Zdravím,
Mám notebook Toshiba Satellite C670-13Z a včera jsem ve správě disků nastavoval oddíl C jako primární a když jsem dnes zapnul notebook ve škole, tak mi vyskočila černá obrazovka s textem:
BOOTMGR chybí
Ctrl+alt+del pro restart
Do Windowsu se nedostanu, do BIOSu taky ne. Instalační disk taky nemám.
Poradil by mi někdo, jak to opravit??
Díky.
Sys: w10 32bit
[WIN10] BOOTMGR chybí Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: [WIN10] BOOTMGR chybí
Jen by mne zajímalo co jsi měl v ntb nastaveno předtím a proč jsi nastavoval oddíl C jako primární, když ntb byl funkční.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Měl jsem dva oddíly - C a D, z toho D byl prázdný a já je chtěl spojit abych měl jeden velký oddíl - C 700gb.
Na netu jsem někde našel, že mám oddíl D smazat, C nastavit jako primární a rozšířit ho o to smazané místo. Ale rozšířit to nešlo a já to pak zapomněl vrátit zpět.
Na netu jsem někde našel, že mám oddíl D smazat, C nastavit jako primární a rozšířit ho o to smazané místo. Ale rozšířit to nešlo a já to pak zapomněl vrátit zpět.
Ako si to robil ?Tipujem cez DiskPart. Pretože C je primárny oddiel , tak načo si z neho robil to ,čo bol.Možno si mu zrušil to , že už nieje primárny aktívny oddiel.Rozšíriť o prázdne miesto D alebo o jeho časť sa dá.Ak je ten disk GPT , tak si zrejme budeš musieť preinštalovať Win10.
http://neosmart.net/wiki/easybcd/tips-and-tricks/recovering-windows-bootloader/
http://neosmart.net/wiki/easybcd/tips-and-tricks/recovering-windows-bootloader/
Dělal jsem to normálně přes nástroj ve Windows - Správa disků. Akorát nevím jak se tam dostat, když mi to nenabootuje nic a nedostane se to ani do biosu.. Nen jiná šance? nějak tam otevřít cmd nebo něco podobnýho? 

-
- Pohlaví:
Nabootovat instalační medium a zvolit opravu zavaděče (u W7 to funguje).
mě to ale ani nenabootuje ten disk s w10 - ani originál, ani vypálený iso ze stránek MS
prostě rovnou vyskočí "BOOTMGR chybí"
prostě rovnou vyskočí "BOOTMGR chybí"
Je potřeba v Biosu nastavit DVD mechadiku jako první v pořadí na bootování, a nebo při startu ntb spustit manažera bootování a vybrat boot z toho disku instalačního.
do biosu se nedostanu ale... není šance
Tak zkus boot menu při startu, mělo by to být F12 u Toshiby.
Neudělá to nic. Sotva naskočí logo Toshiba a hned to píše že chybí bootmgr
Vypadá to, že ntb nepovolí boot z DVD mechaniky (neznám Bios Toshiby, ale vypadá to, že to není povolené). Pro jistotu ještě vyzkoušej jiná talčítka než F12. Takže zřejmě nezbývá nic jiného, než se dostat do Biosu. A ten disk ještě také zkontroluj.
Pokud vše selže, tak zkus najít na netu návody jak se dostat do Biosu. A instalační medium by jsi měl sehnat u Toshiby.
Pokud vše selže, tak zkus najít na netu návody jak se dostat do Biosu. A instalační medium by jsi měl sehnat u Toshiby.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1748
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
20 dub 2025 15:07