Zdravím pánové ,
řeším teď takový problém ( snad to píšu do správného vlákna ) viz nadpis ...
Budu teď cca rok a půl až dva roky žít na dvou místech ... 3-4 dny ve městě v bytě a 3-4 dny v baráku za městem,který dáváme do kupy .
Rád bych znal váš názor , jak by jste to udělali vy na mém místě - zda si pořídit druhý stolní pc , nebo stávající sestavu prodat a koupit herní ntb ..
( Aktuálně hraju Overwatch a jinak víceméně každé slušné rpg co vyjde )
Moje aktualní sestava je v kostce :
i2500K
8gbram 1600
R280x 3gb
Takže buď druhou sestavu řekněme kolem 20k ( monitor mám ) nebo prodám co mám a doplatím na nějaký ntb s gtx970
Předem děkuji za názory
2x klasické pc vs notebook
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: 2x klasické pc vs notebook
Vítej na PC-Help
Pokud to má být herní, tak ten PC za 20K nabídne mnohem větší výkon než notebook s GTX970m. Tedy já bych volil druhý PC...
Má to být jen bedna s OS?
Pokud to má být herní, tak ten PC za 20K nabídne mnohem větší výkon než notebook s GTX970m. Tedy já bych volil druhý PC...
Má to být jen bedna s OS?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
osobně bych asi vzal druhou sestavu, za 20k se dá složit něco i s výhledem na upgrade do budoucna a až budeš potřebovat jen jeden PC, tak ten starý prodat a případně tenhle upgradovat.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
Děkuji pánové za rychlé reakce ..
Martab - ano jen bedna s OS ( druhý monitor mám slušný , preferoval bych zatím stále hraní ve full HD 1920x1080 )
Satik - to co píšeš zní víc než rozumně
Mohl bych vás tedy ještě poprosit co by se za tu dvacku +- dalo sestrojit ?! Popřípadě jestli počkat na nové řady grafik,ať už kvůli snižování cen starších modelů nebo jestli je mezi novinkami nějaká vhodná,přiznám se , že se v tom poslední roky už moc neorientuji ...
Díky !
Martab - ano jen bedna s OS ( druhý monitor mám slušný , preferoval bych zatím stále hraní ve full HD 1920x1080 )
Satik - to co píšeš zní víc než rozumně
Mohl bych vás tedy ještě poprosit co by se za tu dvacku +- dalo sestrojit ?! Popřípadě jestli počkat na nové řady grafik,ať už kvůli snižování cen starších modelů nebo jestli je mezi novinkami nějaká vhodná,přiznám se , že se v tom poslední roky už moc neorientuji ...
Díky !
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ideální by byla R9 480X, vycházet mají na koncio měsíce, ale záleží dost na tom, za jakou cenu se bude prodávat, pokud za 6K, tak se krásně vejde a bude to super, pokud za 10K, tak jí tam (rozumně) nenacpeme.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
RX480 by měla být sehnatelná okolo 7K, takže pokud na to vyloženě nespěcháš, počkal bych do konce měsíce, kdy má vyjít a stavěl na ní.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Ok , ještě jednou díky pánové,s dovolením bych se pak ještě na konci měsíce ozval , až zmiňovaná grafika bude v prodeji,jestli by jste mi nepomohli poskládat kompletní sestavu ..
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Jasně, ozvi se (sem do tématu). Jinak recenze na RX 480 by měla do konce týdne vyjít na PCtuning.cz

Mít dva počítače je docela problém co se dat týče - něco máš na jednom, něco na druhém, nebo máš cloud kam všechno strkáš...
Spíš bych se přikláněl k noťasu, za ~20k se dá pořídit slušný stroj, ikdyž nebude tak výkonný jako stolní PC.
Spíš bych se přikláněl k noťasu, za ~20k se dá pořídit slušný stroj, ikdyž nebude tak výkonný jako stolní PC.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Za 20K, výkonný notebook, ani ve snu...
Sám mám stolní PC a k tomu ThinkPad X201 na přenášení a s datama problém nemám, prostě je přes Cloud synchronizuju mezi oběma a vše potřebné mám tam i tam + na cloudu... (a dneska není problém si Cloud založit...)
Sám mám stolní PC a k tomu ThinkPad X201 na přenášení a s datama problém nemám, prostě je přes Cloud synchronizuju mezi oběma a vše potřebné mám tam i tam + na cloudu... (a dneska není problém si Cloud založit...)

