Pomalá defragmentácia Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Pomalá defragmentácia  Vyřešeno

Příspěvekod cobr4in » 24 úno 2017 20:39

Čau,

je v pohode, ak mám počas defragmentácie HDD jeho vyťaženie tak na 3 %? Občas je to aj 30 %, ale väčšinu času 0-3 %. A už niekoľko hodín mi píše, že do konca defragmentácie zostavajú 2 minúty.
Inak defragmentujem cez Defraggler.

Díky.
► Zobrazit spoiler

Reklama
Blitzkrieg
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Pomalá defragmentácia

Příspěvekod Blitzkrieg » 24 úno 2017 21:27

Při defragmentaci by měl být disk plně využit (rozhodně ne kolem pár procent). Jak to využití monitoruješ? Pokud ze základního okna správce úloh, tak tam se jsou sečteny veškeré diskové jednotky (čili v tvém případě HDD + SSD) a je to při více úložištích o ničem nevypovídající. Využití pro jednotlivé disky najdeš pod kolonkou výkon.

Mimochodem mám tu zkušenost, že Defraggler už několik posledních verzí (měsíců) dost zlobí a osobně jsem z něj přešel na Auslogics disc defrag a jsem plně spokojen :-)

cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod cobr4in » 24 úno 2017 22:01

Áno, cez položku výkon, tam sú oba disky zvlášť. Som z toho jeleň.

Dodatečně přidáno po 6 hodinách 11 minutách 45 vteřinách:
Konečne hotovo, posledné hodiny to šlo už pomerne rýchlo a držalo sa to väčšinu času na 100 % využitia. Ale chcem sa spýtať na pár vecí:
- takto to vyzerá po ukončení defragmetnácie http://i.imgur.com/vE8Wp3a.png
Trochu ma sklamalo, že to síce uvádza momentálnu fragmentáciu 0 %, ale aj tak to nevyzerá úplne ideálne defragmentované. Prečo? Žiadny program na tom disku nainštalovaný nie je, že by bežal počas defragmentácie na pozadí.
- čo sa myslí pod pojmom Optimalizácia disku? Túto možnosť mi pre SSD ponúka Defraggler, aj vstavaný Windoiwsácky nástroj (screenshot). Ten dokonca aj pre HDD http://i.imgur.com/mbnIwZG.png
- môže defragmentácia HDD znížiť výkon v hre (myslím počas defragmentácie), ktorú mám na SSD? Čiže teoreticky by tam nemala byť spojitosť, ale pokles výkonu som zaznamenal.
► Zobrazit spoiler

Blitzkrieg
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Blitzkrieg » 25 úno 2017 19:56

Optimalizace HDD vyřeší to, co ty považuješ za "zklamání"... Optimalizací pevného disku se rozumí, že mezi sektory nebudou žádná prázdná místa a na obrázku uvidíš spojitou modrou a pak prázdné místo. Otázkou je, zda-li to má smysl - většinou totiž nejsou data na disku optimálně velká, aby přesně vyplnila prázdná místa, takže se musí přepsat půl disku a na výkonu to nijak nepoznáš (moje zkušenost). Takže to dle mě nemá smysl... :-)

A k optimalizaci SSD, tady ti moc nepomůžu, osobně také nevím, co přesně to má být. Možná je to vynucený TRIM? Počkej na někoho povolanějšího :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”