Notebook do 32500 Kč (1200€) Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

iViking
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Notebook do 32500 Kč (1200€)

Příspěvekod iViking » 30 říj 2016 11:45

Zdravím,
keďže (dúfam) o rok odchádzam na univerzitu, tak by som potreboval kvalitný, výkonný a cenovo dostupný notebook. (Aby sme sa vyhli otázkam, tak áno, určite notebook.) Nebolo by zlé, keby mi vydržal najbližších 6-7 rokov, aby som počas štúdia nemusel meniť notebook alebo aby ma nesklamal v nevhodnej chvíli. Hlavne pre toto myslím, že HP neprichádza do úvahy.

Ale dosť úvodného pokecu, vrhnime sa k špecifikáciám. Ťažko povedať, čo presne chcem, aby obsahoval... No, určite nechcem, aby mal menej než 8GB RAM, najlepšie (aspoň) 1TB HDD (+ prípadne nejaký SSD disk), určite by mi nevadilo, keby bol aj s OS (najlepšie Win 10). Chcem na ňom v prvom rade robiť veci do školy, čo vyžaduje hlavne microsoft office, takže nič závažné na systémové požiadavky, ale chcem, aby zvládal aj ťažie programy a hlavne, keby sa dalo, by som ocenil možnosť plynulého hrania hier. Asi by som si nerezal žily, keby mi to nerozbehlo každú novú hru na 120 fps, no nevadilo by mi, keby také CS:GO, League of Legends, World of Warcraft a podobné utiahli nad 120 fps. A ocenil by som, keby mi neodišla notebooková klávesnica ako tá, ktorú mám teraz na notebooku od Sony VAIO (do tejto značky už nechcem ísť).

Ďalšie veci:
  • Maximálna cena: 1000-1200€ / 27,000-32,500 Kč
  • Ak by ste vedeli odporučiť nejakú myšku, tak môžete. (Aj na hranie, aj na bežné používanie.)
  • Ak by ste vedeli odporučiť nejaký obal na prenášanie, tak by som bol vďačný.

Vopred ďakujem! Osobne sa mi strašne páčili notebooky Alienware od Dellu, ale tam sú ceny už vyššie, takže asi nič...

Dodatečně přidáno po 39 minutách 56 vteřinách:
Ešte by ma zaujímalo, že čo si myslíte napríklad o Apple MacBook Air na túto činnosť. Predsa len viem, že Apple výrobky zvyknú vydržať, nekaziť sa a sú výkonom niekde inde. Len neviem, či toto okrem iPhonov ponúkajú aj MacBooky Air, ktoré sú nižšou radou a napríklad netuším, či by som si na tom vedel niečo takéto zahrať (ako som spomínal vyššie).

Tiež by som sa chcel opýtať napríklad na tento model od Aceru, konkrétne Acer Aspire V17 Nitro Black Edition II, ktorý špecifikáciami nevyzerá úplne zle.
Naposledy upravil(a) iViking dne 30 říj 2016 14:54, celkem upraveno 1 x.

Reklama
Jeryk
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: Notebook do 32500 Kč (1200€)

Příspěvekod Jeryk » 30 říj 2016 13:43

A co třeba:
https://www.czc.cz/asus-g551vw-fw170t-c ... 92/produkt

nebo kvalitní jsou NTB od Dellu, můj Dell startuje už 6. rok svojí služby a pořád na něm jde celkem pohodlně pracovat, samozřejmě už to kvůli tomu stáří komponentů není úplně top.
https://www.czc.cz/dell-inspiron-15-gam ... 18/produkt

Btw, napsal jsi tam ohledně něco Lenova, ale dal jsi odkaz na Acer :D a u těch jsem slyšel, že prý nebrat.
Btw2, ohledně těch Applů, nevím na jakou školu jdeš, ale u nás na stavárně se používá často SW, který je určený jen pro Win, takže kucí s Applem toho moc neudělají.

iViking
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod iViking » 30 říj 2016 14:53

Aha, ten odkaz som si nevšimol, asi som už premýšľal nad niečím iným. :D Myslel som IdeaPad 700-17ISK a IdeaPad Y700-15ISK.

