SysMetrix - nastavení

...

Moderátor: Mods_senior

mikel
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

SysMetrix - nastavení

Příspěvekod mikel » 29 bře 2008 10:42

Objevilo se pár dotazů, jak nastavit informace o počasí v SysMatrix, tak to sem vkládám.

1. Nastavit lokaci pro report o počasí v konfiguraci Preferencies/Weather(viz obrázek)
Obrázek
1.1. Vybrat Czech Republic a 1 z 5 nabízených míst, které je k vám nejblíže. Není jich moc, protože jde o zdroj meteorologických dat pro leteckou dopravu, takže jde především o data z veřejných mezinárodních letišť.
Teď jsem si ověřil, že přibyly 2 nové lokace, které však musíte ručně napsat do políček pod seznamem (funkčnost prověřena):
METAR code: LKKU Kunovice
METAR code: LKLB Liberec
1.2. Ověřte si správnost adresy pro získávání dat a případně ji opravte:

Kód: Vybrat vše

http://weather.noaa.gov/cgi-bin/mgetmetar.pl?cccc=[METARCODE]

1.3. Nastavte si proxy, pokud jste přes něj připojeni
1.4. Nastavte si čas update v políčku Update on (v celou hodinu, ve čtvrt na, o půl, ve třičtvrtě na) a zatrhněte možnost Get weather information every hour
1.5. Pro nás čechy je zde také připraveno zatržení možnosti Use metric units, abychom tomu rozuměli :wink:
1.6. Po nastavení klikněte na tlačítko Get Weather Report, aby se načetly aktuální data

2. Vložit požadované informace do panelu v Theme Settings/Textual Information(viz obrázek)
Obrázek
Pozn.: Všechny kroky v tomto nastavení byste měli vidět online na panelu!
2.1. Klikněte na tlačítko Add pro přidání informace do panelu
2.2. V Description vyberte např. Weather - Temperature (teplota)
2.3. Nastavte si font, velikost a barvu písma ve Font, Color
2.4. Pozici nastavíte v H,V Offset - jde o vzdálenost v pixelech od levého horního rohu panelu (pozice 0,0). Pro nalezení správné pozice můžete použít posunovací šipky za číselnou hodnotou pozice
2.5. V Alignment si nastavte zarovnání vzhledem k nastavené pozici (vlevo, na střed, vpravo)
2.6. Do políčka Format zadejte @ "zavináč", který označuje defaultní nastavení
2.7. Do políček Prefix/Postfix si můžete eventuálně připsat text, který se bude zobrazovat před/za hodnotou
2.8. Řádek nastavte na Single line (jeden řádek) a Character Limit (max.počet znaků) na 0 = neomezeně
2.9. Uložte panel kliknutím na tlačítko Save Theme nebo pokračujte v přidávání dalších informací.

Poznámka: Pokud používáte firewall, musíte v něm povolit SysMatrixu komunikaci přes internet!
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Reklama
Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Re: SysMatrix - nastavení

Příspěvekod Magnat » 31 bře 2008 13:18

Prosim te ,umi SM take stresove zateze HW jako everest?Ze ybch Everest komplet nahradil timto programem.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

m4rt!n
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod m4rt!n » 03 dub 2008 18:57

Ahoj, mam nainstalovany sysmetrix a az na hodnoty odeslanych a prijatych dat (jako pripojeni pouzivam wifi) a na ovladani prehravace (bsplayer, mam ho nastaveny jako vychozi takze kdyz kliknu na jeho ikonu v panelu tak se spusti) mi vse funguje. Nevite prosim co s tim mam udelat aby mi to fungovalo?

m4rt!n
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod m4rt!n » 03 dub 2008 18:59

jeste bych chtel dodat ze mam tema zalozene na tom od mikela ( diky:))

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 03 dub 2008 22:39

Magnat píše:Prosim te ,umi SM take stresove zateze HW jako everest?Ze ybch Everest komplet nahradil timto programem.

Neumí. SysMetrix je jenom monitorovací systém a ne benchmarkový. Neumí provádět žádné testy.

m4rt!n píše:Ahoj, mam nainstalovany sysmetrix a az na hodnoty odeslanych a prijatych dat (jako pripojeni pouzivam wifi) a na ovladani prehravace (bsplayer, mam ho nastaveny jako vychozi takze kdyz kliknu na jeho ikonu v panelu tak se spusti) mi vse funguje. Nevite prosim co s tim mam udelat aby mi to fungovalo?

Musíš mít správně načtenou IP adresu v Preferencies/Network. Je to v pořádku nebo se nenačte?

Aby fungovalo ovládání přehrávače, musí být bohužel přehrávač spuštěný (stačí minimalizovaný).
Znáte pravidla?
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 04 dub 2008 11:06

Protože sem se to hodí více, přenáším sem základy vytvoření vlastního panelu, tak jak jsem je napsal v tématu v sekci Download.

