PC zase blbne Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Jeryk
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

PC zase blbne

Příspěvekod Jeryk » 07 srp 2016 19:01

Zdarec, jsem tu zas s žádostí o pomoc. Dneska jsem hrál Flatout Ultimate garnage, cca 15 minut, pak se mi zadrhnul obraz a monitor se vypnul s tím, že nemá v HDMI portu žádný aktivní signál, ale PC jel přitom dál. Tak jsem ho normálně přes tlačítko na bedně restartoval a od té doby mi to dělá to, co v přiloženém videu. Nevypíná se to jen v přihlašovací obrazovce, přijde mi to náhodné, někdy se to vypne hned při naběhnutí loga Win, někdy i po pár sekundách, co se přihlásím. Jednou se mi podařilo pustit hudbu a když mi to zhaslo, hudba jela dál, takže počítač prakticky funguje, jen nevysílá žádný signál do monitoru. Mám to zapojené z portu hdmi v grafické kartě Asus nvidia gtx 970 4gb přes hdmi kabel do monitoru Benq. Monitorem to není, zkoušel jsem jiný a stejný problém. Mám podezření na tu grafárnu, ale všechny diody ji svítí a ani Debug systém desky MSI nehlásí, že by s kartou něco bylo.
Díky za případnou pomoc.
Edit, kartu mám cca 3 měsíce a žádný problém nebyl, v posledním měsíci jsem ani nehrál nic, co by jí dávalo nějak zabrat.
https://youtu.be/OtseEdYEWpM

Reklama
jimmy3
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Re: PC zase blbne

Příspěvekod jimmy3 » 07 srp 2016 19:17

vypadá to na grafiku, máš možnost zkusit jinou? kabel k monitoru jsi zkusil jiný?

//zkontroluj v biosu teplotu grafiky a desky
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB+1TB OS Windows 10

CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10

Jeryk
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Jeryk » 07 srp 2016 19:45

Teploty jsou v pohodě, kolem 37° +-.
ALE. Vytáhnul jsem grafiku ven a monitor připojil na HDMI na desce a pustil to přes Intel HD 530, co je v procesoru a ono to funguje. Takže opravdu asi grafika. Problém ale je, že nemám počítač, ve kterém bych ji mohl vyzkoušet a pokusit se najít problém, jestli třeba jen nepadají ovladače, nebo tak, zas 30-ti denní lhůta na reklamaci je dlouhá doba :D

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 07 srp 2016 22:15

Asi nemáš jinou volbu než GK reklamovat, pokud nemáš možnost ji někde, třeba u kamaráda otestovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Jeryk
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Jeryk » 07 srp 2016 23:55

Zkusím to nějak vyšpekulovat, nechci čekat 30 dní na reklamaci, abych se pak dozvěděl, že ta karta je naprosto v pořádku a že jim funguje.

Jeryk
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: PC zase blbne  Vyřešeno

Příspěvekod Jeryk » 11 srp 2016 12:42

Pro další generace: Grafiku jsem z PC vyndal, odinstaloval jsem veškeré její ovladače a poté ji dal zpátky, systém nainstaloval ovladače znova a grafika opět funguje jako dřív. Čili v tom byla SW chyba.

Zpět na “Problémy s hardwarem”