Mohol by som sa spýtať, že či sa ti nepokazil ten Dell niekedy alebo či sa vieš dostať do BIOSu? To sa pýtam preto, lebo Sony VAIO, ktorý mám mi ukázal ako zlý je. :D Napríklad do BIOSu sa dostaneš len vtedy, pokiaľ si zakúpiš na internete heslo/kód za 50-60$, čiže sa tam neviem dostať, potom mi odišla klávesnica a aj sa raz totálne pokazil, navyše sa non-stop prehrieva, takže ho od začiatku, čo som ho kúpil, musím chladiť podložkou a nemôžem ho položiť na stôl priamo, ale musí mať priestor, inak sa prehreje a vypne. Na začiatku mi išlo úplne v pohode CS:GO na najvyšších detailoch na 60 fps (takmer stabilných) a teraz mi Dust 2 na najhorších nastaveniach ide na maximálne 15 fps a padá nižšie a nižšie. Nestalo sa ti niečo podobné s tvojím Dellom?

Nad značkou Dell som uvažoval aj ja, pretože v poslednej dobe som počul len chváli a cena tiež nie je úplne inde... A ty si mi spadol ako z neba, pretože si dlhoročným vlastníkom tohto notebooku. Keby som sa aj ten posledný rok na výške nevedel hrať nejaké extra náročné hry, ale nesekal by mi microsoft office alebo obyčajný web, či? Pretože na mojom terajšom mám teraz zapnuté len toto fórum a hľadal som jedno video na YT a hneď mi začal neskutočne sekať.

A to mi ani nenapadlo, že ich software bude len na windows. Dobre, že si to napísal, lebo určite chcem, aby mi šiel ich software...

Pozeral som na YT "Top 5 - $1000 Gaming Laptops (Mid 2016)", aj keď je to len také orientačné, keďže to tam ten človek hodil v marci (3. mesiac v roku) a bolo to do polovice roku 2016.

Dodatečně přidáno po 29 vteřinách:
A tie, čo si posielal ešte pozriem, ale vyzerajú skvelo a spĺňajú všetky moje požiadavky.

Jeryk
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Jeryk » 30 říj 2016 16:36

Ne, Dell se, pokud mi paměť slouží nikdy nepokazil tak, že bych ho musel nést do servisu nebo podobně :D jen SW chyby, které jsem si stejně způsobil sám. A hry, samozřejmě že teď už ty hry neběhají tak plynule jako kdysi, ale pořád jdou.

U toho Dellu, co jsem postoval výše bych se fakt nebál, že za třeba 5 let by už nestíhal a mají tam (nevím jestli to platí i pro tento) tu jejich Dell záruku, že když se ti něco zkazí, tak jim tam zavoláš a technik přijede kamkoliv za tebou a opraví ti to.

A co se týče těch Lenovo, shodou okolností tu Y řadu jsem měl taky, ikdyž starší a i na hry se to dalo rozumně použít :D samozřejmě, je to ultrabook a tam prostě není šance kvalitně uchladit třeba Far Cry 4 na Ultra, ale na ostatní práci dostačoval, má dobré rozměry, je i poměrně lehký na to, že má kovové šasi. Osobně bych bral tu Y700 řadu, protože se mi prostě líbí víc :D ta 700 řada je to samé, akorát prostě bez těch "herních" prvků (červené podsvícení atd).

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 30 říj 2016 16:47

Jeryk píše:...U toho Dellu, co jsem postoval výše bych se fakt nebál, že za třeba 5 let by už nestíhal a mají tam (nevím jestli to platí i pro tento) tu jejich Dell záruku, že když se ti něco zkazí, tak jim tam zavoláš a technik přijede kamkoliv za tebou a opraví ti to...

