že se mi snažíš podsouvat mnohé to co jsem v této diskuzi netvrdil a ani netvrdím. Na co se chci připravit to jsem už tu psal. Někdo kdo se v takových věcech perfektně vyzná a možná vystudoval nějakou vysokou školu z oboru IT asi nikdy nedokáže pochopit, že jsou i uživatele počítačů kteří se v tom až tak perfektně nevyznají a mají proto určité obavy z něčeho aby to dopadlo dobře a bez problémů. V internetu se dá najít dost různých informaci o problémech které při tom upgrade na Windows 10 některým lidem nastaly. I když je to možná málo pravděpodobné, že by nějaký problém s tím nastal i u mne mne, tak kdyby se to náhodou stalo, tak by jsi byl možná mezi prvními kdo by se mi z toho snažil co nejvíce vysmát.

d1amond píše:Nečekej od toho nějakou velkolepou šou.
To ani nečekám.

X píše:Po tom co sis naklikal
Co jsem si podle tebe naklikal?
X píše:se aktualizace sama spustí v noci,
Nespusti, protože v noci když jdu spát tak počítač odpojuji od internetu a vypínám. Pochybuji, že by v Microsoftu byli až tak profikani, že by dokázali vymyslet něco co dokáže vypnutý počítač (ne uspaný) zapnout, připojit k internetu a upgradovat Windows.
X píše:jediný správný postup byl kliknout na zavírací křížek okna,
Tak s touto radou přicházíš už bohužel trochu pozdě.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 14 bře 2016 18:09

- naklikal sis spustit instalaci později, tedy v noci, ráno, prostě až potom zapneš počítač

- tyto rady jsou všude na Netu, stačí hodně číst jako já ...

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 14 bře 2016 18:11

Taky se mi to stalo že se mi začaly Windows 10 instalovat samovolně. Windows 10 jsem zkusil, ale měl jsem problémy s grafikou kartou - blikal display, měl jsem mnoho videí v prohlížeči zelených. AMD poslední ovladače vydal totiž v roce 2013 a ty co mi tam šoupl Windows nedovolovaly nastavit větší rozlišení než 720p. Tak jsem přešel zpět na Windows 7, kde všechno krásně funguje. Jednou jsem dal vypnout PC, žádné aktualizace nehlásil, Windows 10 upgrade jsem nenaplánoval přesto se mi ukázalo "nevypínejte ani neodpojujte počítač, probíhá upgrade na Windows 10". Takže jsem ho samozřejmě vypnul, zrušil rezervaci a odstranil soubory pro upgrade.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 14 bře 2016 18:18

Mno.
Tady je ukázka jak to vypadá v aktualizacích spuštěných z ovládacího panelu:
W10upg.png
W10u

Takhle to vypadá po rozkliknutí:
W10upgv.png
W10u2

Tedy - pokud má někdo povoleno instalovat i volitelné aktualizace, může se opravdu stát, že se nainstalují W10 samy.
Osobně mám kvůli profláklé aktualizaci KB 3035583 zakázánu automatickou aktualizaci všeho. Dokud ručně neschválím, nenainstaluje se nic. Mimochodem - tohle už u W8 a W10 nejde.
Upgradovaná W10 lze do určité doby vrátit zpět.
A pokud už bych se měl rozhodnout pro W10, tak budu vždy dělat čistou instalaci a ne upgrade.
A řekl bych, že další diskuze je zcela zbytečná.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 14 bře 2016 18:32

U Win 8, přesněji u Win 8.1 co mám na tabletu - jde samozřejmě všechny aktualizace zakázat a instalovat si jen dle svého výběru nebo žádné ...

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 14 bře 2016 20:32

Ono se to dobře radí, že jsem měl udělat to a to, a kritizuje, že jsem udělal něco špatně, ale z pohledu někoho kdo nevystudoval vysokou školu v oboru IT a příliš se v těchto věcech nevyzná to vypadá úplně jinak než jak se na to díváte vy někteří odborníci a experti na tyto záležitosti.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 14 bře 2016 21:36

Úroveň znalostí a schopností není dána studiem příslušného oboru, ale především talentem, pílí a pracovitostí. Mozart neměl AMU a přesto skládal v šesti letech.
Pokud už máš Win10 a chceš se vrátit zpět, mělo by to jít.
https://365tipu.wordpress.com/2015/08/0 ... indows-10/

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 15 bře 2016 09:03

vlazy píše:Ono se to dobře radí, že jsem měl udělat to a to, a kritizuje, že jsem udělal něco špatně, ale z pohledu někoho kdo nevystudoval vysokou školu v oboru IT a příliš se v těchto věcech nevyzná to vypadá úplně jinak než jak se na to díváte vy někteří odborníci a experti na tyto záležitosti.

Já bych Tě tady trochu zarazil. Ono nainstalovat W10 v rámci upgrade vyžaduje alespoň 3 třídy základní školy. Jiná věc jsou problémy po instalaci, ale to zjistíš až potom... V současné době mají W10 3/4 roku za sebou a dětské nemoci se podařilo vychytat. A není v podstatě na co čekat.
Jak už tu padlo, další debata je v tomto směru bezpředmětná. Teď buď provedeš upgrade nebo zůstaneš u W7.
O tom, že MS používá nekalé praktiky při vnucování svých produktů se ví a jen jen na "hlouposti" uživatele, že nečte a kliká bezmyšlenkovitě.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 15 bře 2016 11:59

ITCrowd, d1amond:
Tím co píšete pouze potvrzujete, že nedokážete nebo možná záměrně odmítáte pochopit někoho kdo se v něčem nevyzná tak perfektně jako vy. :-(

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”