vlastním notebook Gigabyte p37 v5. Jedná se o herní velmi dobře vybavený notebook ovšem s chlazením na tom už tak dobře není. 2x heatpipe propojené skrze grafický čip i procesor je hodně nedostačující. Při hraní náročných her na podložce CoolerMaster NotePal U3 PLUS se dostávám na teploty přesahující 90°C, což je pro mě neúnosné a proto se obracím na Vás zkušenější...
1. teplovodivá pasta
Mám v plánu notebook vyčistit a s tím je spojena výměna teplovodivé pasty. Jsem zvyklí používat Artic Cooling MX-2/MX-4 ale tentokrát bych rád vyzkoušel Coollaboratory Liquid Pro je vhodné tuto "pastu" použít u notebooku? A jsou s ní spojené rizika?(předpokladám že u mě na čipech není nic z hliníku...) Může napsat někdo kdo s ní má již zkušenosti na co mám dávat pozor?
2. cooper mode
Chci vyměnit "žvýkačku" za novou popřípadě tam vložit měděné destičky s pastou (Artic Cooling MX-4) ale nevím jakou tloušťku destiček mám použít a také na co si dát konkrétně pozor... Co by jste mi doporučili?
3. výměna větráčků
Notebook má už více jak 2 roky a proto bych chtěl preventivně vyměnit větráčky (nedají se rozebrat abych vyčistil rotor) jenomže sem nikde nenašel náhradní díly ke koupi (Gigabyte p37 v5) netušíte kde by se dali sehnat?
4.další nápady?
Máte někdo další nápady jak udržet maximální výkon a snížit teploty?
Za jakékoli rady a náměty moc děkuji!