Zdravím,
mám dotaz. Nemám poznatky. Jde vytvořit dávkový soubor, script či něco jiného pro CHKDSK? OS je XP. Děkuji za rady.
Pavel Šimon
CHKDSK Vyřešeno
Re: CHKDSK
Zdravím,
moje chyba, že jsem to neupřesnil. Aby se se spustil s parametrem F, tedy CHKDSK /F. Děkuji za poskytnuté rady.
Pavel Šimon
moje chyba, že jsem to neupřesnil. Aby se se spustil s parametrem F, tedy CHKDSK /F. Děkuji za poskytnuté rady.
Pavel Šimon
Zdravím,
mám dotaz. Jde udělat v BATu, aby aby se proveslo automaticky to nabízené ANO či NE? Je to na
screenu označeno šipkou. Nechce se mi to potvrzovat v CMD. Prostě kliknu myší na dávku - BAT a ta
se provede bez jakýkoliv dalších požadavků a na nic se to nedotazuje. Děkuji za Vámi poskytnuté rady.
Pavel Šimon
mám dotaz. Jde udělat v BATu, aby aby se proveslo automaticky to nabízené ANO či NE? Je to na
screenu označeno šipkou. Nechce se mi to potvrzovat v CMD. Prostě kliknu myší na dávku - BAT a ta
se provede bez jakýkoliv dalších požadavků a na nic se to nedotazuje. Děkuji za Vámi poskytnuté rady.
Pavel Šimon
Zkus jestli půjde přesměrování vstupu:
echo a | chkdsk...
nebo
chkdsk... < soubor_s_pismenem_a
V Unixových systémech to jde od roku 1970
echo a | chkdsk...
nebo
chkdsk... < soubor_s_pismenem_a
V Unixových systémech to jde od roku 1970

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
To se dela uplne jinak:
fsutil dirty set c:
fsutil dirty set c:
Zdravím,
asi jsem se špatně vyjádřil. Vůbec nechci, aby se zobrazil CMD - příkazový řádek. Poklepu na BAT či CMD soubor a provede se to, ten příkaz CHKDSK /F. Děkuji za Vámi poskytnuté rady.
Pavel Šimon
asi jsem se špatně vyjádřil. Vůbec nechci, aby se zobrazil CMD - příkazový řádek. Poklepu na BAT či CMD soubor a provede se to, ten příkaz CHKDSK /F. Děkuji za Vámi poskytnuté rady.
Pavel Šimon
Ten prikaz se neprovede, protoze to nejde.
To, co se stane, je ze se nastavi takzvany "dirty bit" podle ktereho Windows poznaji, ze pri startu OS maji spustit kontrolu.
Coz dela i tenhle prikaz: fsutil dirty set c:
Checkdisk se spusti vzdy az po restartu PC.
To, co se stane, je ze se nastavi takzvany "dirty bit" podle ktereho Windows poznaji, ze pri startu OS maji spustit kontrolu.
Coz dela i tenhle prikaz: fsutil dirty set c:
Checkdisk se spusti vzdy az po restartu PC.
Zdravím,
vím, že Checkdisk se spustí po restartu kompu či startu kompu. Jen potřebuji, aby se to připravilo. Pak ten komp vypnu. Druhý den ho zapnu a při startu se provede Checkdisk. Děkuji za Vámi poskytnuté rady.
Pavel Šimon
vím, že Checkdisk se spustí po restartu kompu či startu kompu. Jen potřebuji, aby se to připravilo. Pak ten komp vypnu. Druhý den ho zapnu a při startu se provede Checkdisk. Děkuji za Vámi poskytnuté rady.
Pavel Šimon
Re: CHKDSK Vyřešeno
Zdravím,
něco o tom je tady - /msdn.microsoft.com/cs-cz/library/cc773026(v=ws.10).aspx .
Pavel Šimon
něco o tom je tady - /msdn.microsoft.com/cs-cz/library/cc773026(v=ws.10).aspx .
Pavel Šimon