Ultralevné PC rodičům k vánocům Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Flanzatel
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Ultralevné PC rodičům k vánocům

Příspěvekod Flanzatel » 14 lis 2016 15:20

Ahoj, chtěl bych s vámi probrat mnou navrženou sestavu na internet, kde nejsložitější úloha bude nejspíš sledování Youtube.
Zde je můj návrh: https://www.czc.cz/adojr6jv2qh9b9ig85okn1egu9/seznam
Hlavním předpokladem této sestavy má být co nejnižší cena, spotřebu, hlučnost, vzhled vůbec neřešme, PC totiž bude běžet vždy max 1-2 hodiny denně.
Doteď fungují na 7 let starém notebooku, kde trvá 2 minuty jen to, než se v prohlížeči načte seznam.cz :) proto cokoliv sebelevnějšího bude stejně vy finále několikanásobně výkonnější.
Vím, že bazar mi asi nabídne lepší možnosti, ale je to dárek, tak to nemůže být z druhé ruky.
Díky za všechny připomínky, cenu dolů už asi nesrazíme, spíš koukněte jestli tam nemám nějakou kravinu.

Reklama
niamniam
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Ultralevné PC rodičům k vánocům

Příspěvekod niamniam » 14 lis 2016 15:24

Ultralevné PC?
Myslím, že něco podle tvých požadavků se dá vcelku dobře sehnat i na Sběrném dvoře a zadarmo.
A to nemyslím ve zlém, občas (i často) jsou tam i lepší kousky, než je tvá představa.

PS: Omlouvám se, promiň, přehlédl jsem, že to nemůže být z druhé ruky.

Flanzatel
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Flanzatel » 14 lis 2016 15:26

Napadlo mě, že to někdo napíše, proto jsem psal, že stroj má být nový - jedná se o dárek. Díky za pochopení

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 14 lis 2016 15:42

Ze se jedna o darek neni duvod k tomu, aby to muselo byt nove. Bezne se davaji pouzite nebo repasovane veci, neni na nich vubec nic spatneho a kolikrat je pouzita vec jedina moznost jak danou vec ziskat.

Co se tyce toho pocitace, osobne bych poridil nejake mini PC - komu by se chtelo mit na stole nebo pod stolem takovouhle velikou krabici jen na internet. Bude to lepsi jako darek nez skatule poskladana z nejlacinejsich komponent jako je skrin Evolve, o kterou se clovek rizne jen jak se na ni podiva.

https://www.czc.cz/intel-nuc-6i3syh-str ... 25/produkt

Spartak1991
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Spartak1991 » 14 lis 2016 15:57

bez HDD bych také doporučil ten mini pc co kolega..
s HDD:
https://www.czc.cz/lenovo-ideacentre-20 ... 61/produkt

pak třeba repasovaný pc či ntb..
IT (Zaměření SW a HW)

PC: Case:Fractal Design Define R5, MB:MSI B470 Gaming Plus, CPU:Ryzen 5 2600+Fera 3, GPU:MSI GTX1060 6GB, RAM:Kingston 2x8GB 3200MHz, SSD:Crucial 1TB (1x500GB, 2x250GB), PSU:Corsair RM750x, externí HDD:Samsung 1TB a Seagate 1TB, OS:Windows 10 HP 64bit, LCD:1) Samsung S24E510C, 2) Samsung C24F396, Myš:Razer, Klávesnice:Asus

NTB: Lenovo Thinkpad E530

Mobil: Huawei P smart 2019

Flanzatel
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Flanzatel » 14 lis 2016 16:01

O nucu jsem také přemýšlel, bohužel tam cena vystoupá pomalu k 10 000kc po dokoupení disku a ramek, to už je dost. Nejlacinější komponenty to nejsou, snažil jsem se vybírat rozumně. Určitě do počítače, který poběží max 2 hodiny denně, kde se procesor sotva zahřeje nebudu kupovat ty nejdražší a nejkvalitnější značky.
Čili se zeptám jinak, bude mnou navržená sestava fungovat?

Ten lenovo vypadá dobře, ten mi nějak ušel :)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 14 lis 2016 16:04

Coz o to, ona fungovat bude.

Ale o darku ktery je nutno prenaset v rukavicich a zabira misto na stole si obdarovany bude myslet svoje.

Kdyz uz nie mimi PC, tak aspon ITX. Proste neco mrnaveho, 90% te Evolve skrine zabira vzduch.

Spartak1991
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Spartak1991 » 14 lis 2016 16:06

Flanzatel píše:Ten lenovo vypadá dobře, ten mi nějak ušel :)

Ano, jediné co musíš je nainstalovat OS a ovladače, jinak má vše :)
Popř. OS dokoupit třeba na aukru za 500Kč, pokud OS nevlastníš..
IT (Zaměření SW a HW)

PC: Case:Fractal Design Define R5, MB:MSI B470 Gaming Plus, CPU:Ryzen 5 2600+Fera 3, GPU:MSI GTX1060 6GB, RAM:Kingston 2x8GB 3200MHz, SSD:Crucial 1TB (1x500GB, 2x250GB), PSU:Corsair RM750x, externí HDD:Samsung 1TB a Seagate 1TB, OS:Windows 10 HP 64bit, LCD:1) Samsung S24E510C, 2) Samsung C24F396, Myš:Razer, Klávesnice:Asus

NTB: Lenovo Thinkpad E530

Mobil: Huawei P smart 2019

niamniam
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod niamniam » 14 lis 2016 16:07

Ta sestava fungovat bude. Ale chybí mi další informace. OS? Monitor? Periferie (myš, klávesnice)? To je dalších pár litrů navíc.
Měli nebo mají rodiče něco i teďka?

To Lenovo je bez konkurence. Ber a neštuduj.

Flanzatel
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: Ultralevné PC rodičům k vánocům  Vyřešeno

Příspěvekod Flanzatel » 14 lis 2016 16:15

Petr22 zase nepřeháněj že to bude chtít rukavice :) ano, také nejsem fanda eurocase značky, zdroj bych od nich nebral, ale u levné skříně hold jinou variantu s usb 3.0 neseženu ... navíc bude ležet pod stolem a jediná možnost že by se někdo řízl je, že by bylo ostré zapínací tlačítko :)
Monitor mají, ten používají k notebooku, protože na 14 palců display nevidí, OS bych koupil z aukra/ebay.
Každopádně diky Spartakovi už mám asi vítěze, idealní by bylo kdyby místo klasického hdd bylo ssd, ale v jiných variantách nabízejí jen 32gb což je už hrozně málo

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”