Tak pred par tydnama sem si postavil poprvy sam novy PC.
Ale neco mi porad vrta hlavou. Kdyz sem zapojoval reset a power na motherboard tak sem nevedel kde je plus a minus a tak nak sem odvodil ze cerna a bila je - a barevny draty sou +. Reset sem se i chvili obaval pripojit protoze ten byl jen z 2 sedych dratku a v navodech ke skrini o tom nebylo nic. Ale uz par tejdnu vsecko funguje. Takze bud sem to pripojil spravne nebo je to jedno jak se to pripoji.
Ma teda vubec smysl resit u tohodle co je + a co - ?
montaz PC
montaz PC
Core 2 duo e8200 2.66 GHz @ 3 GHz, gigabyte x38-ds4, Gainward- Bliss 8800 GT 512 MB, A-Data extreme edition 800 MHz 2x2GB, Coolermaster Centurion 5 Black, Coolermaster realpower m520, Barracuda 400 GB, Logitech g-11, razer krait, LG 19"
no já se bál spíš o zapojení LED diod - HDD a PWR, abych je nevyzkratoval
, když jsem pc zapnul dioda HDD nefungovala, sem otočil ty drátky a byla OK... takže podle mě je zbytečný to řešit, buď to jde nebo ne, pokud ne, stačí obrátit ty drátky... jinak když nemám desku v casu, tak sestavu zapínám třeba šroubovákem, spojením těch dvou pinů...

Intel Core i3-4330, ASUS B85M-G, 8 GB RAM DDR3, 60 GB OCZ Agility 3, Windows 10 Home
-
- Pohlaví:
Pokud jde o tlačítka jako Power/Reset tak tam na žádné polarizaci nezáleží. Pokud jde o LEDky, pak ano, ale při otočení to nebude svítit. Polarizace (+/-) u LED bývá napsána na tom malým "konektůrku" co nasazuješ na pin na desce - ale taky to asi není pravidlo. Stejně jako barevné značení drátů. Toho se nikdy nedrž, ale před zapojováním si to raději ověř - co je co. Některé státy, či spíš firmy tyto normy vůbec nedodržují. Konkrétně jsem se s tím setkal u Siemens, ale ne u PC.
Ono to je spíš tím kdo to dělá. Pokud to někdo dělá např. jako domácí práci, kde dělá celá rodina, pak se chyba vloudí.
Ono to je spíš tím kdo to dělá. Pokud to někdo dělá např. jako domácí práci, kde dělá celá rodina, pak se chyba vloudí.

Zpět na “Problémy s hardwarem”