Dobrý den,
před měsícem jsem si koupil tento pc + monitor
https://www.czc.cz/hal3000-battlebox-es ... 44/produkt
https://www.czc.cz/aoc-u2777pqu-led-mon ... 92/produkt
hned při prvním zapojení (přes prodlužovačku) mi pc vyhodilo pojistky, nahodil jsem zkusil jsem druhou zásuvku (opět přes prodlužovačku) a vše najelo v pořádku nic nevyhodilo po dobu 3 týdnů naprosto v pohodě, vše jsem hrál bez obtíží. Neřešil jsem to tedy a akorát uvažoval o přepěťové prodlužce (abych tomu případně zabránil) tak jsem po 3 týdnech koupil
https://www.czc.cz/cyberpower-surge-bus ... 43/produkt
a to začalo vyhazovat PC neustále hned po prvním připojení, zkoušel jsem čím to je a nejspíš to byl právě zdroj, snažil jsem se to i tak nahodit ale furt to vyhazovalo, přítelkyně která byla v bytě říkala, že televize začala probleskávat jak blázen. Výsledek po tomhle výkonu byl nefunkční televize, vůbec nereagovala ani světýlko indikační nesvítilo. Další věc když se mi opět podařilo nahodit pojistky PC se rozběhl ale nenaběhla grafika. Zkoušel jsem tedy monitor zapojit přes DVI do integrovaný grafiky a tam to jelo, koukl jsem do správce zařízení a grafika tam nebyla (do grafiky bylo při vyhazování připojený monitor přes HDMI a ještě jedno HDMI do televize, která se odpálila, občas jsem si pustil film přes pc do TV, mohlo to odpálit tu grafiku?). Tak jsem to odnes na servis, tam mi řekl že grafika je K.O. a že mi dají novou. O vyhazování pojistek jsem v servisu neřekl, trochu se bojím, aby mi neřekli že jsem si ji odpálil sám a mám smůlu.
Dále jsem zjistil, že jakoby dírka kabelu od zdroje, která se dává do zásuvky je trochu černá - opálená - to jsem v servisu taky neřekl. Takže teď čekám na PC až mi zavolají ze servisu akorát se bojím opět PC zapojit, abych zase něco neodpálil nebo nevím.
Chtěl bych radu od Vás, co mám v mojí situaci udělat? Říct v servisu o černým kabelu, případně o vyhazovaní pojistek? A zda nevíte čím by mohl problém být? Děkuji
Vyhazování pojistek u PC
Re: Vyhazování pojistek u PC
Měl jsi vyměnit napájecí kabel, nejspíš byl načatý a vyhazovala to chránička. Je to oprava za 50 Kč.
Naposledy upravil(a) hroch123 dne 22 srp 2017 08:44, celkem upraveno 1 x.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
Pokud můžeš, vrať to pc, a nech si tady na fóru sestavit pc. Za stejné peníze dostaneš mnohem lepší pc.
Co tam je za zdroj?
Pc radši nezapojuj, už tak jsi riskoval když jsi to tolikrát zkoušel (a málem jsi na to doplatil, odpálil jsi gk).
Zanesl bych ho na druhý den do servisu, že jsi ho strčil do zásuvky a on vyhodil pojistky.
Co tam je za zdroj?
Pc radši nezapojuj, už tak jsi riskoval když jsi to tolikrát zkoušel (a málem jsi na to doplatil, odpálil jsi gk).
Zanesl bych ho na druhý den do servisu, že jsi ho strčil do zásuvky a on vyhodil pojistky.
Ve tve situaci mas delat predevsim to, ze jakmile zjistis ze je s nejakym elektricky zarizenim problem, tak ho NEZAPINAT.
Co to je proboha za napad, opakovane zapinat neco, co evidentne zpusobuje zkrat ?!
Poprve co to vyhodilo pojistky jsi to mel resit, takhle sis odpraskl televizi a kdovi co dalsiho. Jestli servis najde nejake stopy ohne na komponentech, zamitne ti nejspis reklamaci. A stalo by za to nechat proverit elektricke rozvody v byte.
Co se tyce pocitace, ten pocitac ma o dobrych 6-7 tisic nizsi hodnotu nez za kolik jsi ho koupil. Jelikoz ho ale mas uz mesic, tak vratit nepujde. HAL3000 jsou strasne kramy, ale pojistky by vyhazovat nemely.
Co to je proboha za napad, opakovane zapinat neco, co evidentne zpusobuje zkrat ?!
Poprve co to vyhodilo pojistky jsi to mel resit, takhle sis odpraskl televizi a kdovi co dalsiho. Jestli servis najde nejake stopy ohne na komponentech, zamitne ti nejspis reklamaci. A stalo by za to nechat proverit elektricke rozvody v byte.
Co se tyce pocitace, ten pocitac ma o dobrych 6-7 tisic nizsi hodnotu nez za kolik jsi ho koupil. Jelikoz ho ale mas uz mesic, tak vratit nepujde. HAL3000 jsou strasne kramy, ale pojistky by vyhazovat nemely.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 22 srp 2017 08:58, celkem upraveno 1 x.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Je to Hal3000, takže jestli v PC skoro za 30K je zas zdroj do tisícovky.......
