Ahoj,
můžete někdo pls poradit, od jakého množství stránek asi tak se vyplatí koupit si laserovou tiskárnu? Mám inkoustovku, pořád doplňuju inkoust (1x za 4-5 týdnů) a navíc mi tiskne dost blbě. Mám pixmu ip1200 a už nějakou dobu mi hrozně "špiní" papír... a čištění spodní desky v nastavení nepomáhá...
díky za pomoc!
Tomáš
Laserová nebo inkoustová tiskárna
Laserová nebo inkoustová tiskárna
Naposledy upravil(a) Tommy. dne 20 úno 2008 10:18, celkem upraveno 1 x.
- majkll
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já myslím, že pokud to používáš pouze na doma a vytiskneš občas něco, tak stačí inkoust,ale pokud máš třeba malou firmu a tiskneš třeba 20 stran denně, tak bych volil laser.
MSI P45 Neo | CORE2DUO E6750 2,9GHZ | Ram 2X1GB 1066Mhz A-DATA extreme edition | HDD WD 250Gb + 1TB externí WD | 8800 GS 384MB | Fortron 400W | Windows 7 Ultimate + 22" full HD SAMSUNG
--->Pravidla Pc-Helpu<---
- Kein
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
pokud opravdu tisknmes kazdy den 10stranek tak jsem radsi pro laser...je spolehlvejsi ikdyz drazsi...
Visit: http://www.svedsketanky.cz
-
- Pohlaví:
Má to smysl. Pokud tiskneš 10 stran denně, pak určitě laser. Dnes už ty ceny jsou přijatelný - relativně. Inkoustovky, ač s tím píše půl světa jsou drahej špás a dalo by se diskutovat o tom, jestli se to vyplatí. Pokud budeš tisknout, tak kupuješ drahý barvy /doplňování je kapitola sama o sobě - mě se to nepodařilo/, pokud nebudeš, tak to zaschne a než to rozchodíš, tak jsi zase na začátku. Pokud třeba chodíš do školy, anebo máš doma nějakýho študáka který si denně musí něco stáhnout a vytisknout, pak určitě laser. Pokud bys chtěl udělat pár fotek z dovolený a vánoc, pak možná inkoust? Ale i v tomhle případě se už asi vyplatí koupit si někde jednou za dva roky novou tiskárnu a netrápit se nějakým nespolehlivým plněním.
Ono to chce trochu počítat.
Taková průměrná ČB laserovka přijde na 5 litrů, což vzhledem k barevný inkoustovce za dvanáct stovek vypadá jako moc, ale při nějakejch 10 stránkách denně (ČB) s tím inkoustem vydržíš půl roku, ale laser ti vydrží 4 roky.
Toto není nějakej odhad, co by to mělo vydržet. To jsou fakta. Dcera přítelkyně tiskne denně na laserovce, která se mi před třemi lety zdála drahá, já mám HP 5550, což v té době byla relativně špička a už jsem pozadu. Vytiskl jsem pár nějakých dokumentů, pár fotek a teď už to nechávám jen na nějaký "nóbl" věci. Zbytek tisknu na jehličkový NEC, kde je traktor a může to tisknout 2 dny bez kontroly, ale taky to jako traktor dělá kravál.
Takže laser.
Ono to chce trochu počítat.
Taková průměrná ČB laserovka přijde na 5 litrů, což vzhledem k barevný inkoustovce za dvanáct stovek vypadá jako moc, ale při nějakejch 10 stránkách denně (ČB) s tím inkoustem vydržíš půl roku, ale laser ti vydrží 4 roky.
Toto není nějakej odhad, co by to mělo vydržet. To jsou fakta. Dcera přítelkyně tiskne denně na laserovce, která se mi před třemi lety zdála drahá, já mám HP 5550, což v té době byla relativně špička a už jsem pozadu. Vytiskl jsem pár nějakých dokumentů, pár fotek a teď už to nechávám jen na nějaký "nóbl" věci. Zbytek tisknu na jehličkový NEC, kde je traktor a může to tisknout 2 dny bez kontroly, ale taky to jako traktor dělá kravál.
Takže laser.
- majkll
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Dest stran denně, to je 300 stran za měsíc a 3 600 stran za rok , takže to se vyplatí laser. 

MSI P45 Neo | CORE2DUO E6750 2,9GHZ | Ram 2X1GB 1066Mhz A-DATA extreme edition | HDD WD 250Gb + 1TB externí WD | 8800 GS 384MB | Fortron 400W | Windows 7 Ultimate + 22" full HD SAMSUNG
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4866
-
od peta501
Zobrazit poslední příspěvek
03 kvě 2025 20:29
-
-
Barevná tiskárna HP LaserJet 4550HDN Resource manager Příloha(y)
od Radovan-kocour » 03 kvě 2025 22:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4199
-
od Radovan-kocour
Zobrazit poslední příspěvek
04 kvě 2025 15:32
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”