no to nejlepší už si udělal.
Máš modem/router takže jseš za NAT.Pozapínej si FW i na modemu.Klasické útoky typu DoS by to snad mělo zvládnout.Do modemu si dej silné heslo.FW tedy máš nejlepší je jeho kombinace s sandboxem.
Více tady.Sice Hulána rád nemám ale co se týče zabezpečení tak s ním celkem sohlasím..
Zabezpečení domácího PC proti útoku hackera
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Zabezpečení domácího PC proti útoku hackera
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Chodím pod správcem, jako asi 90% všech lidí, protože účet hosta je zase už moc omezen, a je to "vopruz" se kvůli každé instalaci, nebo stažení ať již nějaké aktualizace nebo čehokoli přehlašovat na jiný účet.
A to je právě to...zkus na daný instalační soubor kliknout pravým myšítkem - spustit jako... - vybrat Správcovský účet - vyplnit hslo a jedeš. Jinak tohle je spíše dobré v tom, že případný vir ti tolik nezdevastuje Windows, takže si odpustíš spoustu patálií.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud trpíš takovou to paranoiou tak by si to měl léčit... Ne, teď vážně pokud nevisíš trvale na netu připojuj se jen na nezbytně nutnou dobu, dynamická IP by taky měla pomoci. Ale pochybuji že by si někoho nakrknul natolik aby věnoval tolik času a úsilí aby ti hacknul PC, ona to zase není taková legrace jak to v TV vypadá...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já ho náhodou chápu,máme v paneláku souseda,který je PC expert,opravdu umí všechno a čirou náhodou,jsem s jeho povedenou rodinkou ve válce a tudíž bych docela pochopil,kdyby se mi vloupal do počítače.Jednou,když jsem klikl na Místa v síti,tak se mi tam objevil počítač jeho syna,tak jsem se docela lekl,sice jsem se do něj nedostal,ale myslím si,že on by se do mého dostal,proto se připojuji k dotazu,jak se bránit.Jediný software na ochranu PC co mám, je AVG 7,5 s integrovaným Firewallem a Spyware Terminator..blbé je to,že internet má celý panelák a tak jsme jakoby zapojeni v síti,proto si myslím,že problém není se dostat ke mě do PC..a přece jen,mám v PC pár dokumentů,které pokládám za tajné..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
xy - nejlepší asi je důvěrná data zašifrovat dobrým programem. Dnes již jsou solidní šifry a není opravdu snadné je rozlousknout, tím pádem útočníkovi to nestojí za to se s tím párat, když výsledek nic nepřinese.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ano ano - Pic má pravdu - to co chceš skrýt si dej na šifrovaný oddíl.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Pokud se tak strašně bojíte o svá data, tak si to zapoj Internet - nějaké pc s Unixovým systémem (nebo Linux) s dobře nastaveným FW: iptables - tvůj pc. Ovšem to jen tak nastavit neumí a obětovat druhé pc se taky nikomu nechce, takže můžeme jen snít, teda aspoň já.
Šifrování má 2 stránky. Buď si dáte nějaké lehké odhatutelné heslo abyste ho nezapoměli a znalí lidé ho rozlousknou, nebo si dáte bezpečné heslo a časem ho zapomenete. A data budou v luftu
S obojím mám své zkušenosti. Takových 30-50% lidí si dává svá jména a jejich obměny, jména svých čtyřnohých a dvounohých miláčků, data narození ... Kdysi jsem si cosi zašifroval nejsilnější možnou šifrou v PGP, heslo jsem si vycucal zcela náhodně z prstu, smíchal přes 20 znaků, číslic, malých a velkých znaků a symbolů, napsal na papírek pro všechny případy (to je slabé místo
) a dodnes si lámu hlavu, kde je ten papír s heslem
Ty diskety už asi nerozlousknu 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ochrana proti nadměrnému nabíjení u mobilu
od walderan » 19 led 2025 21:41 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 1
- 2587
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
20 led 2025 16:06
-