Zdravím mám na notebooku 2 disky ssd na systém, hdd na data(hry, filmy,hudbu,atd.)
windows 10 má extrémě nepříjemnou vlastnost a to že pokud se z disku nečte nic během 3-4 minut disk se vypne/přepne do steand by režimu a čeká dokud se na něj nebude někdo snažit přistoupit, u dat mi to asi tak nevadí, ale když hraji hru tak hra si načte nějaké prvky z hdd a pak je využívá v RAM, ale když potřebuje něco načíst z disku tak se hra sekne a čeká dokud se disk neroztočí (ano trvá to 1-2s, ale sere mě to když je to několikrát za 2-3h herní/filmovou seancí) na google sem nic kloudného nenašel, jen to ať jdu do napájení a vypnu tam vypínání hdd po 20 minutách, nepomohlo to.
to samé se mi stává když mám zapojený 3hdd přes usb, taky po nějaké neřinosti se plotny zastaví
jinak mám MSI gepart pro gp60
díky, klidně vezmu za vděk i nějakou utilitou, fakt je to nepříjemné u her typu DDR kdy se seknou šipky a hudba atd.
windows 10, vypínání second HDD Vyřešeno
Re: windows 10, vypínání second HDD
ITCrowd píše:nastav si to v možnostech napájení.
čemu si nerozuměl na větě
"na google sem nic kloudného nenašel, jen to ať jdu do napájení a vypnu tam vypínání hdd po 20 minutách, nepomohlo to. "
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Změnil jsi to nastavení u všech režimů?
nations112 píše:Změnil jsi to nastavení u všech režimů?
jop, bezezměny :/
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
No a jsi si jistý, že se ti ten disk vypíná? Jaký parametr tam máš tedy nastavený teď? Měl bys tam mít Nikdy.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
adavyp píše:No a jsi si jistý, že se ti ten disk vypíná? Jaký parametr tam máš tedy nastavený teď? Měl bys tam mít Nikdy.
chápu že mi nevěříš, ale opravdu ten disk stojía rozeběhne se. dost často to slyším u filmu když je ticho, disk stojí, film se sekne slyším roztočení ploten 1-1,5s film pokračuje a disk se mezitím po nějaké době zase dotočí dokud se nezastaví a tak pořád dokola. u všech profilů mám nastavenou 0 - takže nikdy.
Re: windows 10, vypínání second HDD Vyřešeno
Nastaveni profilu ovlivnuje jedinou vec - ze ten disk nevypnou Windows.
Pokud ale disk vypina jeho vlastni firmware coz je u "eko" disku bezne, tak s tim Windows nic udelat nemohou.
Je potreba zmenit nastaveni APM primo na disku - umi to napr. Crystal Disk Info, Function - Advanced Feature - APM Control a posunout posuvnik smerem k Performance. Schvalne, co to udela.
Pokud ale disk vypina jeho vlastni firmware coz je u "eko" disku bezne, tak s tim Windows nic udelat nemohou.
Je potreba zmenit nastaveni APM primo na disku - umi to napr. Crystal Disk Info, Function - Advanced Feature - APM Control a posunout posuvnik smerem k Performance. Schvalne, co to udela.
petr22 píše:Nastaveni profilu ovlivnuje jedinou vec - ze ten disk nevypnou Windows.
Tohle je konečně rozumné řeč, dobrá nastavil jsem (původní hodnota F60) budu to sledovat. pokud pomůže pokleknu před tvým profilem a poděkuji

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 7888
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30