Teplota Athlon64 X2 5000+ Black Edition?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Weslo
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 05 bře 2008 13:39

koukám že to je pěkně na h... to uchycení.S tím nic nezmůžeš.No uvidíme co po přidání pasty.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Reklama
Zephyr26
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Zephyr26 » 05 bře 2008 16:50

Tak pastu tam mam, ale blbe nanesenou..... Cim bych mel CPU osetrit (setrit pastu), abych to udelal kvalitne a zaroven abych CPU neohrozil.... Jinak jsem zvedavej co budou mit v Mironetu za pastu, rad bych koupil nejakou lepsi (pokud to ma smysl samozrejme...)
AMD Athlon64 X2 5000+ Black Edition @ 3000 Mhz | ASUS M3A | 2GB DDR2 A-Data 800 Mhz Extreme Edition | 320 GB + 160GB Samsung | Sapphire HD3870 512MB | Coolermaster Elite 330 | Fortron BlueStorm II 500W

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 05 bře 2008 17:29

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51825 dobrá pasta za rozumnej peníz

no pokud je ta pasta už hodně zatuhlá tak asi přebrousit smirglem o velké zrnitosti, pokud míň otřít vlhkým hadrem a cpu nechat vysušit chvilu pro jistotu prostě si s tím nějak pohraj nebo to ošoulej prstem :-D

Obrázek
Obrázek

to je to nanesení pasty
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 05 bře 2008 17:54

Pokud mohu přidat něco jako radu v jednoduchém a velice účinném čištění pasty a jejím nanášení (ikdyž to sem nepatří, jen budu pokračovat v těch posledních komentářích).

Nejlepší na setření pasty z CPU a chladiče je skutečně věc, kterou má doma každý ... a to toaletní papír. Z pravidla je tomu tak, že čím méně kvalitnější, tím lepší (růžovým harmassanem za XX CZK to šlo hooodně těžko - papírem za 3 CZK od Hrušky to šlo během vteřiny) :) Pasta byla zatuhlá hodně, jsem chtěl vidět jak taková zatuhlá pasta vypadá, taxem na základní od větráku přihodil ještě stejné množství nějaké bíle pastičky za pár kaček a po 2 týdnech nebyl problém to setřít jak z CPU tak z chladiče.

Nanesení se dělá nejlépe pomocí igelitového sáčku (takový ten klasický na rohlíky) ... dejte prst do rohu sášku, naneste pastu doprostřed CPU (malinké množství) a roztírejte asi tak minutu a půl, pokud chybne pastička tak naneste zase doprostřed novou a třete alespoň 1x delší dobu dokud to nebude hladké, avšak teňoulinké ...

Můj příklad tady :
*"Starý" CPU 6000+

Obrázek

Je to pasta Articsilver S5 za 139CZK (99% stříbra). Nanáší se poměrně jednoduše a oproti klasice za 45 CZK mi dává o 4-5 stupňů méně .... a nebylo to tím, že bych ji nanesl špatně.

Takto nanesená pasta jede po 20 minutách v biosu takto (samozřejmě mám větrák vepředu a vzadu) :

Obrázek

Na sestavě níže ... ve Windows potom okolo 33 stupňu a při max zátěži dneska po řádném zapečení apod. nepřesáhla 53 stupňů.

Pasta možná extra roli nehraje a mrzí mne, že jsem teď nenašel fotky právě té pasty klasické jak nanesené tak v biosu (nemám už doma ani ten CPU ani věci z minulého instalu systému) ... ale rozdíl byl v mém případě hodně slušnej. Takže mažte s rozumem a čistěte tak ať se v tom vidíte :))
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 05 bře 2008 17:59

o to rostírání nejde a nejjednuší a nejčistší cesta je asi ta že kidneš doprostřed cpu hodíš na to cooler a jezdíš s ním točíš tak aby se to rozetřelo po ccelým cpu aji základně cooleru
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 05 bře 2008 18:01

zao píše:o to rostírání nejde a nejjednuší a nejčistší cesta je asi ta že kidneš doprostřed cpu hodíš na to cooler a jezdíš s ním točíš tak aby se to rozetřelo po ccelým cpu aji základně cooleru

Tuto metodu bych moc vážně pro ty co si skládají nový PC, nebral v úvahu. CPU samozřejmě zapnete i bez pasty, ale otázka na jak dlouho ... stejně tak špatně nanesená pasta se vám za 1-2 dny může pěkně vymstít - nedej bože, jde li o levnější pasty za 30 CZK které jsou v určitých situacích vraždou pro ostatní komponenty a styku s nimi :)
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

Zephyr26
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Zephyr26 » 05 bře 2008 23:52

Teda panove, kloubouk dolu.... Vsem... Dikec...

Zitra jsem jeste v pracu (takze zapykanej cely den), ale v patek si skocim pro tu pastu, budu mazat, fotit, montovat a chladit a REFEROVAT.... :wink:
AMD Athlon64 X2 5000+ Black Edition @ 3000 Mhz | ASUS M3A | 2GB DDR2 A-Data 800 Mhz Extreme Edition | 320 GB + 160GB Samsung | Sapphire HD3870 512MB | Coolermaster Elite 330 | Fortron BlueStorm II 500W

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”