shift = kalkulačka ?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

allinka
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

shift = kalkulačka ?

Příspěvekod allinka » 03 bře 2008 13:42

ahoj, dneska jsem si koupila set bezdrátové klávesnice a myši od Labtecu a zjistila jsem, že z nějakého důvodu klávesa shift nefunguje jako shift, ale ta vlevo spouští kalkulačku a vpravo posouvá přehrávač na předchozí stopu. Je to úplně nesmyslné, nejen že během psaní jenom téhle otázky jsem kalkulačku pustila asi čtyřikrát, ale ještě nemůžu ani psát otazník, vykřičník a všechno co přes shift funguje, včetně háčku nad písmenem. Nevíte někdo jak se dá tenhle nesmysl zrušit a vrátit shift do normálu ? Díky moc

Reklama
guest

Příspěvekod guest » 03 bře 2008 14:03

Vítám Tě na fóru.
A instalovala jsi ji správně z instalačního CD?

allinka
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod allinka » 03 bře 2008 14:06

já myslim, že jo...všechno jinak funguje správně....

guest

Příspěvekod guest » 03 bře 2008 14:23

Možná by pomohlo prostudovat návod, např. jestli tam není nějakej přepinač, jako CapsLock apod. Co je to za klávesnici? A máš to z obchodu anebo přes internet?

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 03 bře 2008 17:56

Určitě to bude v manuálu, možná elektronickém. My kdo jsme líný číst manuály experimentujem až na to přijdem ...

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 03 bře 2008 18:46

Co je to za klávesnici? Možná má nějaký tlačítko kterým se zapínají tyhle vychytávky...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

allinka
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod allinka » 03 bře 2008 19:53

Labtec....nic takovýho :-( má normální multimediální čudlíky, jinak nic zvláštního...

gracias
nováček
Stav:

Příspěvekod gracias » 03 bře 2008 20:20

Většina multimediálních klávesnic měla možnost nastavení a nebo editaci některých kláves pomocí softu na přiloženém CD-čku kde byl i e-manuál ve kterém něco také určitě najdeš jak už zmiňovali ostatní.

guest

Příspěvekod guest » 03 bře 2008 20:23

Labtec je asi taková odpověď, jako - takový normál auto - Škodovka. :D

allinka
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod allinka » 04 bře 2008 21:17

at koukám jak koukám, na cd je opravdu instalace jen ovladače, jinak žádnej manuál, nic...V papírovém taky nic...Divný je, že třeba v okně qipa mi to někdy dvojtečku udělá a někdy to nefunguje, to samý otazník, ale třeba velký písmeno neudělám kdybych se zbláznila....Co to je přesně za typ nevim, na krabici není nic a na cd píšou V5.1, ale spíš to vypadá jako univerzální cd....

guest

Příspěvekod guest » 05 bře 2008 04:43

Tak se s tím až tak netrap. Pokus se zjistit co je to za klávesnici a napiš i kde jsi ji koupilka.
Druhá možnost je, že ji vyměníš.

allinka
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod allinka » 06 bře 2008 12:05

já bych se netrápila, ale potřebuju psát bakalářku a když nemůžu napsat žádnej ze znaků ke kterýmu se shift používá, tak je to dost na houby...je to ta verze V5.1, nic bližšího k tomu nikde není, kupovala jsem to v Hypernově, nějaká akce to byla, ale myslim, že na tom až tak nesejde...přijde mi divný, že by se to nedalo nikde nastavit... :-( hlavně kvůli tomu, aby to nebylo stejný, když bych jí vyměnila...

Zpět na “Problémy s hardwarem”