Tak píšu zpět, pořídil jsem 3x Noctua NF-A14 PWM a umístil je - 2x nahoře in + 1x vzadu out, zapojil jsem je do toho rozbočovače, který mám vzadu na desce, je tam akorát 3x 4pin (fotka je ještě z doby, kdy tam byly zapojené staré větráky):
A vše funguje ok, jdou normálně regulovat, ale všechny samozřejmě spřaženě, vzhledem k tomu, že je ten rozbočovač připojený do jednoho konektoru na desce (což mi ale nijak nevadí, tak to stejně chci). Takže spokojenost.
A ještě vždy při zapnutí/restartu PC do těch ventilátorů projede na moment asi max. napětí/proud, takže se v tu chvíli roztočí na maximum je to cca 1-2 sekundy. Takže to, že by se neroztočili hned, zde nehrozí.
V praxi se min. otáčky pohybují kolem 350 RPM a max. kolem 1400 RPM. Těch 1400 už dělá docela bordel, ale 1200 je ještě celkem v pohodě snesitelných. Používám je momentálně na 1200 (při teplotě CPU 70C+) a VRM v OCCT small datech už max. teploty nedosahuje, takže to problém vyřešilo.
Ale koupil jsem ještě i ten malý Noctua NF-R8 redux-1800 PWM.
Zkoušel jsem si tak na nečisto, jak by se tam vešel a těch 80mm, je opravdu tak akorát fifty-fifty

Viz:
Přemýšlím, že bych ho tam přidělal, alespoň by potom VRM nestihlo produkovat tolik tepla do okolí skříně a bylo to chlazené ještě lépe, otázka je ale jak, chtěl bych něco, co nezanechá stopy a zároveň to pevně drželo, v případě, že bych to chtěl/potřeboval později odebrat. Silikon i tavná tyčinka asi stopy zanechá ne?
Koupil jsem taky toto:
https://www.alza.cz/pritt-multi-fix-lep ... 31.htm?o=2A podle mě by to účel splnilo, akorát mám obavy, co kdyby se to časem uvolnilo a spadlo to, samo o sobě by to asi nevadilo, když by to spadlo na GPU.
Ovšem, co kdyby to spadlo tak nešikovně, že by to úplně zabránilo v pohybu tomu větráku, co mám tam vlevo jako out? (jak můžete vidět na fotce). A já třeba zrovna nebyl u PC. Co se stane v případě, když je takovýto větrák jako Noctua NF-A14 PWM v provozu a něco mu brání komplet v pohybu = nemůže točit?