1. Musíš si vytvořit základní grafickou podobu panelu ve formátu BMP. Nejlépe, když do něj zakomponuješ vše statické, co se nikdy nemění.
Příklad:
Obrázek

2. Vytvoříš si grafickou podobu případných posuvných ukazatelů, budíků, jezdců, atd. - prostě dynamické (pohyblivé) součásti. Ty musíš vytvořit ve všech podobách, ve kterých se budou vyskytovat a mít je v 1 obrázku za sebou.
2.1. Vícestavové obrázky - používají se např k ukázaní stavu v procentech. Začíná se nejmenší hodnotou a končí maximální. Každá část bude ukazovat přísušné procentuální vyjádření zvolené hodnoty. Název těchto obrázků musí vždy začínat slůvkem MultiState.
Příklad pro posuvný ukazatel, který má 25 částí:
Obrázek
Pokud tento ukazatel přidružíš například k vytížení CPU, tak každá část tohoto posuvníku bude odpovídat 100% / 25 = 4% změně. Třeba při vytížení 40% bude aktivní v pořadí 10. část posuvníku.
Příklad pro budík. Princip je stejný u posuvníku, ale protože má 20 částí, bude zachycovat každou změnu o 5%.
Obrázek
2.2. Dvoustavové obrázky - používají se pro ukazování pouze 2 stavů . Jak již název napovídá, obrázek se skládá ze 2 částí, přičemž 1. z nich označuje stav "vypnuto" a 2. stav "zapnuto". Ty už jsou omezené jen pro několik možností - Email.bmp (žádný nový email/nový email), RecycleBin.bmp (prázdný koš/plný koš), MixerMute.bmp (Mute neaktivní/aktivní), TCPTraffic.bmp (TCP přenos ne/ano), TCPIn.bmp (download ne/ano), TCPOut.bmp (upload ne/ano), and NetWork.bmp (síťové připojení aktivní/vypnuté).
Příklad pro RecycleBin.bmp (koš):
Obrázek
2.3. Jezdec - je to jednoduchý obrázek - standardní kolečko, čárka, nebo něco jiného, kterým ovládáš například hlasitost. Název obrázku musí začínat Slider.
2.4. Interaktivní jezdec - je stejný jeko obyčejný jezdec, ale skládá se ze 4 částí za sebou, které se mění podle stavů (neaktivní/neaktivní pod kurzorem myši/aktivní/aktivní pod kurzorem myši).
Příklad interaktivního jezdce:
Obrázek
2.5. Tlačítko - používá se ke spuštění programu, otevření koše, tlačítka pro přehrávání, atd. Obrázek se vždy skládá ze 4 částí stejně jako interaktivní jezdec - stavy (neaktivní/neaktivní pod kurzorem myši/aktivní/aktivní pod kurzorem myši).
Příklad pro tlačítko Play:
Obrázek

3. V adresáři ...\SysMetrix\Themes si vytvoříš adresář z názvem tvého tématu např. Magnat Force :D
Do něj vložíš všechny tebou vytvořené obrázky a z jiného tématu zkopíruješ SysMetrix.ini. Pozor, název obrázku základního panelu se musí jmenovat stejně jako adresář (název tématu) - např. Magnat Force.bmp!

4. Restartuj SysMetrix, aktivuj své téma a začni s úpravama - přiřazování akcí k vytvořeným tlačítkům, ukazatelům, vkládání informací, atd.
Znáte pravidla?

m4rt!n
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod m4rt!n » 04 dub 2008 12:32

Tak nevim, ip adresu mi to spravne nacte nicmene v odeslanych a prijatych datech mam porad 0 pri praci na siti. A u toho bsplayeru mi prave nefunguje ovladani ani kdyz je spusteny, ani se nezobrazi skladba, proste nic, jedine co mi jde, je spustit ho tim interaktivnim tlacitkem.

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 06 dub 2008 14:06

m4rt!n píše:... v odeslanych a prijatych datech mam porad 0 pri praci na siti...

Týká se to jen práce na síti nebo i transferu přes internet? Data v SysMetrixu počítají přenos přes protokol TCP, takže při přenosu přes UDP zřejmě nedojde k počítání.

Přehrávač - je možné, že BS Player nechce spolupracovat. Pokud máš nainstalovaný jiný přehrávač (WinAmp, AIMP), zkus ho spustit a vyzkoušej tlačítka.
Já jsem to vyzkoušel u sebe - deufaltní přehrávač pro hudební soubory mám WinAmp, tak jsem zkusil spustit AIMP a tlačítkama v panelu jsem ho normálně ovládal.
Znáte pravidla?

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Re: SysMetrix - nastavení

Příspěvekod Magnat » 10 lis 2008 22:22

Vím, že už je to dlouho, ale vlastně jsem si toho všiml nedávno a nedaří se mi to vyřešit. Mám stejný problém jako m4rt!n, kdy mi nepočítá přenos na síti, příčemž Ip adresu mi načte, nepočítá ani stahovaní z webu, ani torenty, prostě nic, je to jediná chybka. Tedy až na to, že již není další vývoj tohoto programu a že mi nefunguje motherboard monitor. Jinak ten tvůj skin je asi nejlepší, co jsme na webu objevil. Ještě jsem zkoušel program deskopt X, ale nic moc, v nastavení se vyznám ještě míň než zde a v již vytořených skinech se nedá toho moc upravovat.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”