Dodatečně přidáno po 2 minutách 6 vteřinách:
Teď vidím, že tam je tento https://www.czc.cz/evga-500-bq-500w/208228/produkt, tak ten by měl být OK, pokud není vadný.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 6 vteřinách:
Teď vidím, že tam je tento https://www.czc.cz/evga-500-bq-500w/208228/produkt, tak ten by měl být OK, pokud není vadný.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Teď vím, udělal jsem kravinu, už to nevrátím... tak asi počkám co mi dá vědět servis a kdyžtak dám na radu dom324, nebo má někdo lepší nápad?
Zkontrolovat elektriku mi přijde známý tak snad budu vědět více. Teď totiž nevím zda to bylo vadným zdrojem, špatnýma rozvodama atd...
Zkontrolovat elektriku mi přijde známý tak snad budu vědět více. Teď totiž nevím zda to bylo vadným zdrojem, špatnýma rozvodama atd...
Naposledy upravil(a) zero123 dne 22 srp 2017 12:24, celkem upraveno 1 x.
Pokud je vadny zdroj tak to vyhodi pojistky i v servisu.
V kazdem pripade vyhod tu snuru kterou to bylo pripojene do elektriny.
Muze byt chyba i v prodluzovacce.
Servisu hlavne nic nerikej, je potreba delat blbeho co vubec o nicem nevi a vubec tomu nerozumi - zasadne "vono" a "samo". Urcite jim nerikej kolikrat ses to pokousel zapinat.
V kazdem pripade vyhod tu snuru kterou to bylo pripojene do elektriny.
Muze byt chyba i v prodluzovacce.
Servisu hlavne nic nerikej, je potreba delat blbeho co vubec o nicem nevi a vubec tomu nerozumi - zasadne "vono" a "samo". Urcite jim nerikej kolikrat ses to pokousel zapinat.
Když jsem to poprvé přinesl do servisu tak to hned otevřel aby se kouknul jestli se grafika točí (samozřejmě netočila) a když to zapojil tak to pojistky nevyhodilo. Ale ten spálenej kabel jsem tam samozřejmě nepřinesl, takže použil vlastní, tak že by to bylo tím kabelem?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Může být. Použij jiný a uvidíš.
S kabelem špatně pohneš a nejde, pohneš jinak a vše šlape. Je prostě někde přerušený.
S kabelem špatně pohneš a nejde, pohneš jinak a vše šlape. Je prostě někde přerušený.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Zkus použít jiný kabel, jestli nepomůže, tak jak radil Petr - do servisu a hrát blbého co tomu nerozumí.
Ok díky za rady. Ještě se zeptám, ten monitor na ten PC není nějak moc náročný, aby to nemohla zvládat grafika např? A ještě je možný nějakým způsobem zjistit příkon celého PC s komponentama i s monitorem? Říkám si, že větší než varná konvice to být nemůže, ne? Kamarád mi zase říkal, že je možný, že je ten počítač s monitorem tak výkonný a tímpádem má vysoké nároky na elektriku, že to shazuje, je to možný?
Jistic by mel byt na 16 Amperu.
Coz znamena, ze vyleti ve chvili kdy proud prekroci onech 16 Amperu, coz znamena vykon plnych 3700 Wattu. To ti udela mozna tak indukcni varna deska, kdyz je zapojena na jednu fazi a zapnes vsechny ctyri plotny.
Ten pocitac ma spotrebu do 300W v plne zatezi, coz znamena ze pri zapnuti a bez zapnuti hry je to maximalne 70-80 Wattu.
Z toho logicky vyplyva, ze kamarad je ponekud mimo s odhadem, protoze tu spotrebu nadhodnotil patnactinasobne. 3700W zadny pocitac nema, dokonce ani od AMD.
Jedina moznost by byla ze by na stejnem okruhu jako pocitac byly pripojeny dalsi spotrebice, jako je pracka, mycka nebo mikrovlnka, samozrejmne v danou chvili zapnute soucasne.
Coz znamena, ze vyleti ve chvili kdy proud prekroci onech 16 Amperu, coz znamena vykon plnych 3700 Wattu. To ti udela mozna tak indukcni varna deska, kdyz je zapojena na jednu fazi a zapnes vsechny ctyri plotny.
Ten pocitac ma spotrebu do 300W v plne zatezi, coz znamena ze pri zapnuti a bez zapnuti hry je to maximalne 70-80 Wattu.
Z toho logicky vyplyva, ze kamarad je ponekud mimo s odhadem, protoze tu spotrebu nadhodnotil patnactinasobne. 3700W zadny pocitac nema, dokonce ani od AMD.
Jedina moznost by byla ze by na stejnem okruhu jako pocitac byly pripojeny dalsi spotrebice, jako je pracka, mycka nebo mikrovlnka, samozrejmne v danou chvili zapnute soucasne.
Zpět na “Problémy s hardwarem”