mohl bych vás poprosit o kontrolu mé PC sestavy ? Toto je mé první vlastní skládání sestavy. Na PC neplánuji hrát žádné výkonově náročné hry zejména bych tam hrál League of Legends a World of Warcraft. Pokud by ste věděli o lepší variantě nějakého komponentu budu rád za tip. OS a periferie už mám zakoupené.
Celý koncept se nehodí pro MMO, protože MMO hry těží z procesoru, grafická karta hraje druhé housle. Předpokládám, že cílem je udržet 60FPS v raidech (kolísání se nevyhneš, ale nesmí klesnout pod hodnotu 30FPS) a to znamená silný procesor s architekturou Skylake, nebo Broadwell. V praktickém slova smylu alespoň Core i5-6600k (4.4GHz) a k němu paměti taktované k hranici 3.6GHz (seznam obsahuje DDR3 a to by ani nefungovalo), které vykompenzují vysoké latence (Access), nebo Broadwell s eDRAM (L4 cache). Základní desku s čipovou sadou Intel Z170 s 6 - 8 fázovým chlazeným napájením. Zdroje Zalman několikrát testoval Pavel Boček a vždy byl výsledek stejný - šmejd. Z levných Seasonic OEM, mainstream Seasonic G nebo Corsair RM, CoolerMaster V550 apod. Kupovat dnes grafickou kartu, tak rozdhodně Pascal nebo Polaris, výběr mezi GTX1060 a RX 480 nechám na osobních preferencích. Sapphire Nitro budou dostupné již zítra (zda i na skladech, to nevím) a bohatě bude dostačovat i 4GB levnější varianta.
SSD Samsung 850 EVO vhodné nikdy nebylo, samozřejmě se zde doporučovalo, vychvalovalo (těmi, kteří dnes EVO zatracují) a upadlo z čelních příček. Naneštěstí lidé, kteří Ti budou EVO rozmlouvat si přečetli na jiném fóru všechny nevýhody. To by nebylo nic špatného, kdyby nepřebírali slova a myšlenky k další distribuci, bohužel, bez náležitého pochopení. Za podobnou cenu lze koupit i lepší disky např.: Kingston HyperX Savage, nebo levnější modely Transcend 370 apod. V herním světě není výkon SSD důležitý a EVO umí šifrovat. Stojí to za úvahu.
Ahoj,
chtěl bych poprosit o kontrolu PC sestavy, kterou plánuji pořídit. Cílem je především hraní her(1440p) a občasná práce, rozpočet je přibližně 50000,-. Budu rád za jakékoli rady nebo připomínky, ať už k výběru komponent zda všechno funguje...
Poslední příspěvek
Tak jsem se díval na stránky výrobce a skutečně tam deklaruje PCIe 5.0 na grafickém slotu. Ale i na Alze to mají trochu chaotické. Někdy uvádějí 4.0 a u jiné zase 5.0, přitom je tam stejný čipset. Koukl jsem na specifikace čipsetů:
B650 - PCIe 4.0...
Dobrý den, chci si nechat složit tuhle pc sestavu a zajímá mě jestli všechno bude sedět a pasovat a jestli by jste popřípadě něco vyměnili. Je to hodně levná sestava a ani na tom nechci dělat nějaké náročné věci a zázraky z toho nečekám. Budu na tom...
Dobrý den, chci si nechat složit Pc a proto se ptám jestli bude všechno v téhle sestavě sedět a jestli to je dobré popřípadě co vyměnit? Je to spíš na hraní her a občasné dělání v 3D programech jako Autocad inventor.
• CPU: AMD Ryzen 5 5500
• MB:...
Poslední příspěvek
,ale opravdu do toho chci investovat okolo 16k
Víc nechceš nebo nemůžeš? Jestli nemůžeš tak bych se poohlédl po bazaru. Pokud nechceš, tak si uvědom že nové PC za 16tkč převážně na hraní je hodně málo.
Co se na tom v tom FulHD bude hrát?