Vypálení ISO na DVD Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Vypálení ISO na DVD

Příspěvekod richchie » 24 kvě 2016 21:22

RIKI22 píše:To, že existujú aj iné programy, ktoré vypália priamo z ISO súboru, dané CD alebo DVD viem ale, ak mal virtuálnu mechaniku a Ashampoo, tak načo si do PC inštalovať ďalší program.Bežne tak to využívam virtuálnu mechaniku a nevidím v tomto spôsobe žiadný problém.Bolo to , ako obyčajné kopírovanie z DVD na DVD, Ak ISO súbor bol v poriadku, tak aj vypálené DVD bude bootovateľné.

Jak jsi přišel na to,že má virtuální mechaniku?Pouze to špatně pálí.Potřebuje pálit obraz disku a ne ho vytvářet jak to má na obrázku.A dal jsem aktualizaci na stávající soft od ashampaa,protože co používá je vykopávka,která byla aktuální někdy pro Vistu.

Reklama
RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod RIKI22 » 24 kvě 2016 21:36

RIKI22 píše: Ak máš v PC nejakú virtuálnu CD mechaniku , tak si to ISO pripoj k tej virtuálke a potom iba v tom Ashampoo použí voľbu kopírovať disk z viruálnej mechaniky na DVD mechaniku.

Odpovedal , že má daemona , ale už ten príspevok zmazal.Preto mi potom vyšiel upravený príspevok.Jeho virtuálka má písmeno F.Ashampoo má zrejme, starú verziu, preto mal problém páliť priamo ISO súbor.Kopírovať problém nebol.Nikde nebola reč o vytváraní obrazu disku ale o napálení toho ISO na DVD.

symetrala
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod symetrala » 25 kvě 2016 01:15

Ano, deamona mam, šlo mi jen o vytvoření bootovacího dvd, tzn. dát ISO na dvd...a to co mi poradil riki fungovalo
Jinak tahle verze ashampoo co mám je jediná freeware a dalsi aktualizace jsou jen shareware nebo placeny...a to teda urcite nehodlám platit richchie.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 25 kvě 2016 04:58

symetrala píše:... šlo mi jen o vytvoření bootovacího dvd, tzn. dát ISO na dvd ...

To jsou 2 různé věci! Pro bootovací DVD musíš ISO vypálit na disk rozbalené, tedy jako složky a soubory. ISO na DVD je pořád jen ISO, tedy obraz disku, ale dalo by se říct zabalený do ISO.

Grander
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Grander » 25 kvě 2016 06:07

X píše:
symetrala píše:... šlo mi jen o vytvoření bootovacího dvd, tzn. dát ISO na dvd ...

To jsou 2 různé věci! Pro bootovací DVD musíš ISO vypálit na disk rozbalené, tedy jako složky a soubory. ISO na DVD je pořád jen ISO, tedy obraz disku, ale dalo by se říct zabalený do ISO.

Udělal to dobře. Namountoval ISO do virtuálu a dal kopírovat DVD. Takže sice takto kostrbatě s mezikrokem, ale dobře.

symetrala
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod symetrala » 25 kvě 2016 07:21

No na DVD to tak ale mám...ty soubory to obsahuje.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 25 kvě 2016 08:27

A to hlavni - bootuje to?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod RIKI22 » 25 kvě 2016 15:22

symetrala píše:Jinak tahle verze ashampoo co mám je jediná freeware a dalsi aktualizace jsou jen shareware nebo placeny...a to teda urcite nehodlám platit richchie.

Skús:
https://www.ashampoo.com/en/eur/pin/4610/Offline/Ashampoo-Burning-Studio-2016
Neviem či to ešte stále platí pri tej verzií, ale stačílo iba pri inštalácií zadať e-mail, na ktorý Ti príde kľúč k aktivácií.Ak si ten kľúč uložíš, tak pri ďalšej inštalácií ho iba stačí zadať, a Ashampoo máš aktivované.

symetrala
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod symetrala » 25 kvě 2016 16:26

zeus: jeste jsem to nezkoušel, radši si to vypálim jeste na flešku, nechci riskovat...protože ta mechanika občas načte, občas ne....může to být i vadným HDD??
RIKI22: zkusím dík.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 25 kvě 2016 18:07

Samozřejmě je free(stáhneš-zaregistruješ a dostaneš key) a už dobré čtyři roky tahle akce trvá.Pokud budeš pálit systém tak zabalené iso a jako obraz disku.Pokud se jedná o novější systémy tak prostuduj-
http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-8/create-reset-refresh-media

https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows10

symetrala
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod symetrala » 25 kvě 2016 18:46

richchie: jo presne na tuto stranku s win10 jsem se koukal, ten system kdyz se načte, tak se zobrazí takto:
shot_160525_184311.png
shot_160525_184311.png (4.16 KiB) Zobrazeno 304 x

Tak snad by se to melo rozjet pri spusteni systemu ne? Nevíte jeste nekdo co je v biosu to uefi, nebo jestli to musim taky nastavovat, aby to nacitalo disk či usb (mam asus)?

a obsahuje toto:
Přílohy
shot_160525_184327.png

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 25 kvě 2016 19:16

A jak jsi tu placku dělal?Stáhni si http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209 a postupuj podle návodu.Na konci si nech vypálit placku.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”