Tak jsem zase tady :)
cca za 1-2 týdny bych rád koupil to druhé PC , pročetl jsem rady v ostatních topicích a vylezlo mi z toho něco takového :
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_3 ... G4011O1X01
(SSD mám )
Poslední věc , kterou řeším je grafika .. původně jsem byl rozhodnutý pro RX 480 , ale zřejmě to taková pecka není , otázka tedy je co pořídit .
Rád bych něco co 1-2 roky vydrží na slušný hraní
Hrát plánuju ve 1920x1080
Mám možnost nakoupit většinu komponent bez dph , tzn , že na GPU mi zbývá nějakých 7k +- ( bez dph )
Takže co navrhujete ? :) RX 480 ? nebo připlatit na gtx 980 ( je šance,že půjdou v dohledné době ještě trochu dolů ? ) nebo jiná varianta ?!
Předem díky za názory
cca za 1-2 týdny bych rád koupil to druhé PC , pročetl jsem rady v ostatních topicích a vylezlo mi z toho něco takového :
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_3 ... G4011O1X01
(SSD mám )
Poslední věc , kterou řeším je grafika .. původně jsem byl rozhodnutý pro RX 480 , ale zřejmě to taková pecka není , otázka tedy je co pořídit .
Rád bych něco co 1-2 roky vydrží na slušný hraní
Hrát plánuju ve 1920x1080
Mám možnost nakoupit většinu komponent bez dph , tzn , že na GPU mi zbývá nějakých 7k +- ( bez dph )
Takže co navrhujete ? :) RX 480 ? nebo připlatit na gtx 980 ( je šance,že půjdou v dohledné době ještě trochu dolů ? ) nebo jiná varianta ?!
Předem díky za názory
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě bych počkal na nereference a doladění ovladačů a teprve pak vybíral.
Dodatečně přidáno po 5 minutách 48 vteřinách:
GTX 980 je v ceně 11K nejvýkonnější volba (aspoň na CZC), ale spíš bych šel do nové generace (1070), pokud bys měl peníze. RX 480 už bude teda ale asi slabší, ale referenci bych si určitě nekupoval. Pokud tlačí čas, tak to rači tu 980ku, jinak čekat na nereferenci. Anebo bych ještě počkal aspoň na ty 4GB varianty, které budou s cenou zas trochu níž. Protože 8GB VRAM ta grafika asi těžko využije...
Dodatečně přidáno po 21 minutách 10 vteřinách:
V praxi při hraní her je asi stejně jedno, od koho kupuješ grafiku (jestli Radeon nebo Geforce), pokud teda nehraješ nějaké konkrétní tituly třeba....DOOM (nVidia), Hitman (AMD). AMD může zaujmout zpracováním, nVidia zase tou spotřebou a teplotami (ale musí být stejné chladiče, dá se očekávat, že třeba Sapphire Nitro (AMD) bude mít lepší teploty než Asus Strix (nVidia) ač fyzika by mohla říkat opak. Asus chlazení prostě neumí).
Dodatečně přidáno po 5 minutách 48 vteřinách:
GTX 980 je v ceně 11K nejvýkonnější volba (aspoň na CZC), ale spíš bych šel do nové generace (1070), pokud bys měl peníze. RX 480 už bude teda ale asi slabší, ale referenci bych si určitě nekupoval. Pokud tlačí čas, tak to rači tu 980ku, jinak čekat na nereferenci. Anebo bych ještě počkal aspoň na ty 4GB varianty, které budou s cenou zas trochu níž. Protože 8GB VRAM ta grafika asi těžko využije...
Dodatečně přidáno po 21 minutách 10 vteřinách:
V praxi při hraní her je asi stejně jedno, od koho kupuješ grafiku (jestli Radeon nebo Geforce), pokud teda nehraješ nějaké konkrétní tituly třeba....DOOM (nVidia), Hitman (AMD). AMD může zaujmout zpracováním, nVidia zase tou spotřebou a teplotami (ale musí být stejné chladiče, dá se očekávat, že třeba Sapphire Nitro (AMD) bude mít lepší teploty než Asus Strix (nVidia) ač fyzika by mohla říkat opak. Asus chlazení prostě neumí).
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2300
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
21 říj 2024 20:23