Co se týče Corsairu GS600, tak já si nemůžu pomoct, ale zdá se mi mnohonásobně lepší, než řada CX. U řady CX mi i po výměně za reklamovaný strašně drkotal ventilátor. Pak jsem zakoupil Corsair GS600, který je tichý a dokonce mi udrží PC v běhu i při probliknutím elektřiny, což u CX nehrozilo.
Dále se mi tento zdroj povedlo jednou vyzkratovat (vodič se dostal do 4-ping molexu) a také ho přetížit extrémním přetaktováním GTX 480. V obou případech to skončilo vypnutím počítače, případně skončil v režimu spánku.
Tohle je ona zkušenost a hlavní důvody, proč jsem zastával názor, že Corsair GS600 je kvalitní. Na rozdíl od řady CX u které drkotal větrák a Zalmanu, který mi po přetížení vzal do nebe HDD.
Ale to je jedno, beru ho všema deseti: https://www.czc.cz/corsair-rm650i-650w/173849/produkt
EDIT:
Pro zajímavost Silentmaxx jsem již rozebíral a čistil cca půl roku zpětně a ta hmota mě asi tenkrát tolika nezaujala. Matně si vzpomínám, že zřejmě měla stejnou barvu jako nyní. Kondíky byly určitě plně OK, nafouklých, nebo vyteklých bych si jistě všiml.