montaz PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

loleq
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

montaz PC

Příspěvekod loleq » 28 úno 2008 22:40

Tak pred par tydnama sem si postavil poprvy sam novy PC.
Ale neco mi porad vrta hlavou. Kdyz sem zapojoval reset a power na motherboard tak sem nevedel kde je plus a minus a tak nak sem odvodil ze cerna a bila je - a barevny draty sou +. Reset sem se i chvili obaval pripojit protoze ten byl jen z 2 sedych dratku a v navodech ke skrini o tom nebylo nic. Ale uz par tejdnu vsecko funguje. Takze bud sem to pripojil spravne nebo je to jedno jak se to pripoji.

Ma teda vubec smysl resit u tohodle co je + a co - ?
Core 2 duo e8200 2.66 GHz @ 3 GHz, gigabyte x38-ds4, Gainward- Bliss 8800 GT 512 MB, A-Data extreme edition 800 MHz 2x2GB, Coolermaster Centurion 5 Black, Coolermaster realpower m520, Barracuda 400 GB, Logitech g-11, razer krait, LG 19"

Reklama
Minor
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Minor » 28 úno 2008 23:49

no já se bál spíš o zapojení LED diod - HDD a PWR, abych je nevyzkratoval :D, když jsem pc zapnul dioda HDD nefungovala, sem otočil ty drátky a byla OK... takže podle mě je zbytečný to řešit, buď to jde nebo ne, pokud ne, stačí obrátit ty drátky... jinak když nemám desku v casu, tak sestavu zapínám třeba šroubovákem, spojením těch dvou pinů...
Intel Core i3-4330, ASUS B85M-G, 8 GB RAM DDR3, 60 GB OCZ Agility 3, Windows 10 Home

guest

Příspěvekod guest » 29 úno 2008 00:19

Pokud jde o tlačítka jako Power/Reset tak tam na žádné polarizaci nezáleží. Pokud jde o LEDky, pak ano, ale při otočení to nebude svítit. Polarizace (+/-) u LED bývá napsána na tom malým "konektůrku" co nasazuješ na pin na desce - ale taky to asi není pravidlo. Stejně jako barevné značení drátů. Toho se nikdy nedrž, ale před zapojováním si to raději ověř - co je co. Některé státy, či spíš firmy tyto normy vůbec nedodržují. Konkrétně jsem se s tím setkal u Siemens, ale ne u PC.
Ono to je spíš tím kdo to dělá. Pokud to někdo dělá např. jako domácí práci, kde dělá celá rodina, pak se chyba vloudí. :D

loleq
nováček
Stav:

Příspěvekod loleq » 29 úno 2008 23:03

dik za odpovedi kluci ted uz vim jak to je :bigups:
Core 2 duo e8200 2.66 GHz @ 3 GHz, gigabyte x38-ds4, Gainward- Bliss 8800 GT 512 MB, A-Data extreme edition 800 MHz 2x2GB, Coolermaster Centurion 5 Black, Coolermaster realpower m520, Barracuda 400 GB, Logitech g-11, razer krait, LG 19"

Zpět na “Problémy s hardwarem”