... samozřejmě, je to ultrabook a tam prostě není šance kvalitně uchladit třeba Far Cry 4 na Ultra, ale na ostatní práci dostačoval...

Né všechny Delly mají tebou popisovanou záruku, to je třeba si pohlídat u každého modelu... http://www.dellpoint.cz/sluzby/dulezite ... fault.aspx

A ohledně y700, tak ono nejde ani tak o to, že je to ultrabook, nebo že je tenký, spíš jde o to, že prostě notebook za 20-30K nemá tak výkonné komponenty aby utáhl nové hry na Ultra, a je celkem jedno, jak je tlustý... Zrovna Y700 má celkem dobře udělané chlazení (v rámci kategorie).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:

Příspěvekod Michael850 » 30 říj 2016 16:52

Název grafiky může vypadat "extrémně", ale ta mobilní 960M nemám s výkonem desktopové 960 moc společného, výkon sotva GTX 750 Ti...
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

iViking
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod iViking » 30 říj 2016 16:56

Ten Lenovo by som až tak neriešil, viac sa mi páčia tie, čo sem hodil Jeryk. Pretože ten ASUS G551VW-FW170T má štvorjadrový i7-6700HQ, GTX 960M - 4GB, 16GB RAM a má aj 1TB HDD + 128GB SSD disku, to isté má aj ten Dell, ale má "len" 8GB RAM.
Tieto mi momentálne prídu lepšie, než tie Lenovo, kde sa aj trochu bojím značky.

Jedine, že by sem niekto hodil lepší notebook, ktorý by nebol od značky, ktoré sa nehorázne kazia, viď. HP, Sony VAIO, Acer, atď.

Ešte som teoreticky rozmýšľal nad MSI, len neviem, že aká je tam kvalita a výkon. (Nemám konkrétny model, len som pozeral internetové e-shopy a tam som videl niekoľko druhov v tejto cenovej kategórii.)

A myslím, že keby som tam mal dať lepšiu graf. kartu, tak by to stálo minimálne o 200€ viac.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 30 říj 2016 17:00

Pokud bys chtěl výkonnější grafiku, tak počítej s cenou okolop 40K a stejně to bude tak desktopový LowEnd...

Z těch dvou bych bral Dell. A ohledně značek, tam MSI a Aceru bych se vyhnul, ASUS se dá. HP a Sony jsou v pohodě, Lenovo taky a Dell to samé. Ale vždy záleží na modelu, téměř vše, kde je nějaké starší AMD, tak odchází, nehledě na značku...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:

Příspěvekod Michael850 » 30 říj 2016 17:02

Aušušu se osobně vyhýbám už z principu. Stačí se podívat na zmršené chlazení Strixů, kde se jim vykonnější grafiky pekly a už dávám ruce pryč od čehokoliv. MSI jedině Dominator, ale ten začínal s 970M a to už jsme za limitem. Dell Inspiron má TN panel. Y700 mi tak nějak vychází nejlíp...
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 30 říj 2016 17:04

Jo, ale Lenovo nechce... Navíc ten DELL má "ulktra super 4K" display, co na tom, že grafika to nerozběhne, aspoň teda né žádnou moderní hru hratelně...

iViking
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod iViking » 30 říj 2016 17:09

Môžem sa spýtať, že ako myslíte to, že to nerozbehne hrateľne žiadnu modernú hru?? Videl som nejaké "fps testy" v hrách a nevyzeralo to úplne zle. Aj Battlefield 1, GTA V a Cod: BO3 sa celkom držali. No neviem, že či to bol presne tento model, lebo niekde sa mi zdá, že bol Asus ROG GL552VX, teda aspoň tuším.

Jeryk
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Jeryk » 30 říj 2016 17:16

Víš, pro některé je nehratelné všechno, co má pod 60 FPS :D z toho si nedělej těžkou hlavu :D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”