Příspěvekod cejny » 08 kvě 2016 18:25
Dragone, to cpu a pak ram. Jinak bych to neresil. Na citovane bohate staci i integrovana grafarna. S ramkama opatrne, preventivne bych tam cpal max 2gb moduly, dnes dostupne 4gb moduly asi nemusej chodil (netusim co maj v podpore, ale klidne bych si typnul na dnes nedostupne single rank moduly, dnes jsou bezne dostupne jen dual rank). Na zesvizneni se hodi ssd, ale pocite s tim ze to co se jednou nacte do ram ti to neovlivni, takze z toho letadlo nebude, ale kazdopadne ho poznas.
Dneska je na netu nej zrout vykonu flash, kterej ti v par zalozkach da solidne pokourit cpu.
Pripdne na citovane neni od veci linux, prohlizec je defakto stejne a videa jedou taky. Hlavne je to mene zrave na ram, hlavne na to skoro nejsou breberky. Aktualizace jedouci masiny neni zas tak nutna. Je potreba pocitat s pripadnejma problemama s grafikou, pokud nechas aktualizovat ovladac grafiky, na netu a u videa je celkem sumak co tam bude za verzi.
Moje x200s lita na kubuntu jak dive, je to celkem srovnatelne cpu s tim tvym, moje ma benchmark cca 1200, tvoje cca 1500.
Pokud nechces kupovat nove stroj, tak skus splasit nejake c2d okolo 3ghz, pripadne c2q, to moje ma netaktovane cca 4000 na benchmarku a pod win7 s ssd se malokdy stane ze bych na neco cekal. Tyhle cpu jsou o taktu, jen pocite s tim ze takt u nich dela vykon, hur taktovane c2q na tom v jednovlaknovych aplikacich bude hure, ale nejak to nepozoruji. Da se rict ze mam stejne vyuziti.
edit-
Takze bych zacal resit prvne tu ram, 2gb je kapku a malo a pak to swapuje na disk, takze to chce tech 4gb ram, coz poznas podle vecneho chroustani, pripadne na vyuziti ve spravci. Pak bych skusil splasit lepe taktovane cpu. SSD to zesvizni jen na oko.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki