Zdravím,
potřebovala bych od Vás takovou hezkou radu, protože brzo s tímto tempem přijdu o nervy. Mám 4 roky starý notebook (Packard Bell TV44HC). Nikdy jsem s ním neměla žádný problém, co se týče wifi. Notebook běžel normálně na UPC i na Amigonet. Teď jsem se přestěhovala a zřídila si nového poskytovatele internetu místní Teta net + koupila nový router. Od té doby mi v notebooku zlobí abnormálně wifina. Při delší nečinnsoti (nechám jen zaplej noťas aby se třeba stáhnul film) mi wifi vypadne s tím, že se mi objeví žlutý trojúhelník s nápisem "omezeno". Nikdy dřív mi to na jiné síti notebook nedělal. Když se pokusím notebook připojit přes kabel tak mi také vypadává. V domácnosti má přítel také notebook a na něm to nezlobí. Když u nás byl technik z Teta net, sdělil mi, že u nich výpadky nejsou a že to dělá můj notebook, ať zkusím reinstal systému - ten jsem udělala a žádná změna. Chci se zeptat, zda nevíte čím to může být, když jiní poskytovatelé mi fungovaly v pořádku a teď to zlobí. Myslíte, že to je síťovým adaptérem nebo jaké mám možnosti vyřešení tohoto problému? Přiznám se, že do té doby, co to začalo zlobit jsem s notebookem nezkoušela jiné připojení (např. u rodičů), ale mám v plánu to co nejdříve vyzkoušet.
Děkuji za rady!!
Vypadávání sítě (wifi i kabel)
-
- Pohlaví:
Re: Vypadávání sítě (wifi i kabel)
Takhle z hlavy těžko říct. Bude třeba alespoň základní diagnostika - viz. můj podpis.
Bude mě zajímat výpis ipconfig /all funkční i nefunkční a screen pingplotter nefunkční. Uvidíme, zda se něco objeví.
Bude mě zajímat výpis ipconfig /all funkční i nefunkční a screen pingplotter nefunkční. Uvidíme, zda se něco objeví.
Občas sa stane, že sa ulomí, skratne kábel do WIFI antény. Prechádza okolo pántu a pri každom otvorení a zatvorení sa pohybuje až sa jedného dňa zlomí, skratne a prestane prenášať signál do antény. ktorá je zvyčajne v hornej časti obrazovkového dielu. Rovnakú chybu môže spôsobiť zatienenie antény kovovým držiakom napr. kamery. Ale diagnostika káblov je vec pre servis a doma sa ťažko robí. Je potrebné mať náhradné antény s káblami pre WIFI pripojenie. Alebo je jednoducho vadný WIFI diel.
-
- Pohlaví:
Bože Bože, do kohos to zase duši vrazil...
Předně - chyba se objevuje i na LAN, což s wifi vůbec nesouvisí
- na diagnostiku porušeného kabelu stačí obyčejný ohmmetr
- stínění kamery může mít vliv na rychlost, ale ne na síť jako takovou
- každý notebook má antény minimálně dvě a že by odešly obě, o tom lze s úspěchem pochybovat.
Chápu, že jako slovák nemůžeš správně porozumět česky psanému textu, proto by ses měl vrátit ke svým ovcím a neplést se do věcí, kterým nerozumíš. Japonec by na tvém místě spáchal harakiri - zkus to vzít jako návod.
Předně - chyba se objevuje i na LAN, což s wifi vůbec nesouvisí
- na diagnostiku porušeného kabelu stačí obyčejný ohmmetr
- stínění kamery může mít vliv na rychlost, ale ne na síť jako takovou
- každý notebook má antény minimálně dvě a že by odešly obě, o tom lze s úspěchem pochybovat.
Chápu, že jako slovák nemůžeš správně porozumět česky psanému textu, proto by ses měl vrátit ke svým ovcím a neplést se do věcí, kterým nerozumíš. Japonec by na tvém místě spáchal harakiri - zkus to vzít jako návod.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2891
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
08 lis 2024 06:51
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4725
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-
-
- 7
- 5259
-
od peta501