Zajímalo by mě, jestli jsou nějaké (jakékoli) podobné problémy s 1080? Stále doufám, že 1080 spadne s cenou a budu si ji moci pořídit (nechce se mi dávat za grafiku více než něco kolem 15 000 Kč) i kdyby to znamenalo koupi v novém roce (doufám 1. čtvrtletí), stejně jsou na Vánoce vyšší ceny a po nich většinou klesají ...
FlanK3r: když tě tu mám, nevíš náhodou jestli Asus nemá u svých desek (Asus Maximus VIII Extreme) nějaké doporučení ohledně ideální (především z hlediska životnosti) teploty procesoru (Intel i-7 6700K)? Poslal jsem dotaz Intelu na ideální teplotu 6700K a dostalo se mi obecných keců o maximální throttlovací teplotě, kdy se snižuje výkon kvůli přehřívání

Díky svému ultimátnímu vzduchovému chlazení (asi nejlepšímu co si lze dopřát + úpravám podle recenzí a vyčtením článkům z Netu) se mi teplota procesoru pohybuje od 15 do 25°C, když procesor maximálně zatížím - Prime95 verze 26.6 půlhodinu spuštěný (nechce se mi déle a zbytečně procesor týrat), tak teploty vylezou maximálně na 40°C oproti běžné teplotě tohoto procesoru v tomto testu: 70°C

Tak si říkám, jaká je asi ideální teplota tohoto procesoru?
Jo, a ventilátory ani moc neženu, v case 1000 ot. a na procesoru 500 ot. (a stejně je to téměř neslyšné u case, typ: Noctua IndustrialPPC 3000 PWM 14 cm), je tedy pravda že od 40°C mám křivku otáček na svůj vlastní standardní mód strměji vzhůru, ale nic extrémně ... ale bylo vidět, jak při Prime95, když se procík trochu zahřál, tak se snažil skočit na 41°C a jakmile ventilátory na procesoru v reakci na to vyskočili na 600 ot., tak se ihned vracel na 40°C a otáčky zase spadly na 500

Teploty jsou samozřejmě celkem spolehlivě měřené: UEFI a Asus softwarem.