Zdravim,
neviem sa rozhodnúť medzi základnou doskou Gigabite 970A-DS3P a ASUS M5A97 R 2.0 a grafickými kartami Palit GTX 1050 Ti StormX 4GB a ASUS PH-GTX1050Ti 4GB. Osadene to bude s AMD FX-8300, zatial 8GB RAM 1866MHz.
Co je lepsie? - doplnenie zostavy
Co je lepsie? - doplnenie zostavy
Naposledy upravil(a) viking001 dne 10 pro 2016 17:15, celkem upraveno 1 x.
Re: Co je lepsie? Co odporucate?
Nejlepsi by bylo AMD z rok 2012 vubec nekupovat, pocitac s Intelem je jen o neco malo drazsi a vyrazne vykonnejsi.
Ta FX-8300 je konecna - neni zadny lepsi procesor, na ktery by bylo mozne upgradovat (nesmysly jako FX-9xxx se spotrebou 250W nepocitam).
Pokud trvas na jedne z tech dvou, Asus je o neco lepsi. Nicmene kupovat se to melo pred 4 rokama, ne dnes.
Ta FX-8300 je konecna - neni zadny lepsi procesor, na ktery by bylo mozne upgradovat (nesmysly jako FX-9xxx se spotrebou 250W nepocitam).
Pokud trvas na jedne z tech dvou, Asus je o neco lepsi. Nicmene kupovat se to melo pred 4 rokama, ne dnes.
Re: Co je lepsie? - doplnenie zostavy
Netrvam v podstate zatial na nicom. FX-8300 mozem mat z ineho PC za "babku". Taka zakladna predstava je
CPU: ??? alebo AMD FX-8300, Intelu sa vobec nebranim
MB: ??? alebo Gigabite 970A-DS3P alebo ASUS M5A97 R 2.0
GPU: Palit GTX 1050 Ti StormX 4GB alebo ASUS PH-GTX1050Ti 4GB
jedna z nich je ista, len ktora?
RAM: predbezne DDR3 HyperX 2x4GB 1866MHz
skrinka: Zalman Z1
Dosky preferujem so 4 slotmi na RAM, USB3 je samozrejmost. Zdroj mam 400W a skrinka nieco s USB3 a aspon 3x pozicia 3.5". K tomu nejaky chladic na procak a DVD napalovacka. aj ked som bol prehovarany ze je uz zbytocna, ze vsetko ide aj cez usb. ale co s tym co mam na cd a dvd?
Dolezite je aby mi to voslo do limitu cca/max 500€. Pc je skorej na hry, multimedia, net. Pracovat zas na nom nemusim, toho mam v praci dost...
CPU: ??? alebo AMD FX-8300, Intelu sa vobec nebranim
MB: ??? alebo Gigabite 970A-DS3P alebo ASUS M5A97 R 2.0
GPU: Palit GTX 1050 Ti StormX 4GB alebo ASUS PH-GTX1050Ti 4GB
jedna z nich je ista, len ktora?
RAM: predbezne DDR3 HyperX 2x4GB 1866MHz
skrinka: Zalman Z1
Dosky preferujem so 4 slotmi na RAM, USB3 je samozrejmost. Zdroj mam 400W a skrinka nieco s USB3 a aspon 3x pozicia 3.5". K tomu nejaky chladic na procak a DVD napalovacka. aj ked som bol prehovarany ze je uz zbytocna, ze vsetko ide aj cez usb. ale co s tym co mam na cd a dvd?
Dolezite je aby mi to voslo do limitu cca/max 500€. Pc je skorej na hry, multimedia, net. Pracovat zas na nom nemusim, toho mam v praci dost...
500 Euro je pomerne malo, vyplatilo by pridat jeste tak 100-150 Euro.
Lepsi nez Geforce 1050 Ti je koupit Radeon RX 470 - je drazsi o par set korun a je vyrazne vykonnejsi, prekonava i Geforce 1060 3GB.
Idealni kombinace by byla I5-6400 nebo I3-6100 a Radeon RX470, ta DDR3 pamet je ale v takovem pripoade nepouzitelna. Ale je zase moznost snandneho upgrade CPU v budoucnu.
Lepsi nez Geforce 1050 Ti je koupit Radeon RX 470 - je drazsi o par set korun a je vyrazne vykonnejsi, prekonava i Geforce 1060 3GB.
Idealni kombinace by byla I5-6400 nebo I3-6100 a Radeon RX470, ta DDR3 pamet je ale v takovem pripoade nepouzitelna. Ale je zase moznost snandneho upgrade CPU v budoucnu.
Zacinam sa viac priklanat k variante s procakom i3-6100. Len k nej potrebujem vybrat dosku a tym padom aj RAM - ale tu by som aj tak bral 2x4GB DDR4 (neskor doplnim, preto doska so 4 slotmi). Grafika mi bola doporucena ASUS PH-GTX1050Ti 4GB a aj osobne mam "vztah" k Asusu.
Skrinka zostava Zalman Z1. Treba nutne k procaku aj chladic alebo box postaci?
Ide mi to aby som v pohode mohol hrat hry typu WoT, Witcher 3, Assassins Creed, Call of Duty, Mad Max...
Skrinka zostava Zalman Z1. Treba nutne k procaku aj chladic alebo box postaci?
Ide mi to aby som v pohode mohol hrat hry typu WoT, Witcher 3, Assassins Creed, Call of Duty, Mad Max...
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”